Recept, jak mít z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý, jako byste si ho přinesli právě z pekárny

Vybírejte si zdravější varianty chleba.
Zdroj: Pixabay
Upéct chutný chléb je přímo umění.Malá rodinná pekařství jsou to pravé k nákupu čerstvého pečiva.Vybírejte si zdravější varianty chleba.Suchary jsou nyní oblíbenou alternativou.+ 1 fotka+ 2 fotky

Dost často se stává, že si koupíte více pečiva, než sníte, to pak ztvrdne a vy ho musíte vyhodit. S tímhle trikem z něj však můžete vyčarovat zase čerstvou dobrotu.

Petra Járková
Petra Járková 15. 08. 2018 11:41

Chléb patří k základním potravinám, které má doma snad každá domácnost. Připravuje se pečením, pařením nebo smažením těsta složeného minimálně z mouky a vody.

Chléb ze supermarketu, který jíme den co den, zanechává v našem těle pěknou spoušť a přináší i další nevýhody. Viníkem je kombinace bílé pšeničné mouky, droždí a chemických přídatných látek. Volte proto raději zdravější varianty pečiva.

A jak tedy docílit toho, aby bylo i pár dní po koupi pečivo čerstvé a křupavé, jako byste si ho právě přinesli od pekaře?

Položte suchý chléb nebo bagetu pod kohoutek, pusťte na ně trochu studené vody, pak je zabalte do alobalu a vložte do trouby.

Pečte při teplotě 150 stupňů asi 15-20 minut. Následně vyndejte pečivo z trouby, odstraňte alobal a ještě ho na chvíli vložte do trouby. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články