Will Smith a Jada Pinkett mají otevřené manželství: Cesta k němu byla opravdu trnitá

Will Smith a Jada Pinkett mají otevřené manželství: Cesta k němu byla opravdu trnitá
Zdroj: Profimedia
Malý Jaden Smith se potatil a pustil se do herectví. Fotografie z roku 2010 vznikla u příležitosti premiéry snímku Karate Kid, v němž si zahrál s Jackie Chanem.Will Smith s rodinou na méně formální příležitosti v roce 2011. Zleva syn Jaden, dcera Willow a manželka Jada.Willow a Jada v roce 2013, mladá dívka má v oblibě trošku extravagantní oblečení.Téměř intimní fotografie Willa Smitha a Jady Pinkett vznikla v roce 2015, kdy už to v jejich vztahu skřípalo. Domluvili se pak na otevřeném manželství.+ 4 fotky+ 5 fotek

Will Smith a Jada Pinkett Smith patří k nejdéle fungujícím hollywoodským párům. Patrně za to vděčí nezvyklé domluvě, jejich manželství je totiž otevřené. Jak se dopracovali k tomuto nápadu?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 30. 03. 2022 13:30

Will Smith se poprvé ženil v roce 1992, vzal si Sheree Zampino a ještě v listopadu přišel na svět jejich syn Willard Carroll "Trey" Smith III. Manželství vydrželo jen tři roky, na vině prý byly jeho rostoucí ambice. Sheree vyplnila rozvodové papíry na Valentýna roku 1995. To už měl Smith kromě hudební kariéry rozběhnutou i hereckou. Hrál hlavní roli v sitcomu Fresh Prince a na jednom z konkurzů na přítelkyni své postavy potkal i jistou Jadu Koren Pinkett.

Trnitá cesta Willa Smitha a Jady Pinkett

Herec v nezvykle otevřené knize s prostým názvem Will píše, že Jada nechtěla tradiční svatební obřad, ale podlehla jeho tlaku: „To byl první z mnoha kompromisů, které během let udělala a kterým bolestně negovala své hodnoty,“ říká Smith. O několik let později ji přesvědčil, aby se přestěhovala do domu s obrovským pozemkem, který se jí vůbec nelíbil. „Nic dobrého nevzejde z toho, když utratíte své těžce vydělané peníze za rodinný dům, který vaše žena nechce,“ dodává Smith.

Zatímco Smithova kariéra rostla, od poloviny 90. let byl vedle Toma Cruise největší a komerčně nejúspěšnější hollywoodskou hvězdou, Jada se ráno často probouzela v slzách. Musela třeba odmítnout nabídku vystupovat na koncertu Guns N’ Roses, aby on nemusel přerušit natáčení dramatu Štěstí na dosah (2006).

Osudné narozeniny Jady Pinkett

Zlom nastal v roce 2011, když Jada slavila 40. narozeniny. Will prý strávil dlouhé tři roky plánováním soukromé rodinné večeře s přáteli. Třešinkou na dortu měl být dokumentární film, který zachycoval Jadin život a mapoval historii její rodiny až do dob života v otroctví. Filmaři kvůli tomu vyhledali i potomka otrokářské rodiny, která kdysi vlastnila hereččiny předky.

Když se té noci vrátili do hotelu, Jada pořád mlčela, a pak mu řekla, že „to byl ten nejodpornější projev ega, jaký jsem kdy v životě viděla“. Začali se hádat a řvali na sebe tak hlasitě, až vzbudili svou tehdy desetiletou dceru Willow. Přišla k nim uplakaná a s rukama na uších je prosila je, aby přestali. „Naše manželství nefungovalo. Už jsme nemohli dál předstírat. Byli jsme oba nešťastní a očividně se muselo něco změnit,“ vzpomíná Smith.

Otevřené manželství Willa Smitha a Jady Pinket

O nekonvenčním soužití herecké dvojice se v Hollywoodu mluví už několik let. V červenci 2020 přiznala Jada Pinket, že když procházeli složitým obdobím, našli cestu, jak pokračovat dál. Podle magazínu Vanity Fair se Jada začala vídat s o dvacet let mladším hudebníkem Augustem Alsinou, se kterým se seznámila přes svého syna Jadena.

Přestože se původně mluvilo o tom, že aféru jí povolil Will, později to charakterizovali jako roky přátelského odloučení. „Jediná osoba, kdo mi za těchto okolností může dát svolení, jsem já," řekla k tomu Jada. „Nikdy nevěřila v konvenční manželství... Někteří členové její rodiny měli nekonvenční vztahy," vysvětluje Will Smith v nezvykle otevřeném rozhovoru pro pánský magazín GQ. Jada vyrostla v prostředí, které bylo odlišné od jeho. Proto pak vedli nekonečné diskuse o tom, co je to vztahová dokonalost.

Pro velkou část našeho vztahu byla monogamie to, co jsme si vybrali. Dali jsme si navzájem důvěru a svobodu s vírou, že každý si musí najít svou vlastní cestu. Manželství pro nás nemůže být vězením. Naši cestu nikomu nenavrhuji, ani nedoporučuji. Ale svoboda, kterou jsme si navzájem poskytli, a bezpodmínečná podpora, jsou pro mě nejvyšší definicí lásky,“ dodává Smith. Tím vlastně mezi řádky přiznává, že výhod otevřeného manželství si užívá i on sám.

Zdroje informací:

Will Smith: Will

GQ.com: Introducing the Real Will Smith

Wikipedia.org: Will Smith, Jada Pinkett Smith

Vanityfair.com: Chuckle About Their Complicated Marriage

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články