Vítěz MasterChefa Roman Staša o svém 2letém synovi: Poznávací znamení, že mu něco nechutná, je, že to hodí na zem

Teprve v listopadu roku 2022 se manželka Romana Staši poprvé nechala vyfotit na veřejné akci. Svého muže do společnosti zásadně nedoprovází a je tedy tak trochu tajemná. Na půvabu jí to neubírá.Roman Staša je vítězem soutěže MasterChef Česko pro rok 2020.Aktuálně je Roman Staša součástí týmu Víkendové Snídaně s Novou.Televizní partnerkou Romana Staši je exotická Rebecca Diatilová, která je reportérkou pořadu Život ve hvězdách.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vítěz soutěže MasterChef Česko pro rok 2020, Roman Staša, se téměř před dvěma lety stal otcem malého Samuela. V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje, jaký je jeho synek strávník a co by radil čtenářům, jejichž děti odmítají jíst konkrétní potraviny. Jaký kus oblečení se mu na jeho manželce nelíbí? A jsou pro něj vůbec přitažlivé ženy, které vládnou v kuchyni? K dobru také přidává tip na letní grilovanou pochoutku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 08. 2023 12:00

Vítěz soutěže MasterChef Česko 2020, kterému se přezdívalo Matla, kuchař Roman Staša (35), se raduje z brzy dvouletého synka Samuela. Zatím to vypadá, že klouček se potatil, protože přístup k dobrému jídlu má podle Staši velmi kladný.

Je toho názoru, že je to z části dáno jejich zdravým přístupem. "Nemá cenu děti nutit. Myslím, že každý z nás lidí má určité věci, které nemá rád," míní nadšený otec v našem rozhovoru. "Děláme to tak, že on nám řekne, když mu to nechutná. Zahodí to a my pochopíme, že momentálně mu to nejede, což ovšem neznamená, že za tři vteřiny nebude všechno jinak," směje se dnes již poučený rodič.

A ačkoli je Roman Staša velmi výřečný, jeho manželka je dosud stále považována za tajemnou paní Columbovou, která o pozornost médií nestojí. I tak nám o ní Roman něco málo prozradil: "Když doma navlékne nějaký dlouhý objemný svetr, tak to úplně nemusím. Já se zkrátka na svoji ženu rád dívám i doma!

Podzimní tipy v TV, kde Staša nesmí chybět

Romane, uvidíme vás od podzimu opět na Nově?

Určitě vás se mnou nemine páteční Snídaně se mnou, to už je páteční stálice. K tomu s mou kolegyní Rebeccou moderujeme Víkendovou Snídani - vychází to na každé tři týdny. A budu také v jednom dílu Souboje na talíři.

Pouze v jednom dílu?

Ano. Kluci točí osm, bez Radka Kašpárka, a naplánovali si to tak, že v každém z dílů někdo bude. V jednom z nich to budu já.

Roman Staša a jeho recept pro čtenáře Lifee.cz

Aktuálně máme v plném proudu letní grilovací sezonu. Co byste našim čtenářům a čtenářkám doporučil?

Nedávno jsem dělal dva dny po sobě něco, co nezvykle chutnalo i mému téměř dvouletému synovi. Obyčejně jsem naložil kuře, jen s tím rozdílem, že jsem ho naložil do omáčky Hoisin, kterou jsem smíchal se sójovkou. Bylo to geniální. Přidal jsem trošku čerstvého rozmarýnu a sušený česnek. Naložil jsem to na hodinku, k tomu trochu soli a pepře. Tam musíte dávat pozor kvůli té sójovce. Maso díky tomu ještě malinko zkřehne, lehounce povolí díky té sójovce. Na grilu stačí být maso chvilku, 15-20 minut, nejprve kůží dolů. Potom ho necháte pomalu grilovat při 150 °C hodinu a půl.

Nedávno jsem zaslechla hovor dvou štamgastů v hospodě, kteří se hádali o rozdílu mezi steakem a biftekem. Dokázal byste ho říct?

To vám asi také neřeknu. Přemýšlím, zda biftek není jen starší název. Přiznám se, že nevím a hned jak skončíme rozhovor, půjdu si to vygooglovat. Samotného mě to zajímá.

Syn Romana Staši ochutnal krevety i lanýže

Jaký má váš synek apetit? Je dobrý strávník, nebo vybíravý?

Je vybíravý, na druhou stranu my nejíme žádné špatné věci. Dnes jsme spolu snídali toast se šunkou a sýrem, ale s opravdu dobrou šunkou. Snažíme se to nešidit. Dopřáváme si k tomu také hodně másla. Můj syn už ochutnal lanýže, chobotnici, krevety... snažíme se mu dávat to, co jíme my - aby jedl s námi. A myslím, že jíme hodně zdravě.

Měl byste nějakou radu, jak dítě přesvědčit, aby jedlo konkrétní potravinu? Třeba špenát?

Já si právě myslím, že nemá cenu děti nutit. Myslím, že každý z nás lidí má určité věci, které nemá rád. Tak to prostě je a to je život. Malé děti už pochopitelně jsou lidské bytosti, které si vybírají, co chtějí jíst a co ne. Děláme to tak, že on nám řekne, když mu to nechutná. Zahodí to a my pochopíme, že momentálně mu to nejede, což ovšem neznamená, že za tři vteřiny nebude všechno jinak. Ale rozhodně bych děti k ničemu nenutil.

Roman Staša se rád dívá na svoji ženu

Je pro vás žena více přitažlivá, když umí vařit?

Ne! Pokud u toho dobře vypadá, tak samozřejmě ano, ale nemůžu říct, že schopnost vaření je pro mě nějaké afrodiziakum.

Vaše manželka vaří?

Moje žena vaří, ale jen v tom moderním hrnci, který uvaří sám. To umí.

Je nějaký kousek oblečení, který na ní nemáte rád?

Když doma navlékne nějaký dlouhý objemný svetr, tak to úplně nemusím. Já se zkrátka na svoji ženu rád dívám i doma.

Související články

Další články