Avokádový bar spustil v New Yorku šílenství. Podívejte se, co servíruje

Avokádový bar spustil v New Yorku šílenství. Podívejte se, co servíruje
Zdroj: Pixabay.com
Avocaderia (www.avocaderia.com) je první avokádový bar v americkém New Yorku. Sjíždějí se do něj lidé z celého světa. Důvodem jsou ty nejlepší pochoutky z čerstvého avokáda, ostatní podívejte se dál.Avokádový toast z produkce Avocaderie vypadá skvostně.Guacamole rovněž.Avokádový toast podruhé.+ 5 fotek+ 6 fotek

Propadnout avokádu není těžké. Na tělo má nezměrné blahodárné účinky. Sráží hladinu špatného LDL cholesterolu a je nadopováno antioxidanty. S jeho máslovitou konzistencí se navíc otevírá řada možností v kuchyni. To si uvědomili i majitelé první Avocaderie v USA.

Jana Jánská
Jana Jánská 16. 11. 2019 07:50

Neonový nápis "„smashed in NYC“ (v překladu rozmačkáno v New Yorku) říká všechno. V tomto podniku uctívají máslovitou hrušku jako své božstvo. A postavili na ní celé své menu.

Od burgeru po smoothie

Najdete v něm plněné avokádo, avokádovou tostadu, smoothie i toasty. I avokádový burger. Housku? Tu v něm budete hledat marně. Její funkci přebírá rozpůlené avokádo. Majitelé ale odmítají tvrzení, že se svezli na hipsterské či veganské vlně. „Nemyslíme si, že jsou avokáda nějaký trend,“ řekl internetovému magazínu Insider spolumajitel baru Alessandro Biggi. „Avokáda tu prostě jsou. A přistupujeme k nim jako k možnosti dělat zdravý fastfood.“ 

Inspiraci k otevření restaurace dodal Francesco Brachetti. Italský spoluzakladatel žijící v Mexiku byl okouzlen chutí, vůní a zdravotními účinky ovoce. A soudě podle návštěvnosti zeleného bistra“  mu lidé rozumí.

Fairtrade avokáda

Do Avocaderie se sjíždí gurmeti z celého světa. Přijely jsme sem přímo z chicagského letiště,“ prozradily Insideru návštěvnice podniku.

Spotřeba avokád s přílivem labužníků pochopitelně roste. Denně jich kuchaři spotřebují kolem 200 kusů. Restaurace, která otevřela 14. dubna 2017 a od té doby získala obrovské renomé, odebírá plody z mexického státu Michoacán. Ale jen ty, které jsou opatřeny štítky fairtrade a organic.

PODÍVEJTE SE NA UKÁZKU AVOKÁDOVÉHO MENU V GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články