Slavní vzpomínají na dětství: Tomešová byla pěkné číslo, Mikulcová obézní, Fingerhutová ve střídavé péči

Slavní vzpomínají na dětství: Tomešová byla pěkné číslo, Mikulcová obézní, Fingerhutová ve střídavé péči
Zdroj: Se souhlasem Štěpánky Fingerhutové, Věry Mikulcové a Michaely Tomešové/koláž Lifee
Hvězda seriálu Život na zámku, herečka Kateřina Macháčková, se svým tatínkem.Kateřina Macháčková v náručí své maminky.Kateřina Macháčková s maminkou a sestrou.Takhle vypadá Kateřina Macháčková dnes.+ 26 fotek+ 27 fotek

Známé osobnosti se nám pochlubily archivními snímky a zavzpomínaly na dobu, kdy byly ještě školou povinné. Hvězda seriálu ZOO Michaela Tomešová (31) se potýkala s ADHD, její kolegyni Štěpánku Fingerhutovou (26) zase ovlivnil dramatický rozvod rodičů. A jak v dětství vypadaly kulturistka Věra Mikulcová (40) nebo herečka Dana Morávková (51)?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 05. 2023 08:00

Zavzpomínejte s námi na dětství a nahlédněte do bohatého archivu fotografií, které nám poskytly známé osobnosti. Poznali byste herečku Danu Morávkovou, její kolegyni Sabinu Laurinovou (51), hvězdu seriálu Život na zámku Kateřinu Macháčkovou (73), kartářku Dagmar Kludskou (78) nebo prezidentku soutěže Miss Czech Republic Taťánu Makarenko (33)?

Věra Mikulcová byla obézní dítě

Nejznámější česká kulturistka Věra Mikulcová přiznala v talk show Na kafeečko, že jako dítě trpěla obezitou. Pochlubila se také fotkami z dětství. „Teď vážím 95 kg a úplně stejně jsem vážila jako obézní. Byla jsem pohybově zdatný tlouštík. Hrála jsem volejbal, basketbal, ale stal se mi úraz kolene a samozřejmě jsem papala. Když jsme byli u babičky, to bylo samé: 'Dej si rohlíčky, 3 rohlíčky, 4 rohlíčky, pěkně namazaný!' Mám a měla jsem ráda jídlo," krčí rameny Mikulcová.

Do fitka začala chodit až díky úrazu kolene. Než jsem potkala dobrého doktora, tak mi jeden řekl, že jsem tlustý prase a že nemůžu hrát basket, že si zničím klouby. V té době jsem chtěla hrát profi basket, takže jsem šla do posilovny, abych zhubla. A už jsem tam zůstala," poukazuje Věra.

Andrea Sestini Hlaváčková řádila na kurtu

Také tenistka Andrea Sestini Hlaváčková (36) odhalila v talk show Na kafeečko, jak těžké jsou začátky profesionálních hráčů. Měla jsem hodně kamarádek, které se mnou při sportu vyrostly, ale to síto je velmi malé. Většina z nich proto zažila stejné sportovní dětství, a tenistkami se nestaly,“ prozradila Andrea.

Denně trénovala a pod pojmem dětství se jí vybavuje období do přibližně deseti let. Asi od dvanácti už se chodilo trénovat dvakrát denně. Od třinácti jsem začala jezdit na dva nebo tři dny v týdnu do Prahy. Buď se mnou jela máma, nebo jsem u někoho zůstávala. Trénovalo se třikrát denně. Protože když už jsem byla v Praze, tak to jelo,“ popisuje tvrdý dril, díky kterému se vypracovala tak vysoko. Ve čtrnácti nebo v patnácti letech jsem začala jezdit po celém světě. Většinu roku jsem trávila v cizině,“ vzpomíná.

Dana Morávková byla krasobruslařkou

Herečka Dana Morávková vždy s úsměvem přijímá komplimenty na své štíhlé a hezky tvarované nohy. V rozhovoru pro Lifee.cz odhalila, že příčinu lze hledat v jejím dětství, kdy se profesionálně věnovala sportu. Také ona se s námi podělila o svoji dětskou fotku. „Právě nohama jsme od malička hodně makala. Dělala jsem balet a také krasobruslení. Přišlo mi, že krasobruslařky obecně nemívají moc hezké a štíhlé nohy,“ reaguje Dana na lichotku. Podle ní je to právě sport a také podpatky, díky čemu její nohy vypadají skvěle.

Štěpánka Fingerhutová zažila rozvod rodičů

Herečka Štěpánka Fingerhutová, kterou proslavil seriál Devadesátky, se v útlém věku fotila do časopisů jako dětská modelka. Mimo to ale její dospívání citelně poznamenal dramatický rozvod rodičů, kteří se spolu nebavili od jejích pěti let. Žila s mámou a na víkendy jezdila k tátovi.

„Když jsem byla starší, tak jsem si řekla o střídavou péči. Byla jsem víc u táty a potom zase u mamky, byla jsem pánem svého času. Člověk sice vidí častěji oba rodiče, ale zároveň má věci na hodně místech a nikdy neví, kde co je," postěžovala si Milušce Bittnerové v talk show Na kafeečko.

Nejtěžší pro ni byla absolutní nekomunikace obou rodičů. „Řešili to skrze mě. Týkalo se to i závažnějších věcí. Je jedno, z jaké to šlo strany. Bylo to nepříjemné. Myslím si, že rozvod rodičů člověka ovlivní na hodně dlouho. A i když si říkám, už je to hodně let a měla bych se dostat za to, tak to ve mně vždycky bude," míní mladá herečka.

Karolína Kachyňová nesnášela šatičky

Dcera herečky Aleny Mihulové a režiséra Karla Kachyni Karolína (28) prý dlouho netušila, že jsou její rodiče slavní. Vím, že když tatínek točil film Hanele, je na začátku malá holčička. Má bílé šatičky a obejme strom. Když mi bylo asi pět let, tatínek se mě údajně zeptal: „Karolínko, nechtěla by sis zahrát v mém filmu?“ vzpomínala v talk show Na kafeečkoA maminka si dělá legraci, že jsem jediná žena, která kdy odmítla hrát ve filmu Karla Kachyni. Zeptala jsem se totiž tatínka, jestli budu muset mít šatičky. Když řekl, že ano, rázně jsem ho odmítla," směje se dnes Karolína, která i do společnosti raději volí pánský oblek.

Kateřina Macháčková měla nemocnou maminku

Hvězda seriálu Život na zámku, herečka Kateřina Macháčková, zavzpomínala s Miluškou Bittnerovou, jak ji v dětství často hlídala babička. „Když se sem naši přistěhovali, byli mladí manželé a umělci, a tak trošku měli s malým dítětem problémy. Proto babička, která bydlela v Rakovníku, jezdila sem nebo já bydlela u ní," vypráví v talk show Na kafeečko.

„Já se strašně bála být večer sama doma. A musela jsem být sama, protože nebyl žádný hlídací strejda herec. Strašně jsem se bála už od odpoledne," tvrdí dnes herečka, jejíž dětství také velmi ovlivnila choroba její maminky způsobená traumatem, které prodělala během jedné zimy.

Jeden den před divadlem se mnou maminka šla bruslit na Malši, kde u břehu nebyl zamrzlý led. Přecházely jsme přes lávku a já strašně zlobila, vytrhávala jsem se jí z ruky, protože jsem věděla, že ten večer budu doma sama. Uklouzla jsem a zajela pod led," vzpomíná na dramatickou událost. Nějaký vysokoškolák mě zachránil, ale maminka z toho úleku měla vleklé vážné onemocnění a skončila na rok v sanatoriu."

Michaela Tomešová byla pěkné číslo

Herečka Michaela Tomešová chodila od čtyř let do Baby studia Dády Patrasové, kde se před kamerou objevovala v pořadech Baby studio a Kuřátka. Magazínu Lifee.cz pak přiznala, že trpí ADHD.  Když jsem byla malá, nebylo mi ještě ADHD diagnostikováno, ale vždycky jsem byla živější, občas jsem se hůř soustředila. Nikdy se to ale neodrazilo na známkách ve škole. Byla jsem docela chytré dítě. Diagnostikovali mi to až v dospělosti, snažím se z toho udělat přednost,“ vysvětluje herečka.

Ta mimo jiné přiznává, že v pubertě začala trochu zlobit. „Průšvihů bylo dost, ale nejhorší to bylo na rozlučce s devátou třídou. Poprvé jsem se dostala do styku s alkoholem a večer mě ještě čekalo hudební vystoupení. No, nakonec to nevyšlo. Myslím to vystoupení. Od té doby nemůžu pít rum ani kafe," zpytovala svědomí v oficiálních materiálech televize Prima.

Průšvihy ve škole prý ale zdatně vyvažovala pochvalami za reprezentaci školy v recitačních soutěžích Pražské vajíčkoSeděla jsem většinou v první lavici, protože jsem byla malá, a postupně se to vyvíjelo směrem dozadu. Byla jsem ve výběrové jazykové třídě, ale už je to všechno pryč. Ty vědomosti nejsou, a nakonec mě zkazila konzervatoř."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články