Co mají společného Adam Mišík a Johnny Depp? U něj tuhle věc nikdo neřešil, říká herec a zpěvák

Co mají společného Adam Mišík a Johnny Depp? U něj tuhle věc nikdo neřešil, říká herec a zpěvák
Zdroj: Herminapress
Adam Mišík se v Karlových Varech objevil s novou přítelkyní, dcerou Ivy Kubelkové, Natálií Jiráskovou.Natálie na něj také čekala v závěrečný den festivalu, kdy se Adam večer objevil na koncertním pódiu se skupinou Monkey Business.Nedoprovodila ho sice na závěrečný ceremoniál festivalu, koncert si ale ujít nenechala.Adam Mišík si po koncertu udělal čas také na redaktorku Lifee.cz, Veroniku Novákovou, a exkluzivní rozhovor.+ 7 fotek+ 8 fotek

Jednou z nejvýraznějších postav letošního filmového festivalu v Karlových Varech byl herec a zpěvák Adam Mišík. Webu Lifee.cz v rozhovoru prozradil, proč si myslí, že jsou Češi konzervativní, jak pojal své outfity a poodhalil i zákulisí v otázce líčení a očních linek. Dostali jsme se také ke kontroverznímu tematu drog.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 07. 2022 08:00

„Ty linky mi dělala stejná make-up artistka, která je minulý rok dělala Johnnymu Deppovi. Jsou to tedy vlastně oční linky s příběhem. Když je měl Johnny, tak to nikdo neřešil," prozrazuje Adam Mišík v našem rozhovoru.

Adam Mišík v Karlových Varech

Adame, letos jste si v závěru festivalu zazpíval se skupinou Monkey Business. Bylo to poprvé?

Už si mě takhle na pódium párkrát pozvali, jsme kamarádi. Je to sranda. Myslím, že je to nejlépe živě hrající kapela v Česku. Byla to pro mě čest.

Teď v Karlových Varech to byl spontánní nápad?

Ano, potkali jsme se na obědě a zeptali se, jestli přijdu, protože bych si s nimi mohl něco houknout. Byla to čistá improvizace, bez větší přípravy. Půjdeme si teď po koncertu dát drink, tak si potom řekneme, jestli to bylo dobré.

Býváte nervózní?

Ani ne. Byl to jejich koncert a já jsem byl jen taková malá vsuvka.

Jak se vám líbil letošní filmový festival?

Jsem nadšený a musím říct, že to byly mé nejkrásnější Vary. Měl jsem zde světovou premiéru filmu Banger, ve kterém mám hlavní roli. To je takový můj splněný sen a vlastně jsem dojatý, že se mi to podařilo. Po těch letech, co se herectví věnuji, byl tohle skutečně speciální okamžik v mé kariéře. Moc jsem si to užil. Zatím má náš film výborné ohlasy a skvělé jsou také recenze.

Film je celý natočený na mobilní telefon. Jaký máte k telefonu vztah vy osobně?

Volám s ním a občas točím příběhy na Instagram. Určitě se nedá říct, že bych byl technicky zdatný typ člověka.

Hlášky z filmu se mnoha lidem líbí a film je místy velmi vtipný. Vznikal skutečně podle scénáře?

Něco vzniklo opravdu spontánně, z interakce s Marcelem Bendigem. Za tu dobu jsme se na sebe hezky naladili a začali fungovat jako povedené duo. Některé věci člověk opravdu nemůže plánovat, to se prostě děje. A musí tam být dobrá chemie, mezi námi byla.

Má podle vás mladší generace mnohem blíže k drogám, než ta starší? Film Banger se právě tématu drog velmi dotýká.

Generace asi nemohu a nechci soudit. Náš film primárně není o drogách. Je to příběh kluka, který chce něco dokázat a sáhne k tomuto řešení, prodávat drogy, protože je to jednoduchá cesta k penězům a k tomu, žít život na vyšší noze. My v tom filmu drogy rozhodně neglorifikujeme, ani neříkáme: "Děti, neberte drogy." Prostě jsme to vyobrazili v syrové podobě, tak jak to bohužel někdy bývá. Každý člověk si to už musí přebrat podle sebe. Baví mě, když film dává divákům prostor udělat si vlastní názor.

Ve filmu se často objevují také sociální sítě, gify, memy. Jste také neustále online?

Samozřejmě, že nežiju v pravěku, a tyhle věci také vnímám. Pohybuji se na internetu a podobné věci sleduji. Ale zrovna na tyhle memy a gify jsem velmi oldschool, já moc rád s lidmi telefonuji. Moc obrázků neposílám, nemám ani žádné své oblíbené.

Na filmovém festivalu nás velmi zaujal váš osobitý styl oblékání. Předpokládám, že v soukromí volíte mnohem střídmější outfity.

Chtěli jsme to nějak ozvláštnit. Můj outfit na filmovou premiéru dělala Anna Rekua. Sako mi udělala na míru, kamínky dolepovala ještě ten den. Chtěli jsme tu událost zkrátka posunout z toho českého levelu, povýšit ji a dát jí světový nádech. Myslím, že se nám to podařilo. Samozřejmě, že my Češi jsme trochu konzervativní. My se to snažíme posouvat, ať si každý dělá, co chce. Myslím, že hranice by se měly překonávat.

Z fotek je vidno, že jste byl také nalíčený.

Měl jsem udělané oční linky a vzbudilo to obrovské haló. Dokonce vám k tomu můžu říct příběh: ty linky mi dělala stejná make-up artistka, která je minulý rok dělala Johnnymu Deppovi. Jsou to tedy vlastně oční linky s příběhem. Když je měl Johnny, tak to nikdo neřešil.

Jaké jsou vaše další plány?

V Divadle Broadway teď zkouším muzikál Okno mé lásky. Po letech mě do muzikálu naverboval Olda Lichtenberg, tak snad to dobře dopadne. K tomu budu točit jeden seriál. Většina věcí se děje velmi organicky a většinou je všechno najednou. Rád bych s Adamem Sedlákem po Bangerovi natočil něco dalšího, protože je to unikátní spojení a podařilo se nám něco nového, co u nás nemá obdoby. Občas dá hodně práce vymyslet něco nového.

Považujete se tedy více za zpěváka nebo herce?

Ve filmu Banger jsem obě věci propojil, protože jsem napsal také závěrečnou píseň. Asi to mám podle nálady. Jsem umělec a mám rád diverzitu v tom, co dělám.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články