3 recepty pro celou rodinu do stovky potěší váš žaludek i peněženku

27. Srpna 2018
Lucie Trávníčková
Rodinná večeře za pár korun
Zdroj Pixabay
Témata: peníze , jídlo , večeře , recept
Levných jídel můžete uvařit spoustu, ale je škoda dělat kompromisy na úkor kvality potravin. Proto přinášíme tipy na skvělá jídla, která vaši peněženku nezruinují a přitom si pochutnáte.

Chcete vařit rychle, kvalitně, chutně, levně a efektivně? Pak jsou tyto recepty přesně pro vás. Z každého se nají čtyřčlenná rodina a nebude vás to stát více než 100 Kč. A můžete si dopřát i maso!

Bramborový krém se smetanovým sýrem

Suroviny:

800 g brambor

60 g smetanového sýra

1–2 menší mrkve pro barvu

1/2 pórku

500 ml kuřecího vývaru

sůl

pepř

Postup:

Brambory očistěte, nakrájejte na malé kousky a dejte vařit do kuřecího vývaru nebo vody. Tekutiny dejte spíš méně než více – nebude se slévat. K bramborám přidejte také na kousky nakrájenou mrkev a pórek a vše uvařte doměkka. Polévku dochuťte solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka. Na závěr do ní vmíchejte smetanový sýr. Podávejte ji ozdobenou jemně nasekaným pórkem a podle chuti také chilli papričkou.

10 jednoduchých způsobů, jak proměnit jídlo v mocné afrodiziakum

Kuřecí paličky pečené v pestu s rajčaty

Suroviny:

12 kuřecích paliček

1 skleničku bazalkového pesta

4–5 menších rajčat

sůl

pepř

Postup:

Kuřecí paličky omyjte, osolte a opepřete a promíchejte se skleničkou bazalkového pesta (v diskontních řetězcích ho seženete za 25–30 korun) a nechte asi 15 minut odležet. Pak paličky narovnejte do pekáčku, přidejte na poloviny nakrájená rajčata, vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 35–40 minut.

Plněné pečené brambory

Suroviny:

4-6 velkých brambor

lžíci olivového oleje

4 plátky slaniny

plechovku červených fazolí

hrnek mražené kukuřice

1 malou červenou cibuli

lžičku římského kmínu

hrst strouhaného sýra

Postup:

Brambory pořádně omyjte, potřete olejem, ze všech stran dobře osolte, každou zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a dejte asi na 1,5 hodiny péct při 200 °C. Během pečení přidejte do trouby slaninu, aby se nasucho dokřupava opekla. Když jsou brambory měkké, nechte je ještě půl hodiny v troubě lehce vychladnout, poté je rozřízněte a naplňte směsí fazolí, kukuřice a nasekané cibulky ochucené římským kmínem a trochou soli. Pro lepší chuť můžete zeleninovou směs orestovat na troše oleje. Posypejte nadrobenou slaninou a strouhaným sýrem a podávejte.

Diskuze

Reklama