Démoni Anthonyho Hopkinse: Kvůli Mlčení jehňátek se ho partnerka bála pustit do domu

Démoni Anthonyho Hopkinse: Kvůli Mlčení jehňátek se ho partnerka bála pustit do domu
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Mlčení jehňátek: Mladá agentka FBI Clarice Steriling (Jodie Foster) se pouští do vyšetřování případu sériového vraha známého jako Buffalo Bill. Své oběti totiž stahuje z kůže...Clarice požádá o konzultaci Hannibala Lectera (Anthony Hopkins), psychiatra, který si odpykává trest za sérii brutálních vražd. Lecter ví víc, než je ochoten prozradit, jakou roli nakonec sehraje v případu Buffalo Billa?Anthony Hopkins se ve filmu Mlčení jehňátek schválně oblékal do bílé. Spousta lidí se totiž bojí lékařů. 
Tvůrci filmu Mlčení jehňátek se inspirovali Garym Ridgwayem, který zabil 49 žen.+ 3 fotky+ 4 fotky

Bez britského herce Anthonyho Hopkinse by se Hannibal Lecter z thrilleru Mlčení jehňátek nikdy nestal jednou z nejděsivějších postav filmové historie. Přesvědčivá role vynesla Hopkinsovi Oscara, jeho tehdejší partnerka Martha Stewart se ale kvůli tomu s ním rozešla. Měla z něj totiž strach...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 02. 2022 09:00

Mlčení jehňátek: Mladá agentka FBI Clarice Steriling (Jodie Foster) se stane součástí týmu, který vyšetřuje sérii vražd. Vrah s přezdívkou Buffalo Bill stahuje své oběti z kůže a policie ani FBI mu nedokáží přijít na stopu. Clarice dostala za úkol vypracovat psychologický profil pachatele. Nejdřív se ale musí kvůli konzultaci sejít s jiným masovým vrahem, krvelačným psychiatrem Hannibalem Lecterem (Anthony Hopkins). Na drama Mlčení jehňátek z roku 1991 se můžete podívat dnes ve 23:00 na Prima Cool.

Anthony Hopkins dostal kvůli Lecterovi kopačky

Není zcela jasné, kdy měl Anthony Hopkins udržovat vztah s novinářkou a moderátorkou Marthou Stewart, je ale velmi pravděpodobné, že to bylo před jeho třetí svatbou, ke které došlo v roce 2003. Tehdy si vzal herečku Stellu Arroyave. 

Martha se v televizní soutěži Two Lies and a Truth (Dvě lži a jedna pravda) přiznala ke strachu z toho, že svou roli příliš prožíval. A právě kvůli tomu si ho nechtěla nastěhovat do svého velkého domu v Maine. Rozhodla se, že mnohem jistější bude rozchod. Hopkinse to ale nijak neodradilo od toho, aby si Lectera zahrál ještě ve filmech Hannibal (2001) a Červený drak (2002).

Anthony Hopkins a potíže s alkoholem

Letos to bude už 47 let, co je Anthony Hopkins střízlivý. Kdyby se před půlstoletím nerozhodl abstinovat, prý by se upil k smrti. Hlavní podíl na jeho nápravě měli mít Anonymní alkoholici. Než se tak stalo, velmi těžko se s ním spolupracovalo. Málokdy totiž neměl kocovinu. Pak ale přišel rok 1975. Probudil se v jednom arizonském hotelu a netušil, kde je a jak se tam dostal. Tehdy si uvědomil, že potřebuje pomoc.

Nejvíce se mu ulevilo, když zjistil, že jeho problém trápí tisíce lidí. Veškeré obavy se rázem rozplynuly. Od té doby se alkoholu ani nedotkl. Nechybí mu. Cítí se dobře. Doby, kdy se opíjel ve všech možných barech a měl výpadky paměti jsou již nenávratně minulostí.

Anthony Hopkins nedůvěřuje lékařům

Někdo nedá na lékaře dopustit, jiný si o nich myslí své. Stejně jako Anthony Hopkins. V minulosti mu byl diagnostikován Aspergerův syndrom, jenž patří mezi poruchy autistického spektra. Vyznačuje se především potížemi v komunikaci a chování. On tomu ale nevěří. Údajně se cítí pořád stejně.

Poprvé se o tom dozvěděl v sedmdesáti letech. Sice připouští, že se na svět dívá jiným způsobem a ke svým rolím přistupuje pečlivěji než jeho kolegové, škatulkování je však dle jeho názoru zkázou lidstva. „Existuje takové hezké rčení, že jsme v háji. Byli jsme a vždy budeme. Celá lidská rasa je v háji,” vyjádřil Hopkins svou nevoli pro web Express.co.uk. Skutečně se lékaři mýlí, anebo si to hvězda Mlčení jehňátek jen nechce připustit?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Anthony Hopkins 

Edition.cnn.com: Martha Stewart reveals why she broke it off with Anthony Hopkins 

Mirror.co.uk: Anthony Hopkins opens up on ‘getting smashed and blacking out’ before quitting drink 

Express.co.uk: Anthony Hopkins Health: Actor, 83, ‘ignorant’ about diagnosis- ‘I don’t believe in it

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články