Problémy první dámy Melanie Trump: Čím se liší od svých předchůdkyň a za co ji kritizují?

První dáma USA, Melania Trump, boří tradice.
Zdroj: Instagram.com/flotus
Melania Trump je první dámou USA  a manželkou prezidenta Donalda Trumpa. Melania Trump mimo jiné boří mnoho tradic, které dodržovaly předchozí manželky prezidentů. Nynější první dáma mnohdy čelí silné kritice. Má ale i velké množství věrných příznivců. Melania se ale nezhostihla role první dámy hned po nástupu svého manžela do funkce. + 8 fotek+ 9 fotek

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa, Melania, je první dáma jako žádná jiná. Má mnoho fanoušků, kteří obdivují její vybraný styl, ale zároveň i zástupy kritiků, kterým například vadí její drahý vkus. Je mimo jiné i hlavní hrdinkou několika konspiračních teorií. Jak vlastně žije první dáma Spojených států, která nedávno oslavila své padesáté narozeniny?

Olga Ross
Olga Ross 06. 05. 2020 08:30

Melania Trump mimo jiné boří mnoho tradic, které dodržovaly předchozí manželky prezidentů. Za posledních 200 let je totiž jedinou první dámou, která se nenarodila na území USA. Pochází totiž ze Slovinska. Také žádná jiná z prvních dam se nemohla pochlubit kariérou modelky a tím, že profesionálně předváděla spodní prádlo. O Melanii se rovněž tvrdí, že mluví pěti jazyky, které se údajně naučila během práce v zahraničí. Tato schopnost z ní tedy dělá nejlépe lingvisticky vybavenou první dámu, jakou USA kdy mělo. Na rozdíl od dalších svých předchůdkyň si ale Melania nikdy nenajala chůvu a o svého syna Barrona, kterého má s Trumpem, pečuje sama.  Jaké další zajímavosti o ní ale nevíte?

Okopírovaný projev

I když se Melania Trump celkem dlouhou dobu nezapojovala do povinností první dámy, přesto hned na začátku čelila velmi silné kritice. V té době se Donald Trump sice ještě teprve ucházel o post prezidenta, ale jeho manželka se už tehdy dostala do celkem velkých problémů. V rámci podpory svého manžela při prezidentských volbách Melania několikrát vystupovala před voliči, avšak později se přišlo na to, že při jednom ze svých projevů použila text, který byl skoro přesnou kopií monologu předchozí první dámy, Michelle Obama, z roku 2008. Její okopírovaný projev později vyvolal velký skandál a protivníci Trumpa mu toto pochybení nejednou připomínali.

Drahý život v New Yorku

Další velké kritice čelila manželka Donalda Trumpa teprve pár měsíců po jeho nastoupení do úřadu. Jakmile se totiž Trump stal prezidentem USA, předpokládalo se, že se ihned přestěhuje do Bílého domu. Melania ale nechtěla opustit New York kvůli tomu, že jejich syn Barron by musel uprostřed školního roku přerušit studium a opustit své přátele. Melania tak se synem zůstala v New Yorku dalších několik měsíců do skončení výuky. Tento požadavek vyšel americké daňové poplatníky velice draho, jelikož náklady na ochranu první dámy a jejího syna se vyšplhaly až na částku 27 milionů dolarů (608 milionů korun).

Špatné vztahy

Řada teorií se také zaměřuje na společné vystupování manželů Trumpových na veřejnosti. Mnozí psychologové se v amerických médiích nechali slyšet, že podle chování první dámy a prezidenta je znát, že se jejich vztah nachází v krizi. Většinou se ale jedná pouze o dohady, jelikož Trumpovi tvoří manželský pár od roku 2005.

Dvojnice

Jedna z dalších teorií, ve které figuruje manželka prezidenta tvrdí, že Melania má údajně dvojnici. Ženu, která prý působí v její ochrance, zachytili fotografové při doprovodu první dámy. Veřejnost ihned zaujala skutečnost, že členka ochranky je první dámě velice podobná a proto vznikly teorie, že se může jednat o dvojnici, která má za úkol Melanii chránit před možnými útočníky.

Konflikty s ex-manželkou

V roce 2017 Melania čelila velkému zájmu veřejnosti a médií kvůli oficiálnímu vyjádření bývalé manželky Donalda Trumpa, Ivany Trump (rozené Zelníčkové). Trumpova ex-manželka se v televizním rozhovoru nechala slyšet, že se považuje za skutečnou první dámu USA, i když je s bývalým manželem dlouhé roky rozvedená. Mluvčí Melanie se tehdy proti vyjádření Ivany Trump ohradila s tím, že Ivana chce pouze získat pozornost médií a že nynější první dáma se plně věnuje svým povinnostem v nové funkci.

NA PRVNÍ DÁMU SPOJENÝCH STÁTŮ, MELANII TRUMP, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články