10 celebrit, které se drasticky změnily kvůli roli: Geislerová přišla o ikonický účes, Brodská musela přibrat

10 celebrit, které se drasticky změnily kvůli roli: Geislerová přišla o ikonický účes, Brodská musela přibrat
Zdroj: Showpix, Herminapress/koláž Lifee.cz
Herec Václav Neužil si kvůli natáčení filmu Zátopek nechal na hlavě udělat lysinu.Václav Neužil má v civilu vlasů dost a rostou mu prý tak rychle jako vousy.Herečka Renée Zellweger se stala legendou díky tomu, jak přibírala a hubla pro roli Bridget Jones, která se na plátno vrátila hned v několika pokračování.Také herec Matthew McConaughey má zkušenost s výkyvy váhy. Mezi ty nejextrémnější patří 23 kilogramů, které musel shodit kvůli roli HIV pozitivního muže.+ 12 fotek+ 13 fotek

Herečka Aňa Geislerová neváhala kvůli roli Olgy Havlové odbarvit své ikonické zrzavé vlasy na platinovou blond, herec Matthew McConaughey zase shodil 23 kilogramů kvůli roli HIV pozitivního muže. Která česká celebrita zase krásných deset kilogramů nabrala, aby se potom před kamerou ukázala ve dvoudílných plavkách?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 06. 2022 08:00

Vybrali jsme pro vás desítku českých i zahraničních známých osobností, které kvůli roli ve filmu neváhají vyjít ze své komfortní zóny a radikálně změnit svoji image.

Jindy vysportovaný Herec Matthew McConaughey například shodil 23 kilogramů, štíhlá herečka Tereza Brodská naproti tomu přibrala 10 kilo a ještě se před kamerou objevila ve dvoudílných plavkách. Co dalšího hvězdy se svými těly provádějí? Podívejte se do naší fotogalerie. 

Aňa Geislerová (46)

Kvůli roli Olgy Havlové neváhala nejslavnější česká zrzka Aňa Geislerová obarvit své ohnivé kadeře na platinovou blond. A jak přiznala na svém Instagramu, proti blonďaté barvě sice v zásadě nic neměla, ve své přirozené zrzavé se ale cítí mnohem lépe. Po natáčení tedy spěchala do kadeřnictví. „...tohle je hlavně loučení s mou blonďatou hlavou. Bylo to fajn a určitě se ještě uvidíme, ale teď se vydám zpátky! Back to red!" 

Václav Neužil (42)

Herec Václav Neužil zřejmě už po přečtení scénáře správně vytušil, že Zátopek bude jeho životní role. Kvůli filmu, za který získal Českého lva, si ve vlasech nechal udělat vyholený ostrůvek. Ten před novináři nejprve stydlivě kryl čepicí, poté ji sundal a lidé se nestačili divit... „Hlavu jsem si holil každý den, vlasy mi rostou stejně rychle jako vousy," prozradil Super.cz. Jak mu to slušelo? Podívejte se v naší galerii.

A vlasy nebyly to jediné, co musel Neužil obětovat - aby se legendárnímu běžci vyrovnal, absolvoval také tvrdé běžecké tréninky, díky kterým podstatně zhubnul„Začal jsem běhat už v roce 2014, měli jsme točit v roce 2015, chtěl jsem být připraven. Jenže film dvakrát nedostal grant a skutečně natáčet se začalo až v roce 2019. Ale svaly si to pamatovaly a já si připadal jako skutečný běžec,“ uvedl Neužil deníku Aha!.

Renée Zellweger (53)

Čtrnáct kilogramů přibrala podle CBS News v roce 2001 herečka Renée Zellweger, aby získala roli v nesmrtelné komedii Deník Bridget Jonesové, která ji celosvětově proslavila. Nabraná kila potom pracně shazovala, aby je o tři roky opět musela nabrat, a to kvůli pokračování filmu.

Magazínu Vogue později řekla, že nechápe, proč jsou lidé na váhu filmové zoufalky Bridget tolik fixovaní, když je vlastně naprosto průměrná. „Bridget má naprosto normální váhu a nikdy jsem nepochopila, proč je to tak důležité. Žádný mužský herec by nebyl tak pečlivě zkoumán, kdyby pro roli udělal totéž," míní herečka.

Tereza Brodská (54)

Česká herečka Tereza Brodská nemá do své zahraniční kolegyně příliš daleko. Kvůli projektu České televize s názvem Jak si nepodělat život musela přibrat deset kilo. Neobešlo se to bez komplikací„Jak jsem začala přibírat, tak mě začala bolet záda. Jsem v takové zvláštní situaci, že jsem začala chodit poprvé v životě cvičit, abych mohla tloustnout. Naštěstí okolo padesátky jde to tloustnutí samo,” svěřila webu Super.cz. Ve filmu se dokonce ve svém novém těle objevila ve dvoudílných plavkách a skákala šipku do vody.

Matthew McConaughey (52)

Celých 23 kilogramů shodil během pouhých pěti měsíců kvůli roli HIV pozitivního muže ve filmu Klub poslední naděje herec Matthew McConaughey. Ten se jinak může pyšnit dokonale osvalenou postavou, na kterou letí ženy všech věkových kategorií.

Jak herec prozradil magazínu Insider, kila se mu shazovala poměrně jednoduše. Jedl prý malé množství ryb, zeleniny, tapiokového pudinku a vaječných bílků, aby zůstal ve formě, ale jen zřídka cvičil. Mimo jiné prý také vypil tolik vína, kolik jen chtěl.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články