Zuzka (28): Zdá se, že partner bere náš vztah vážně. K jedné zásadní věci mě ale ani po půl roce nepustí

Rodinné příběhy: Zdá se, že partner bere náš vztah vážně. K jedné zásadní věci mě ale ani po půl roce nepustí
Zdroj: Freepik

Jak zjistit, že vztah, ve který věříte, bere váš partner opravdu vážně? Zuzka v tom má jasno. Byla by moc ráda, kdyby ji přítel představil svým dětem, ten se ale stále zdráhá. Má vůbec takový vztah budoucnost?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 03. 2024 07:00

Poznala jsem Frantu (49) před šesti měsíci. Vždy jsem byla na starší muže a Franta mě okouzlil hned, jak jsem ho viděla. Byl vtipný, hezký a dokázal mě zaujmout nejen smyslem pro humor, ale i inteligencí. 

Z předchozího manželství má přítel dvě děti

Při našem druhém setkání jsem se dozvěděla, že je rozvedený. „S manželkou nežijeme už deset let. Rozvedli jsme se bez velkých problémů. Já i ona jsme brzy šli dál. Ona už je teď podruhé vdaná,“ řekl mi. Ještě dodal, že má z prvního manželství dvě děti - syna Olivera (20) a dceru Olinku (12). 

Byla jsem ráda, že je ke mně upřímný už od začátku. Znamenalo to, že náš vztah bere vážně a že mě nemá jen jako nějaké povyražení. Což v dalších měsících jen potvrdil. Nemohli jsme bez sebe udělat krok. Já i Franta jsme byli šíleně zamilovaní. Jen, co jsem od něj musela odejít, myslela jsem na něj.

Chci poznat přítelovy děti

Vzal mě na nádhernou dovolenou na Sicílii a byl to nejkrásnější týden, co jsem zažila. Užívali jsme si jen jeden druhého a na vnější svět vůbec nemysleli. František mi stále víc dokazoval, že mu na mně záleží. Já ale brzy chtěla víc. Jednou za dva týdny k němu totiž na návštěvu jezdí dcera, a když s ním Olinka tráví čas, já musím vyklidit pole a vymyslet si svoji zábavu na víkend.

Je mi to moc líto. Ráda bych totiž Olinku už konečně poznala. Mohli bychom pak víc času trávit spolu. Navrhovala jsem pár akcí, které bychom mohli využít k tomu, abychom se všichni seznámili. Franta mi na to ale většinou odpoví, že ještě nenastal ten správný čas a ať ještě chvíli počkám.

Přítel se zdráhá mi děti představit

Já tomu ale nerozumím. Chodíme spolu půl roku a myslím, že Franta ví, že já náš vztah beru vážně. Proč mě tedy nechce seznámit s dětmi? Je to pro mě důvod k obavám? Zdá se mi, že je zatím něco víc a já bych se měla mít na pozoru a celé věci přijít na kloub.

Ráda bych, aby František uznal, že ho jen tak neopustím a že mě svým dětem může bez obav představit. On se ale pořád zdráhá. Buď náš vztah beru vážněji než on, nebo je zatím něco jiného. Ráda bych si s ním o tom promluvila, ale on je dost neempatický, a jakmile otevřu citlivější téma, lekne se toho.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články