Avokádový bar spustil v New Yorku šílenství. Podívejte se, co servíruje

26. Dubna 2017
Místo sacharidů zdravé tuky. S avokádem je burgerová houska pasé.
Zdroj Twitter.com/mmoris14
Propadnout avokádu není těžké. Na tělo má nezměrné blahodárné účinky. Sráží hladinu špatného LDL cholesterolu a je nadopované antioxidanty, což prospívá očím i tělu bez rakoviny. S jeho máslovitou konzistencí se navíc otevírá řada možností v kuchyni. To si uvědomili i majitelé Avocaderie.

Neonový nápis „smashed in NYC“ (rozmačkáno v New Yorku) říká všechno. V tomto podniku uctívají máslovitou hrušku jako své božstvo. A postavili na ní celé své menu.

Najdete v něm plněné avokádo, avokádovou tostadu, smoothie nebo toasty. I avokádový burger.

Housku? Tu v něm budete hledat marně. Její funkci přebírá rozpůlené avokádo.

Slavný avokádový toast v bistru připravují na několik způsobů.
Instagram.com/avocaderia

Majitelé ale odmítají tvrzení, že se svezli na hipsterské či veganské vlně.

„Nemyslíme si, že jsou avokáda nějaký trend,“ řekl serveru INSIDER spolumajitel Alessandro Biggi. „Avokáda tu prostě jsou. A přistupujeme k nim jako k možnosti dělat zdravý fastfood.“

Inspiraci k otevření restaurace dodal Francesco Brachetti. Italský spoluzakladatel žijící v Mexiku byl okouzlen chutí, vůní a zdravotními účinky ovoce. A dle návštěvnosti „zeleného bistra“ mu lidé rozumí.

Zakladatelé podniku Alberto Gramigni, Francesca Brachetti a Alessandro Biggi .
Nytimes.com

Do Avocaderie se sjíždí gurmeti z celého světa. „Přijely jsme sem přímo z chicagského letiště,“ prozradily INSIDERu návštěvnice podniku.

Spotřeba avokád s přílivem labužníků pochopitelně roste. Denně jich kuchaři spotřebují kolem 200 kusů. Restaurace, která otevřela 14. dubna letošního roku, odebírá plody z mexického státu Michoacán. Ale jen ty, které jsou opatřeny štítky „fairtrade“ a „organic“.

O důvod víc, proč v Avocaderii ztratit smysly…

Podívejte se na ukázku avokádového menu v galerii.

Zdroj: The GuardianINSIDER

Diskuze

Reklama