Zarostlý princ Marek Lambora: Kvůli roli bych přibral, zhubnul, šel bych do všeho. Líbí se mi změny

Marek Lambora v pohádce Princezna zakletá v čase 2: Princ Jan má nově vousy, aby byl vyspělejší a mužnější, říká o roli
Zdroj: Lifee.cz/Renata Bušková
V druhém dílu pohádky Princezna zakletá v čase 2 uvidíme kromě Marka Lambory také Elišku Křenkovou (vlevo) a Natalii Germani (vpravo).Princ Jan z Calderonu v podání Marka Lambory bude mnohem mužnější a vyspělejší díky změně vizáže. Noční natáčení prý trvalo osm dní po sobě a bylo náročné.Runu času dostane v druhém dílu pohádky alchymistka Amélie (Veronika Křenková, vpravo).+ 9 fotek+ 10 fotek

Herec Marek Lambora se 17. listopadu vrací do kin jako princ Jan v druhém dílu úspěšné fantasy pohádky Princezna zakletá v čase 2. V rozhovoru pro Lifee.cz Marek odhaluje, proč nedávno změnil svůj ikonický účes, proč se v pohádce nově objevuje zarostlý, a jak se udržoval vzhůru během natáčení náročných nočních scén.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 08. 2022 08:00

Herec Marek Lambora (27) je oblíbencem divaček seriálu Slunečná. Velkou fanouškovskou základnu už si ale vybudovala fantasy pohádka o cestování v čase, kde Marek hraje prince Jana. V rozhovoru pro Lifee herec říká, že by si sám někdy přál časem cestovat, ale rozhodně by ve svém životě nic nechtěl měnit.

Kvůli natáčení je ale ochotný ihned a jakkoli měnit svoji vizáž, podobně jako to dělají jeho kolegové z HollywooduPřibral bych, zhubnul, šel bych do všeho. Líbí se mi změny. Teď byla ta změna účesu také v rámci jedné role, ale z velké části i kvůli mně samotnému, protože už jsem potřeboval nějakou změnu v osobním životě," přiznává herec.

Marek Lambora se domů vracel za světla

Marku, jak se vaše postava prince Jana z Calderonu v druhém díle proměnila?

Je mnohem dospělejší. Je to o společném životě s Ellenou, během kterého oba vyspěli a pečují také o děti z celého království - ne tedy o svoje. Proměnil se také vizáží, protože budou dlouho cestovat do alchymistického města Ayra. Myslím, že Jan dospěl a stal se z něj muž. Není to chlapec, který by hledal sebe a svoji lásku. Už je to chlap, který ví, co má dělat, koho chránit, a jak se ke všemu postavit.

Říkal jste, že náročné bylo hlavně natáčení nočních scén, které jste absolvoval snad osm nocí po sobě.

Měli jsme na Barrandově asi sedm nebo osm noček za sebou. Bylo to šíleně náročné. Dlouho mi trvalo si vrátit spánkový cyklus a nějaký denní režim. Člověk se vrací domů ráno za světla a třeba v devět dopoledne jde spát. Po pár dnech jsme si na to zvykli, ale horší byl zase ten návrat do reality.

Našel jste díky tomu nějaké zajímavé doplňky stravy, nebo jiné pomocníky? Kávu jste asi pili všichni...

Scenárista Lukáš nám doporučil cordyceps, což je houba, která by měla tělu doplnit spoustu živin. To jsme na začátku natáčení zkoušeli, ale nevydrželo nám to ani do těch noček. Potom už jenom klasika, kafe. Bylo také fajn, že jsme si občas mohli pospat v karavanu. Za dvacet minut spánku se vám trochu síly podaří obnovit.

Hodně herců také kvůli roli mění vizáž, přibírají, hubnou. Vy jste nedávno ostříhal svůj ikonický účes. Šel byste do podobných extrémů?

Přibral bych, zhubnul, šel bych do všeho. Líbí se mi změny. Teď ta změna účesu byla také v rámci jedné role, ale z velké části i kvůli mně samotnému, protože už jsem potřeboval nějakou změnu v osobním životě. Princ Jan má v pohádce nově vousy, protože to Petr Kubík velmi chtěl a už jsme se o tom bavili, když kluci přemýšleli, že budou psát druhý díl. Napadlo nás, že ho postaršíme, aby vypadal vyspělejší a mužnější.

A po fyzické stránce?

Všichni jsme absolvovali velké množství tréninků - jízdu na koni, šerm, kaskadérské akce. Doufám, že to bude znát, ale během natáčení jsme alespoň každý věděli, co dělat. Například když mě odhazovali do stěny a letěl jsem čtyři, nebo pět metrů vzduchem, bouchl do stěny a padal. Tuhle scénu jsme zkoušeli opravdu dlouho. Tam už jsem byl nervózní z toho, jak to dopadne, ale zase jsem přesně věděl, co dělat a jak to bude vypadat.

Takže vy asi nebudete typ, který by si bral dubléra, že?

Ne. Samozřejmě, že jsou věci, které bych nedal, nebo na které bych si zatím netroufnul. Na něco je nutná delší příprava. Ale jsem v tomhle trochu blázen a některé věci si rád dělám sám. Nejvíce jsem si to užil tady, během natáčení těchto dvou dílů. Když jsme točili Ubal a zmiz, tak jsem si sám řídil auto během velké silniční honičky. Snažím se tyhle věci zvládat, protože je to jednodušší pro celý štáb. Na druhou stranu jsem klidnější, když tam můj dublér, nebo kaskadér je. Kdyby se něco stalo, nebo bych si to rozmyslel - to se také může stát - tak mi pomůžou. Kaskadéři, které jsme tam měli, byli hezky při ruce a rádi poradili.

Pohádka je především o cestování v čase. Chtěl byste se vy sám někdy v čase vrátit?

Jsou takové momenty. Teď konkrétně bych se rád v čase vrátil zpátky do Portugalska, kde jsem byl surfovat. To mi velmi chybí a trochu se mi stýská. Ale kdyby vás zajímalo, jestli bych chtěl v životě něco změnit, nebo udělat jinak, tak můžu jednoznačně odpovědět, že ne. Samozřejmě, že by mě lákalo si umět pohrát s časem a některé situace zastavit, zrušit, nebo se pro něco rozdvojit, ale tohle jde bohužel jen v pohádkách.

A jak vypadají kostýmy v nové pohádce? Podívejte se do naší bohaté galerie.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články