Zdeněk Pohlreich ukázal fotku, kde má ještě vlasy: Plešatění jsem tehdy maskoval přehazovačkou

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se archivními fotkami z mládí pochlubil v autobiografii Šéf.Na snímku Zdeněk se svým bratrem.Takto známe Zdeňka Pohlreicha dnes.Zdeněk Pohlreich se svou manželkou Zdeňkou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (65), hvězda nové televizní show Souboj restaurací, se v autobiografii Šéf před časem pochlubil fotografií z mládí, na které má ještě vlasy. V rozhovoru pro Lifee.cz na toto období zavzpomínal a zároveň přináší radu pro muže nebo ženy, kteří o vlasy přicházejí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 03. 2023 12:00

Slavného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha si s vlasy umí představit málokdo. Všichni jsme nějak vypadali před čtyřiceti lety, ale gravitace je svině, to se nedá nic dělat," smál se upřímně Zdeněk.

Zdeněk Pohlreich začal plešatět na vojně

„Já přišel o vlasy hodně brzy. Už když jsem se vrátil z vojny, bylo jasné, že to nijak dobré nebude," vypráví šéfkuchař a dodává, že pro okolí se jeho plešatění stalo poměrně velkým tématem. V té době - chlap bez vlasů - to nebylo jako dneska. Dneska, když má někdo holou hlavu, tak je to úplně normální. Ale tehdy se to řešilo opravdu hodně."

Prošel si obdobím přehazovaček

Řídnoucí vlasový porost v těch dobách řešil jako většina mužů se stejným problémem. „Všichni máme za sebou období různých chvilkových přehazovaček... Vypadalo to takhle daleko hůř, takže nakonec jsem to musel shodit celé," vysvětluje smířlivě. S odstupem času už ho ztráta vlasů nemrzí. „Psychicky mě to nebolelo, zvyknete si na všechno. Vždyť je to jedno, vždyť jsou to jenom vlasy," přidává Zdeněk poselství a mávne rukou.

My to jako ženy neprožíváme, tvrdí o plešatění Pohlreich

O vlasy samozřejmě nepřicházejí jen muži, pro ženy jde o pomyslnou korunu krásy a jejich vypadávání jim často přináší psychickou bolest. „Chápu, že je to pro ženy velké téma. Já nikdy ženu bez vlasů neměl - že by si je sama ostříhala - ale moc dobře si vzpomínám na období, kdy o vlasy přicházela moje žena," naráží Zdeněk na dobu, kdy Zdeňka Pohlreichová bojovala s rakovinou prsu„My muži jsme v tomto ohledu trochu jiní a tolik emocí do toho asi nedáváme, ale naprosto ženám rozumím," vzkazuje prostřednictvím Lifee.cz závěrem.

Související články

Další články