Petr Jákl o setkání s hollywoodskými velikány: S Anthonym Hopkinsem probírá judo, s Georgem Clooneym připravuje film

Petr Jákl o setkání s hollywoodskými velikány: S Anthonym Hopkinsem probírá judo, s Georgem Clooneym připravuje film
Zdroj: Herminapress, Profimedia/koláž Lifee
Herecká legenda Anthony Hopkins má podle Petra Jákla zájem o judo.Fešák George Clooney s Jáklem také spolupracuje. Přiveze ho producent do Karlových Varů?Filmový producent a režisér Petr Jákl si užívá spolupráci s největšími hereckými esy.Manželka Romana Jákl Vítová jej v Česku do společnosti doprovází jen sporadicky. Zde naposledy na premiéře velkofilmu Jan Žižka.+ 5 fotek+ 6 fotek

Režisér velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl nedávno v rozhovoru pro Lifee.cz zavzpomínal na setkání s hollywoodskými hvězdami. Prozradil, že aktuálně připravuje filmy s Anthonym Hopkinsem a Georgem Clooneym. Jak se tyhle světové megastar chovají při osobním setkání? O čem se s nimi vlastně baví, když zrovna neprobírají pracovní záležitosti?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 05. 2023 12:00

K životu filmového producenta a režiséra Petra Jákla patří cestování. V zahraničí mu ráda dělá společnost jeho žena Romana Jákl Vítová. Zatímco na českých večírcích se objevuje sporadicky, za hranicemi jí doprovázet manžela problém nedělá.

Na večeři s Jacksonem nebo Cainem

Byli jsme spolu v Americe na premiéře filmu se Samuelem Jacksonem, který jsem produkoval. Vyjeli jsme si na kolech a byli v kině. Tam ji nikdo tolik nezná, takže si to víc užila," vysvětluje Petr, který je za velkou louží velmi aktivní ve filmové branži. „Podobně jsme byli s Michaelem Cainem v Kanadě. Tam se moje žena cítí v pohodě, a když jdeme s těmito osobnostmi na večeři, jí to nevadí."

Jákl bere účast na večírcích jako důležitou součást své profese. Vždyť právě díky nim má možnost nasbírat tolik potřebné kontakty na zahraniční herecká esa„Mně tohle nevadí, v podstatě je mi to jedno a užívám si to. Nevyhledávám to, nemám tolik času. Beru to jako součást své práce," říká. A s kým aktuálně spolupracuje? Budete se divit!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petr Jákl (@petr_jakl)

Zatímco ještě nedávno natáčel Jákl v Los Angeles, stihl také dokončit thriller Savage Salvation s Robertem De Nirem a Johnem Malkovichem. Ten se natáčel v Portoriku a podle slov Petra Jákla, který film produkoval, tam byla zábava. Mimo to připravuji film s Georgem Clooneym," pochlubil se Lifee.cz.

Zda tohoto hollywoodského fešáka přiveze ukázat do Prahy či Karlových Varů, je otázka. V minulosti už Jákl ale přivedl například herce Michaela Cainea, který si karlovarský festival královsky užil.

Anthony Hopkins se zajímá o judo

George Clooney ovšem není jediná hvězda, kterou má Petr Jákl aktuálně na telefonu. Teď připravujeme film s Anthonym Hopkinsem, se kterým jsem v roce 2000 točil v Praze Českou spojku," překvapuje producent. To jsem se akorát vrátil z olympiády v judu a on se mě na ni pořád ptá. Teď s ním produkuji film a to je pro mě úplně neuvěřitelné," mluví o setkání s hollywoodskou megastar známou například z filmu Mlčení jehňátek.

Nemusí to vydržet dlouho, strachuje se

A jak se vlastně filmové idoly chovají, když zhasnou kamery a blesky fotoaparátů? Podle Jákla jako obyčejní smrtelníci. Všichni tihle herci jsou hrozně v pohodě a já mám vůči tomu pokoru, protože jsem rád, že to můžu dělat. Přistupuji k tomu tak, že se to může a nemusí dít dlouho," naráží Jákl na vrtkavost štěstěny a slávy. Aktuálně je totiž na vrcholu. Já pro to udělám všechno. Hlavně si to chci užít a mít práci jako zábavu. Život je krátký, aby člověk dělal něco, co ho nebaví," vzkazuje čtenářům.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články