Stalkeři slavných: Madonně hrozili podřezáním, Catherine Zeta-Jones skončila s doživotním traumatem

Stalkeři slavných: Madonně hrozili podřezáním, Catherine Zeta-Jones skončila s doživotním traumatem
Zdroj: Showpix/koláž Lifee
Lennonův život ukončil šílený fanoušek Mark Chapman. Před vraždou si od něj nechal ještě podepsat album.
Zpěvačku Madonnu obtěžoval Robert Hoskins, který si usmyslel, že se bude konat veselka.Místo svatební noci ale schytal kulku od jejího bodyguarda a putoval za mříže. Známého moderátora Davida Lettermana pronásledovala Margaret Ray, která občas přespala na jeho tenisovém kurtu.+ 3 fotky+ 4 fotky

Stalkeři slavných osobností jsou bohužel častým jevem v šoubyznysu. Nevítanou pozornost šíleného fanouška zažili John Lennon, Madonna, Catherine Zeta-Jones nebo moderátor David Letterman.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 05. 2021 14:00

Podle Psychology Today je erotomanie speciální druh fixace a lidé, kteří jí trpí, si vytvářejí iluzi, že je miluje jiná osoba. Obvykle jde celebritu nebo někoho s vyšším sociálním postavením. Představují si společný osud a cítí přetrvávající potřebu být v kontaktu se svým idolem, který o ně ale nemá zájem, nebo je vůbec nezná. Jen přibližně deset procent stalkerů je erotomanických, ale většina z nich je agresivních.

Smrt Johna Lennona

Mezi nejznámější stalkery slavných patří Mark Chapman. Ten si nechal 8. prosince 1980 podepsat svým idolem Johnem Lennonem album Double Fantasy. O pár hodin později si na hvězdu kapely Beatles počkal před jeho bytem. Co se dělo pak, je otázkou, nicméně některé teorie praví, že měl Chapman na hudebníka něco zavolat a poté vystřelit. Po vraždě nikam neutekl, vyčkal na příjezd policie. Chapman je za mřížemi dodnes.

Stalker chtěl podříznout zpěvačku Madonnu

Živelná Madonna uchvátila popovou scénu na začátku 80. let. O dekádu později se ale musela vypořádat s nebezpečným šílencem Robertem Hoskinsem. Ten si usmyslil, že se s ní musí stůj, co stůj, oženit. Několikrát se kvůli tomu vloupal do jejího domu v Los Angeles, aby jí dal najevo, že to myslí vážně.

Pokud by jej odmítla, rozřízl by jí hrdlo od ucha k uchu. Během dalšího vloupání ale stalkera postřelil Madonnin bodyguard. Hoskins zrovna přelezl přes plot a skočil do zpěvaččina bazénu. Následně putoval do vězení, vyfasoval deset let natvrdo. Nyní je na svobodě a údajně se zaměřil na herečku Halle Berry.

Šílenství s Lettermanem ukončila až sebevražda

Lehké to neměl ani známý americký moderátor David Letterman. Nezdravou náklonnost k němu pojala jistá Margaret Ray. Kdykoli se jí naskytla příležitost, vstoupila na Lettermanův pozemek a prospala se na jeho tenisovém kurtu. Někdy si k tomu koupila lahev Jacka Danielse, kterou poté nechala u něj doma, jako jakousi vizitku. Samozřejmě prázdnou. Moderátor to ale bral s humorem. Ray nakonec strávila tři roky ve vězení a na léčení. V roce 1998 spáchala sebevraždu.

Catherine Zeta-Jones terčem

Dawnette Knight nemohla skousnout, že si Michael Douglas vybral místo ní Catherine Zeta-Jones. Zhrzená žena začala prohlašovat, že herečce jde jen o jeho peníze. Je prý prachobyčejná zlatokopka. Poslala jí celkem devatenáct dopisů, v nichž vyhrožovala, že Catherine rozřeže na kousky a předhodí psům.

Soudce pak poslal Dawnette Knight na tři roky za mříže. Také dostala desetiletý zákaz jakéhokoli kontaktu s herečkou. Catherine ale prý nelítostné dopisy rozhodily natolik, že se bude dívat přes rameno po celý zbytek života. A nikdy se nezbaví nepříjemného pocitu, že po ní někdo jde...

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Celebrity Stalkers – When Obsession Goes Too Far

Psychologytoday.com: Celebrity Stalkers

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články