Výročí úmrtí Charlieho Chaplina: Měl jedenáct dětí, některé s velmi pohnutými osudy

Charlie Chaplin
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Charlie Chaplin patří mezi nejznámější komiky stříbrného plátna. Zplodil jedenáct dětí, díky nimž se stal až šestnáctinásobným dědečkem. Některým jeho potomkům se nedařilo, jiným zase naopak. Jaké byly jejich životy?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 12. 2020 08:00

Sir Charles Chaplin byl britský herec, režisér a také scenárista. Patřil k nejslavnějším filmovým tvůrcům dvacátého století. Ke svým snímkům přistupoval komplexně. Jeho poznávacím znakem se stala buřinka, knírek připomínající kartáč a hůlka. Jaké byly osudy některých jeho dětí, vnuček a vnuků?

Úmrtí i závratná kariéra

První syn Charlieho Chaplina Norman Spencer Chaplin si života bohužel moc neužil. Zemřel pouhé tři dny po porodu. Charles Spencer Chaplin sloužil za druhé světové války v Evropě. Po návratu domů účinkoval v několika filmech. Nikdy se mu však nepodařilo prorazit. V roce 1960 napsal biografii s názvem Můj otec, Charlie Chaplin.

O něco produktivnější život měl Sydney Earl Chaplin. Díky svému vzhledu a vysoké postavě byl obsazován zejména do romantických filmů. Objevil se však i v thrilleru anebo westernu. Naposledy se objevil na stříbrném plátně v roce 1977. Po čtyřiceti letech ve filmové a divadelní branži se rozhodl soustředit na společenský život. Měl rád dobré jídlo, své přátele a golf. Také se oddával konzumaci whisky, která mu zjevně nepůsobila žádné zdravotní potíže. Zkoušel vést i restauraci, která byla spíše populární než výdělečná. Zemřel v roce 2009.

Pro lepší život

Vnučka Charlieho Chaplina Laura Chaplin se našla v malířství. Své obrazy tvoří s velkou vášní a doufá, že by se díky jejich poselství mohl svět stát šťastnějším místem pro život. Vydala také knihu Smích je prvním krokem ke štěstí.

Oona Chaplin prožila dětství ve Španělsku, Velké Británii a na Kubě. V raném věku se začala věnovat baletu, salse a flamencu. Co se týče herectví, objevuje se spíše v epizodních rolích. Vidět jsme ji mohli ve Hře o trůny nebo v seriálu stanice BBC Taboo. Své místo si vydobyla i v Avatarech Jamese Camerona.

Vědec a jogín

A co vnuci Charlieho Chaplina? Arthure Gardin spoluzaložil společnost Evodrone, která vyvinula extrémně lehký dron s dlouhou výdrží baterie pro natáčení náročných videozáznamů. Tracy Chaplin se zase začal věnovat józe. Po vítězství v evropském šampionátu v jiu-jitsu přetransformoval své znalosti bojového umění, jak sám tvrdí, v meditaci a výuku jógy.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Charlie Chaplin

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články