Bezezbytkové francouzské toasty: Snadný způsob, jak se zbavit nedojedeného, a ještě si pochutnat

Bezezbytkové francouzské toasty: Snadný způsob, jak se zbavit nedojedeného, a ještě si pochutnat
Zdroj: Albert

Možná vám ještě doma zbyl kousek vánočky. Pokud ano, máme pro vás tip, jak ho využít. Připravte si k snídani bezezbytkový francouzský toast!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 7. ledna 2023

Příprava bezezbytkového francouzského toastu vám zabere 45 minut, ale je velmi snadná. Navíc udělá radost všem šetřílkům, milovníkům drobného ovoce, a především sladkého.

Čočka na kyselo: Tradiční novoroční pokrm, který má zajistit bohatství
Mohlo by Vás zajímat:

Čočka na kyselo: Tradiční novoroční pokrm, který má zajistit bohatství

Bezezbytkové francouzské toasty

Na 4 porce budete potřebovat: 70 g malin, 70 g borůvek, 70 g jahod, 1 jablko, 3 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 100 ml plnotučného mléka, ½ lžičky mleté skořice, 8 plátků starší vánočky, 50 g másla, 1 banán, 1 lžíci cukru moučky

Příprava: Do rendlíku vsypte 50 g omytých, klidně i povadlých malin, 50 g borůvek a 50 g napůl překrojených jahod. Jablko omyjte, oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte na větší kousky a přidejte k ostatnímu ovoci v rendlíku. Vše zasypte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a ovoce duste pod pokličkou 10 minut. Nakonec ho rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.

V misce rozmíchejte 2 vejce, 100 ml mléka, ½ lžičky skořice a 1 lžíci cukru. Starší vánočku nakrájejte na 8 širších plátků a obalte je z obou stran v připraveném těstíčku. Na rozpálené pánvi rozpusťte 50 g másla a postupně na něm vánočku opečte dozlatova z obou stran.

Toasty ještě horké servírujte na talíře. Ozdobte je připravenou ovocnou omáčkou, zbylým ovocem, nakrájeným banánem a poprašte moučkovým cukrem. Nejlepší snídaně je na stole!

Jak využít zbytky z Vánoc: Zkuste francouzský toast, žemlovku z vánočky a kapří karbanátky
Mohlo by Vás zajímat:

Jak využít zbytky z Vánoc: Zkuste francouzský toast, žemlovku z vánočky a kapří karbanátky

Zdroj receptu: Albert

SuperWoman Katarina Emma Schapiro o sebepoznání: I úspěšní lidé mají své pády a nezdary, ale nenechají se jimi nikdy převálcovat

SuperWoman Katarina Emma Schapiro o sebepoznání: I úspěšní lidé mají své pády a nezdary, ale nenechají se jimi nikdy převálcovat

Další články