Marie Rottrová prozradila recept na věčné mládí: Čemu se vyhýbá a kde bere energii?

Marie Rottrová prozradila recept na věčné mládí: Čemu se vyhýbá a kde bere energii?
Zdroj: Showpix
Marie Rottrová si v listopadu nenechala ujít první klapku nového seriálu TV Prima Zoo.S Veronikou Freimanovou si Marie Rottrová popovídala v ateliérech, kde se natáčí nový seriál televize Prima Zoo.David Gránský předal na první klapce seriálu Zoo květinu Marii Rottrové. Její píseň ten den ateliéry také zazněla.Marie Rottrová se i v osmdesáti letech stále udržuje ve formě a ráda chodí do společnosti.+ 8 fotek+ 9 fotek

Ač v listopadu oslavila zpěvačka Marie Rottrová už osmdesáté narozeniny, na svůj věk rozhodně nevypadá. Chodí do společnosti, zpívá, pečuje o dům a zahradu a pořád má úsměv na tváři. Jaký je její recept na věčné mládí?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 01. 2022 09:00

Rodačka z Ostravy Marie Rottrová se vedle zpěvu věnovala také hře na piano, skládání písní, psaní textů a moderování. Během své kariéry spolupracovala Lady soul, jak se Rottrové přezdívá, se Zuzanou Navarovou nebo Jaromírem Nohavicou. A přestože loni oslavila osmdesáté narozeniny, jako by nestárla. Ve společnosti se naposledy objevila v listopadu u příležitosti první klapky nového seriálu TV Prima Zoo a náramně jí to slušelo.

Marie Rottrová nemá ráda zkrášlující zákroky

Za jejím mladistvým vzhledem stojí bezesporu to, že se neustále obklopuje mladými lidmi a také její současná láska. V roce 2016 se potřetí provdala. Své ano řekla po jedenácti letech vztahu Milanu Říhovi. O patnáct let mladší agronom poznal podle deníku Aha! zpěvačku na večeři s přáteli, kam zavítal ještě se svou bývalou ženou. Dlouhé roky potom byl Mariiným velkým obdivovatelem a když se jeho manželství rozpadlo, našel si k srdci Lady soul cestu.

Jestli něčemu Marie nefandí, pak jsou to zkrášlující zákroky. „Nenechám si píchat jedy do těla," vyjádřila se Rottrová pro Idnes.cz a dodává, že vyžehlenost tváře je stejně vždy vidět. „Já mám asi štěstí, že to máme v rodině. Můj tatínek se dožil velmi vysokého věku a vůbec neměl vrásky, moje maminka vlastně taky. A můj brácha je mladší o dva roky a vypadá pořád mladě," směje se.

Přiznává, že si nechala udělat pouze krk a víčka a tak už chce zůstat. Neuvažuje o výplních nebo botoxu.„Není nic trapnějšího, než když nějaká babička chce za každou cenu ze sebe udělat mladici a nechá se celá předělat. Stejně to každý pozná a je to spíš trapné než omlazující," svěřila se magazínu Blesk pro ženy.

Jez do polosyta, pij do polopita, radí Marie Rottrová

Říká se, že člověk je tak starý, na kolik se cítí. Marie Rottrová se proto snaží udržet si dobrou náladu. Psychika je podle ní velmi důležitá. Diety neuznává, řídí se heslem - jez do polosyta, pij do polopita. Za svůj největší hřích považuje dlouholeté kouření, se kterým ale dokázala ze dne na den seknout. Cigarety jí zkrátka přestaly chutnat a už si na ně nikdy nevzpomněla.

Recept Marie Rottrové na věčné mládí

I když už nevystupuje tolik jako kdysi, stále je nesmírně vitální. Nezmohla ji ani pandemie. S manželem Milanem vymalovala celý dům a zvelebila zahradu. Nezapomněla ani na rodinu. Jezdila na nákupy a vařila. Nepracovala sice, ale stejně si toto období hrozně pochvaluje.

A odkud bere energii? „Celý život jím střídmě a večeřím jen saláty. V podstatě jen dva, s tuňákem nebo balkánským sýrem, a do všech dávám hodně oliv a olivového oleje. A taky mám ráda pálivá jídla s chilli papričkami. Pak samozřejmě přirozený pohyb, hodně běhám okolo domu, a jako bonus mám skvělou rodinu,” dodala pro Blesk Marie Rottrová.

Zdroje informací: 

Wikipedia.cz: Marie Rottrová 

Dvojka.rozhlas.cz: Marie Rottrová slaví 80. narozeniny 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články