Žena levitující pod lustrem. Krvavé otisky na zrcadle. V těchto 8 hotelích straší

Stanley Hotel v americkém Coloradu inspiroval Stephena Kinga při psaní jednoho z nejslavnějšího hororů Osvícení.
Zdroj: Betsy Weber/Flickr.com

Pošmourno a studený vítr, co se zarývá pod kůži. Podzim je opět na návštěvě ve svých proměnlivých podobách. A ačkoliv může být jeho barevná verze příjemnější, ta v úvodu zmíněná má rozhodně něco do sebe… pokud je kulisou vyprávění strašidelných příběhů. V těchto hotelích se dějí věci, na které lidský rozum nestačí. Kde tančí žena pod lustrem? A kde se objevují krvavé otisky na zrcadle?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 09. 2017 11:55

1. Biltmore Hotel, Coral Gables, Florida, USA

Alex Feldstein/Commons.wikimedia.org

Ve dvacátých a třicátých letech si v něm dávali dostaveníčko celebrity, členové královských rodin, ba dokonce prezidenti (Franklin D. Roosevelt). Dvě události jej ale proměnily v místo, kde se potloukají duchové – vražda gangstera Thomase „Fattyho“ Walshe a když se stalo dočasným sídlem vojenské nemocnice během druhé světové války.

Podle vypravěčky příběhů Lindy Spitzer se v hotelu po těchto událostech děly opravdu zvláštní věci. Návštěvníci tu viděli postavy procházející se několik stop nad zemí, slyšeli veselí mejdanů, které se nekonaly, nebo dětský pláč vycházející ze stěn. Tento hotel vám doslova nedá spát.

***

2. Bourbon Orleans Hotel, New Orleans, USA

Tripadvisor.com

Pokud se v tomto hotelu ubytovat, tak mimo třetí a šesté patro. Nebo naopak? Toužíte-li spatřit ducha konfederačního vojáka, neváhejte – straší právě tam. V tančírně zase prý někdo viděl ženu, jež se rytmicky vlněla pod lustrem. Brr.

***

3. Ballygally Castle, Severní Irsko

Instagram.com/londresparabrasileiros

Zní to jako temná verze osudu princezny Lociky. Tento hrad v Severním Irsku obývala manželská dvojice lord James Shaw a jeho žena Lady Isabella s dcerou. Co se dělo potom, už nikdo neví. Jen že Isabella zemřela pádem z věže.

Šeptá se, že tam byla zamčena a že ji někdo strčil. Jiní jazykové říkají, že skočila. Její ložnici můžete navštívit v rámci prohlídky hradu. Nese příznačný název The Ghost Room (Pokoj duchů).

***

4. Hotel del Coronado, San Diego, Kalifornie, USA

William Henry Jackson/Wikimedia.org

Čekala, ale nedočkala se. Mladá žena jménem Kate Morgan zavítala do hotelu v roce 1982. Na recepci řekla, že čeká na jistého muže. O pět dní později našli její tělo na venkovním schodišti. Muž, o němž hovořila, se nikdy neukázal. Podle svědků se v pokoji, v němž několik dní pobývala, zničehonic zapíná a vypíná televize a proudí jím chladný vánek. Ačkoliv jsou okna zavřená…

***

5. Stanley Hotel, Estes Park, Colorado, USA

Betsy Weber/Flickr.com

Patří Osvícení Stephena Kinga k vašim nejoblíbenějším hororům? Pak byste měli na vlastní kůži zažít Stanley Hotel v americkém Coloradu. Právě ten inspiroval slavného autora při psaní legendárního „strašipříběhu“.

V roce 1911 v pokoji číslo 217 došlo k explozi kvůli úniku plynu a smrtelně zasáhla pokojskou. Místnost prý dodnes okupuje její duch. Že se v hotelu dějí paranormální věci, věří i Henry Yau, kterému se podařilo vyfotit postavu ženy, které však v hotelu nebyla.

***

6. Fairmont Barff Springs, Alberta, Kanada

Calgary Reviews/Flickr.com

Hlasitý křik, ba dokonce krvavé otisky na zrcadle. Výplod scenáristy? Historky těch, co přespali v pokoji číslo 873. V něm byla podle vyprávění zavražděna celá rodina. Řadu návštěvníků ale „báchorky“ neodradí – především kvůli dechberoucí přírodní scenérii v sousedství hotelu.

***

7. Copper Queen Hotel, Bisbee, Arizona

Copper Queen Hotel/Flickr.com

Copak vám jen pošeptala, pánové? Jaká žena? A proč jen mužům? Abychom nedorozumění objasnili – v hotelu podle všeho zemřela sexuální pracovnice. Zabila se poté, co se zamilovala do svého klienta, který však její lásku neopětoval. Její duch se prý zjevuje pouze mužů a šeptá jim do ucha.

Podle některých svědectví se k jejím strašidelným praktikám přidávají děti. Nešeptají, ale odcizují hostům věci. Nevěříte? Přesvědčte se na vlastní pěst při tematické prohlídce, kterou hotel nabízí.

***

8. Langham Hotel, Londýn, Velká Británie

Instagram.com/staywild73

„V pokoji bylo takové horko, že jsem nemohl spát. Z koupelny ze ozývalo nevysvětlitelné ťukání. Rozsvítil jsem a klepání přestalo. Zhasl jsem a ťukání znovu začalo. Bylo to hodně divné,“ řekl Stuart Broad deníku Daily Mail v roce 2014.

Divných věcí se v hotelu Langham v Londýně dělo podle všeho víc – bloumá tu duch německého prince, který skočil z okna, doktora, co zabil nejprve manželku a poté sebe, a snad i Napoleona II, který se potuluje v suterénu. 

Zdroj: SheKnows

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články