3 krémové polévky, které uvaříte do dvaceti minut a zvládne je i úplný amatér

12. Srpna 2018
Lucie Trávníčková
Brokolicová polévka je oblíbená u dětí.
Zdroj Pixabay
Některé ženy to v kuchyni vyloženě naplňuje, jiné jsou rády co nejdříve pryč. Pokud patříte k těm druhým, tak našimi recepty určitě nepohrdnete, jelikož u sporáku strávíte maximálně 20 min.
Reklama

1. Brokolicová polévka (2 porce)

Budete potřebovat: 1 brokolici, 3 brambory, máslo, 1 cibuli, sůl, pepř, smetanu na vaření

Postup:

Nakrájejte brokolici, cibuli a brambory na velké kusy a poduste v hrnci na másle. Posléze přidejte vodu, sůl a pepř. Čím více dáte vody, tím méně bude polévka hustá. Nezapomeňte, že až zelenina během vaření změkne, přidáváte na závěr ještě smtanu na vaření, která opět zvýší objem tekutiny. Tu též nechejte projít varem a můžete podávat.

2. Mrkvová polévka (2 porce)

Budete potřebovat: svazek mrkve, 3 brambory, máslo, 1 cibuli, sůl, pepř, smetanu na vaření

Postup:

Nakrájejte mrkev, cibuli a brambory na větší kousky a poduste je na másle v hrnci. Hrnec opět doplňte  vodou a přidejte sůl a pepř. Polévka by měla být ve finále kašovitá, takže dejte tolik vody, aby zelenina nebyla úplně potopená. Až zelenina po chvilce vaření změkne, přidejte smetanu. Ta musí varem projít též. Na konci polévku rozmixujte tyčovým mixerem. Posléze můžete dávat na talíř.

Veganky a grilované pamlsky: 6 + 2 recepty na opulentní veganské barbecue!

3. Pórková polévka (2 porce)

Budete potřebovat: 1 cibuli, 1 pórek, 3 brambory, sůl, pepř, bílý jogurt, máslo

Postup:

Cibuli, pórek a brambory nakrájejte na velké kusy a poduste na másle. Posléze přilejte trochu vody a přimíchejte sůl a pepř. Přiveďte k bodu varu a vařte, dokud zelenina nezměkne. Po uvaření servírujte se lžící bílého jogurtu.

Diskuze

Reklama