Sacha Baron Cohen slaví 49. narozeniny, a to ve velkém stylu: Borat je zpět, tentokrát však plný tajemství

Sacha Baron Cohen
Zdroj: Wikimedia Commons, Joella Marano, CC BY-SA 2.0
Má sestra je čtvrtá nejlepší prostitutka v Kazachstánu.Má matka je nejstarší ženou v Kuseku. Je jí čtyřicet tři.Ahoj Kazachstáne, hlásí se reportér Borat z Ameriky.Já rád ženy a sex. To fajne!+ 4 fotky+ 5 fotek

Sacha Baron Cohen slaví devětačtyřicáté narozeniny. Je především komikem, jehož druh humoru je v devadesáti devíti procentech kilometry za hranou, zatímco zbylé jedno procento ještě váhavě přešlapuje před hranicí. A nejinak tomu je i u záhadné kampaně na pokračování filmu o kazašském novináři Boratovi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 10. 2020 08:00

Sacha Baron Cohen se narodil 13. října 1971 v Londýně. Proslavil se především Boratem, ale také filmy Bruno, Ali G Indahouse a Diktátor. Je držitelem Zlatého glóbu za Nejlepší mužský výkon a ceny BAFTA za Nejlepší komedii.

Všechny své role prožívá naplno

Cohen se narodil do ortodoxní židovské rodiny. V mládí navštěvoval přední soukromé školy. Vzdělání zakončil na cambridgské univerzitě, kde rok studia vyjde zhruba na čtvrt milionů korun. Tam se mimo jiné účastnil představení v ochotnickém divadle. Po škole se začal živit jako model.

Na počátku devadesátých let začal pracovat v menších britských televizích. Právě tehdy vznikla postava Aliho G. Do své role se vžil tak moc, že jej veřejnost začala považovat za skutečného rapera. Totéž se přihodilo u Borata, kde zase byli lidé přesvědčení, že je skutečným reportérem. Této mystifikaci napomáhal hlavně fakt, že až do roku 2012 nedal Cohen žádný rozhovor sám za sebe. Vždy se vtělil do jedné ze svých postav.

Jak zničit koronavirus

Cohen tentokrát zvolil pro druhý díl o novináři slavného kazašského národa Boratovi zcela jinou mediální kampaň. Natáčení probíhalo v naprostém utajení. Neví se tak ani, jaká bude zápletka filmu. Film by měla nakonec uvést streamovací služba Amazon Prime, neboť kvůli současné situaci je premiéra v kinech velmi nejistou záležitostí.

Pokračování filmu bude mít však i výchovný charakter. Borat se totiž bude snažit zjistit, co je koronavirus, jak ho může zničit a jestli není náhodou ještě horší než liberálové. Cohen řádil v Americe již během léta. Převlékl se za rasistického zpěváka country a pronikl do velmi nebezpečné radikálně-militantní skupiny. Na jejím srazu pak zazpíval song o tom, že by Obama A Clintonová měli dostat covid. Nacionalistům po chvilce došlo, že se jedná o vtip.

Komika z místa odvezla ochranka. On se pak ještě vrátil zpět na místo činu, tentokrát jako reportér a ptal se hlavního pořadatele, jak celou situaci vnímá. Ten mu s vážným výrazem sdělil, že se jistě jednalo o sabotáž, kterou financovala Demokratická strana.

Sociální sítě jsou zlo

Přestože je Cohen samá sranda, dokáže se vyjádřit i k vážným věcem. A proto se na summitu Ligy proti hanobení ostře vyjádřil proti sociálním sítím. Anti-Defamation League se zabývá hlavně ochranou Židů před nenávistnými výpady, nezapomíná však i na blaho ostatních ohrožených skupin lidí.

Sacha se ve svém projevu zaměřil na největší podněcovatele nenávisti napříč dějinami. Nakonec však zmínil, že nejhorší ze všech jsou právě sítě jako Facebook, Twitter nebo YouTube. Ve většině případů totiž nekontrolují obsah, a to ani v placených reklamách. “Kdyby Facebook existoval již ve třicátých letech, určitě by povolil Hitlerovi reklamu na konečné řešení židovské otázky,” dodal na konferenci.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Sacha Baron Cohen

Esquire.com: Borat 2

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články