Václav Noid Bárta vzdal boj s majiteli koček, které mu chodily na rybičky: Na přírodu jsem krátký, přiznává smutně

Zpěvák Václav Noid Bárta pokřtil knihu Cukrařinka: pečeme s láskou, kterou vydává sestra herečky Alice Bendové Andrea Burešová Lišková.Mezi kmotry patřila také herečka Patricie Pagáčová nebo herec Roman Vojtek.Václav Noid Bárta s Andreou Burešovou Liškovou.Andrea před podnikem netrpělivě čekala na sestřin příjezd.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvák Václav Noid Bárta (42) dlouho bojoval s majiteli koček v okolí svého domu v Mukařově. Ty mu totiž v noci chodily na rybičky v jeho zahradním jezírku. Noid si na ně posvítil, na místo instaloval kameru a hříšníkům spílal přes svůj Instagram. V rozhovoru pro Lifee.cz ovšem zpětně přiznává, že na přírodu je krátký a jezírko teď nechává kočkám volně k dispozici.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 04. 2023 12:00

Zpěvák Václav Noid Bárta udělal pro ochranu svého jezírka, respektive rybek v něm, maximum. Boj s větrnými mlýny ale prohrál. Nejdřív jsem přes jezírko dal síť a po 14 dnech mi došlo, že se na to nedá koukat. Nebylo to hezké, padaly na to větve a zacuchávalo se to. Sundal jsem síť a řekl si, ať si to ta příroda vyřeší sama. Uvidíme, kolik ryb tam zbyde. Nemám na to už sílu, nemůžu o tom ani mluvit," přiznává v našem rozhovoru zpěvák, který s nástupem jara zušlechťuje zahradu. Letos kvůli dcerám dokonce vysadil kukuřici vhodnou na přípravu domácího popcornu.

Setkáváme se na křtu kuchařky Andrey Burešové Liškové Cukrařinka: pečeme s láskou. O tobě je známo, že máš rád cokoliv, co se týká jídla. Jak jsi na tom teď? Vaříš doma?

Moje Eliška je skvělá kuchařka a také dobře peče, takže jsem to v poslední době nechal hodně na ní. Jsou situace, kdy třeba doma něco grilujeme - to je taková chlapská záležitost, tak toho se rád ujmu. Ale u nás doma je to primárně Eliška, kdo se stará o stravu. Dělá to naprosto skvěle, má pro to cit a má výborné chutě. Například kuře na paprice, které jsem dneska od ní měl, je to nejlepší, co znám.

Co u vás doma vede, pokud se budeme bavit o sladkém? Je to třeba bábovka nebo modernější cupcaky?

Jeden čas byl u nás velká hitovka trhanec. Viděli jsme ho někde v Alpách a od té doby jsme ho doma pořád dělali. Teď jsme byli v jednom fastfoodu, kde dělají skořicové šneky s tou skvělou cukrovou polevou. Eliška je zkusila udělat doma a byly snad lepší, než v tom podniku. Byly bombastické. Ale to jsem jí musel zakázat, aby dělala, protože já bych rád ještě chvilku chodil po svých a nevážil tunu.

O tobě víme, že hodně a rád posiluješ. V jaké jsi teď fázi? Bouráš rekordy, nebo si jen udržuješ postavu?

Už nemám ambice v tom soutěžit. To jsem si vyzkoušel dvakrát a úplně mi to stačilo. Dieta, kterou teď držím, je spíš otázka životního stylu - tak, aby se člověk cítil dobře, dokázal něco odběhat na jevišti nebo lépe běhat po place s kamerou. Zjistil jsem, že v této váze a v tomto těle se cítím dobře. Mám v něm sílu, zároveň jsem rychlý a vytrvalý, takže si ho udržuji.

Začalo nám jaro a ty jsi velký zahrádkář. Co nového se teď děje na tvé zahrádce?

Teď jsem sázel vrbičky do plotu. Večer, když se vrátím domů, chodím s lampičkou kontrolovat, jestli už se zelenají. Je to dobré, zelenají se a mám z toho velkou radost. Co se týká zeleniny, tak jsem letos vzdal rajčata, protože mi pokaždé zplesnivěla. U nás je špatné podnebí, jsme vysoko, je tam zima a vlhko. Takže letos zkusím kukuřici! Zasadím si kompletně celý devítimetrový záhon kukuřice - mám dva druhy. Jedna je ta klasická sladká a druhá je popcornová. To abych mohl dětem dělat domácí popcorn.

Vejde se to vůbec na tu zahradu?

Jasně, že vejde. Nebo si půjčím kousek od sousedů.

Hodně jsi bojoval s jezírkem. Kdo aktuálně vítězí - ty, nebo kočky? Chodí k tobě pořád na rybičky?

Takhle - přiznávám, že jsem prohrál. Nejdřív jsem přes jezírko dal síť a po 14 dnech mi došlo, že se na to nedá koukat. Nebylo to hezké, padaly na to větve a zacuchávalo se to. Sundal jsem síť a řekl si, ať si to ta příroda vyřeší sama. Uvidíme, kolik ryb tam zbyde. Nemám na to už sílu, nemůžu o tom ani mluvit.

Upozorňoval jsi na tento problém majitele koček přes Instagram. Jak dopadla tahle bitva? Ozvali se milovníci koček?

Musím se přiznat, že od kočičkářů jsem dostal docela ceres. Ptali se, co tam vůbec dělá to jezírko. Mají samozřejmě pravdu, to jezírko je umělé. Chápu to a vlastně jsem tuhle problematiku už pochopil. Kočky by v okolí takhle neměly škodit bez kontroly. Na druhé straně - je to kočka a je to tvor, kterého jsme si my lidé zvolili jako domácího mazlíčka. Takže už to nechávám být a přeji všem jen to dobré.

Související články

Další články