Jak dopnout kufr a zároveň mít všechno potřebné? Zabalte si tak, abyste netáhla šest zavazadel

Balení bývá vyčerpávající.
Zdroj: Pixabay.com
Muži mají sbaleno hned.Vy ale potřebujete mít s sebou všechny věci, které máte ráda a které byste náhodou mohla potřebovat.Buďte ale rozumná a balení si promyslete.Oblečení do kufru neházejte.+ 2 fotky+ 3 fotky

Před každou dovolenou svádíte věčný boj. Jak to tam, proboha, všechno nacpat? Samozřejmě, že více než půlku z těch věcí nepotřebujete, z kufru je nejspíš ani nevytáhnete, ale prostě je potřebujete mít s sebou „kdyby náhodou“. Typické drama, které prožívá každá žena, může vyústit až v to, že v zoufalství, že ten červený top už se tam prostě a jednoduše nevejde a ty nové béžové sandálky už tuplem ne, se na vytouženou dovolenou dokonce přestanete těšit.

Redaktor
Redaktor 29. 08. 2018 09:29

Jak to tedy zaonačit, abyste nestrádala, až se budete chtít vymódit na večeři, ale zároveň jste se nemusela zamýšlet, zda by nebylo lepší přidělat vaší skříni kolečka? Pár triků se najde. Ale vážně se rozmyslete, jestli s sebou doopravdy musíte mít tři laky na nehty. I ty totiž zabírají místo.

Právě malé věci jsou nejvíce zrádné. Prostě a jednoduše proto, že jsou malé. A tady lak a támhle skřipeček... a co když si cestou rozsednu brýle? Raději si zabalím ještě jedny. Nic proti vícero slunečním brýlím na dovolenou k moři, ale když už by nastala hororová situace v podobě zničených brýlí, určitě není problém si je koupit na místě. Všechny ty serepetičky, které si naházíte do tašky, protože jsou malé, vám ke konci můžou pěkně zavařit. Tři kosmetické taštičky – opravdu?


Svých pět kabelek využijte k zabalení dalších nezbytností. Jsou to přeci také tašky, tudíž se do nich dá něco dát. Třeba kosmetika. Nebo ponožky. Namísto, abyste je „jen zabalila“, využijte je jako minikufr.


Co se týká oblečení, neházejte ho do kufru halabala. Pěkně ho srovnejte do komínků, jako ve skříni. Ubývá vám rychle místo? Vezměte igelitku, do ní naskládejte všech dvacet triček a pečlivě zabalte. K ruce si vezměte izolepu a nůžky. Igelitku omotejte páskou a zároveň dostatečně mačkejte, aby z ní ušlo co nejvíce vzduchu. A lepte a lepte a lepte. Obsah kufru se zmenší téměř o půlku.




Dodatek: Pokud letíte letadlem, tato nápomocná technika se nedoporučuje, jelikož i když máte zavazadlo stejně velké, vyšší hmotnost letištní váha tolerovat nebude.


Jestliže budete opravdu zoufalá, všechno vaše oblečení bude v igelitkách vyfouknutých na maximum, laky na nehty zastrkané do škvírek, kde se jen dá – skákejte. Nebo si na kufr jen lehněte a poproste přítele/sestru/matku/spolubydlící aby, zatímco vy ležíte na kufru, zapnuli zip. Pokud se nerozjede, až z kufru slezete, máte vyhráno. Jen pozor, až ho budete rozepínat, ať vám do obličeje nevystřelí ty brýle navíc. Pokud jste si je tedy už nerozlehla.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články