Veronika Kubařová měla obavy zpívat před Ondřejem Brzobohatým: Jednou bude legenda a já se jí můžu už teď dotýkat

Veronika Kubařová měla obavy zpívat před Ondřejem Brzobohatým: Jednou bude legenda a já se jí můžu už teď dotýkat
Zdroj: Herminapress
Veronika Khek Kubařová si v muzikálu Anděl páně zahraje Pannu Marii, Ondřej Rychlý (uprostřed) anděla Petronela a Roman Tomeš zamilovaného hraběte.Veronika Khek Kubařová se nové výzvy nebojí.Veroniku bude v muzikálu alternovat Radka Coufalová.Veronika Khek Kubařová a Petr Vaněk, který si zahraje správce. + 10 fotek+ 11 fotek

Herečka Veronika Khek Kubařová (35) excelovala v pohádkách Tajemství staré bambitky, Nejkrásnější hádanka nebo Princ Mamánek. Od října letošního roku ji budeme vídat také na divadelních prknech v připravovaném muzikálu Anděl páně. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, že role v pohádkách jsou jí zřejmě souzené. A co vzkazuje odvážným tvůrcům muzikálu režisér Jiří Strach, který má na svědomí filmovou předlohu?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 04. 2023 13:30

V připravovaném muzikálu Hudebního divadla Karlín se herečka Veronika Khek Kubařová představí v roli, kterou si v pohádce zahrála Klára Issová - stane se z ní Panna Marie. Ve dvojroli pána Boha a rychtáře potom uvidíme Jiřího Korna a povedenou dvojici čerta a anděla ztvární Marek Lambora s Ondřejem Rychlým. „Pohádky rozhodně sleduji, jsem fanoušek," hlásí se Veronika Kubařová, která jako by se pro pohádkové role narodila.

Veronika Kubařová je princeznou od puberty

„Už v pubertě jsem dostala od kluků jednu z prvních přezdívek princezna, takže ke mně to asi patří," prozrazuje herečka v rozhovoru pro Lifee.cz. A třebaže jí svět fantazie dělá radost a de facto si díky práci plní dětský sen, upínat se na pohádky nehodlá.

Na divadle mám naštěstí tolik dramatických příležitostí, kdy nejsem za princeznu, že to osobně tolik nevnímám," zamýšlí se herečka nad tím, jestli už se považuje za jednu z celoživotních princezen„Do médií to samozřejmě leze trochu jinak," hodnotí svoji profesní image. „Ale i ty princezny považuji za součást své profese a hlavně velkou radost," dodává spokojeně.

Ondřej Brzobohatý jí vyrazil dech

V muzikálu pochopitelně bude coby Panna Marie zpívat. Že i tuto disciplínu ovládá, o tom Veronika diváky přesvědčila už v muzikálu Tomáše Kluse Branický zázrak. Přesto říká, že konkurz prožívala velmi emotivně„Poprvé jsem si mohla zazpívat před Ondřejem Brzobohatým a ještě mi k tomu hrál na piano, což člověku nejprve trochu vyrazí dech - stát tváří v tvář takovému multitalentu je trošku náročnější," přiznává Veronika Khek Kubařová.

„Zároveň je to hezká příležitost překonat strach, protože on je neuvěřitelně lidský a vstřícný, takže jsem šťastná, že s ním můžu spolupracovat. Podle mě bude jednou legenda a já se jí můžu už teď dotýkat," chválí autora muzikálových melodií Ondřeje Brzobohatého, který se Anděla páně ujal.

Modlete se, vzkazuje autorům muzikálu Jiří Strach

Na vznikajícím muzikálu se kromě něj podílí autorka původního filmového scénáře Lucie Konášová. O režii muzikálového kusu se postará divadelní režisér a dramatik Martin Čičvák. Zajímalo nás proto, jak se k nápadu Hudebního divadla staví režisér původní filmové pohádky Jiří Strach.

„No jo, tak když to chtějí udělat, ať si ho udělají. Já jsem k tomu zcela neutrální," okomentoval vznikající muzikál Strach. Víte, toho Anděla páně je třeba promodlit. Protože Anděl páně vždycky potřebuje vyšší dary v podobě božího požehnání. Tak bych kolegům, kteří to chtějí dělat, doporučoval, ať se začnou hodně modlit. Protože bez toho božího požehnání to nepůjde," vzkazuje Strach tvůrcům v Hudebním divadle Karlín.

Dočkáme se Anděla páně 3?

Režisér také naznačil, jak se to má se třetím dílem pohádky. „Jak už jsem vám říkal – je potřeba se za to hodně modlit. Doporučuji to vašim čtenářkám, stačí Andělíčku, můj strážníčku, nemusí to být žádná hluboká teologie," nabádá Strach. „A když to takhle budou všechny čtenářky dělat, třeba se stane, že tu trojku na křídlech vyneseme. Ale na druhé straně – kdyby nebyla, tak už máme dva hezké filmy, ne?"

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články