Velká vlasová proměna Martiny Preissové: Chvilku trvalo, než jsem se seznámila se svým druhým já. Cítím se mnohem lépe

Velká vlasová proměna Martiny Preissové: Chvilku trvalo, než jsem se seznámila se svým druhým já. Cítím se mnohem lépe
Zdroj: Se souhlasem Hair studia Honza Kořínek, Herminapress/koláž Lifee
Herečka Martina Preissová nedávno prošla velkou vlasovou proměnou u kadeřníka Honzy Kořínka.Honza herečce vlasy zesvětlil o tři odstíny.Při pohledu do zrcadla se prý Martina Preissová nejprve vyděsila, zda z ní Honza neudělal blondýnu.Ve výsledku je světlejší barvou vlasů nadšená.+ 9 fotek+ 10 fotek

Herečka Martina Preissová (47) nedávno prošla velkou vlasovou proměnou u kadeřníka Honzy Kořínka, který jí zesvětlil kštici natolik, až se herečka obávala, že z ní udělá blondýnu. V rozhovoru pro Lifee.cz nyní naznačuje, že za deset let si barvu nechá odrůst a plánuje po vzoru zahraničních celebrit a své babičky důstojně stárnout s přiznanými šedinami.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 04. 2023 08:00

Herečka Martina Preissová díky nové barvě vlasů omládla, jak také v našem rozhovoru připouští. V budoucnu má ovšem se svou hřívou jiné plány. „Ještě chvíli počkám, třeba desetiletí, a zkusím nechat odrůst všechny barvy, které na vlasech mám. Toužím se stát bílou jako moje babička," nastiňuje svoji vizi života kolem šedesátky.

Martina, která má s manželem Martinem Preissem syny Šimona (10) a Matouše (14), také odhaluje, jak zvládá náročné období jejich puberty. Nejvíce klidu a ticha si prý užije na kosmetice, kterou pravidelně navštěvuje. Jaké jsou její beauty rituály?

Nedávno jste prošla velkou vlasovou proměnou u kadeřníka Honzy Kořínka. Jak jste se v nové image cítila? Co na to říkali doma vaši muži - synové a manžel?

Nechci říct, že to pro mě byl trošku šok nebo překvapení, ale chvilku trvalo, než jsem se seznámila se svým druhým já. Vždycky jsem byla velmi tmavá a měla vlasy až do černa. Když jsem potom seděla u Honzy a on sundal ručník, viděla jsem celé tři barevné stupně rozdíl - k tomu prosvětlené konce. V tu chvíli jsem si řekla: „No, blondýna jsi, holka zlatá, ještě nebyla!" Začal to probarvovat a barevnost mých vlasů skutečně řešit. S odstupem času jsem za to moc ráda. Pochopila jsem, proč mi radil vlasy zesvětlit. Dospěla jsem k tomu, že z té tmavé barvy vlastně vylézaly všechny chyby. V téhle světlé se cítím mnohem lépe.

Toužila jste v dětství po jiné barvě vlasů?

Ano. Já vždycky chtěla být rezavá. Vždycky se mi líbily rezavé až měděné tóny. Samozřejmě, že to ke mně vůbec nejde. Když mi v divadle dají zrzavou paruku, tak já jako by zmizím. Ale rezavá byla moje vysněná barva, od níž mě každá kadeřnice, ke které jsem kdy přišla, odrazovala. A věděly proč.

Jaké tužby máte ohledně vlasů teď?

Ještě chvíli počkám, třeba desetiletí, a zkusím nechat odrůst všechny barvy, které na vlasech mám. Toužím se stát bílou jako moje babička.

Pojďme k péči o pleť. Stala jste se kmotrou novinky v portfoliu jedné značky, kterou je personalizovaná kosmetika. Staráte se o pleť pravidelně?

Mám pravidelnou péči a mám také kosmetiku, kterou používám. Naučila jsem se o pleť starat nejen večer, když si jdu lehnout, ale i ráno. Se zátěží, kterou na svoji pleť téměř obden nanáším, je to prostě potřeba. Odličuji se ve sprše pěnovým odličovadlem. Potom nanáším sérum, krém, oční krém a jdu spát. Ráno totéž. Celkově to zabere asi deset minut. Díky kosmetice a profesionálnímu čištění jsem předešla mnohým vráskám a problémům s pletí. Prostě se o sebe starám. Navíc - když jdu na kosmetiku, získávám tak čas pro sebe a trochu klidu. Je to oddech nejen pro pleť, ale také pro duši.

Máte zkušenost s nějakým typem kosmetiky, která vám nevyhovuje?

To nemám. Alergická nejsem a mám pleť, která hodně vydrží. Spíše jsem měla špatnou zkušenost s kosmetickými salóny, v nichž hrálo komerční rádio, které opravdu nechcete poslouchat. To jsou takové ty detaily, ze kterých se skládá celek.

Šla jste tam ještě někdy?

Podruhé už jsem tam nešla. Později jsem si to vyčítala, zda jsem neměla té slečně říct, aby to rádio ztlumila. Ale přišla jsem na to, že pokud provozovatel sám nemá empatii, tak prostě nejsem na dobrém místě. Jsem na audio smog citlivá, protože jsem celý den mezi hudbou a slovy, a každý rušivý element mě potom vytrhává z odpočinku. Navíc jsem profesionálně postižená, takže ještě detekuji špatnou výslovnost.

To souvisí také s dětmi. Vaši synové jsou v pubertě, jak to zvládáte?

Nemám s tím problém.

A chlapci s vámi také problém nemají?

Myslím si, že ne. Nemáme žádné souboje. Máme občas neshody, které k tomuto období patří. Ale starší zvládá svoji pubertu s nadhledem, protože ji v podstatě celou promaluje a prokreslí. Chodí po výstavách a maluje. Má takovou pubertu, že o ní ani nevím. Mladší, který jde do puberty teď, ji zase prosportuje. Řekla bych, že se nám to zatím daří hezky vyvažovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články