Móda po ženy 40+: Triky, jak vypadat mladší v trendech podzimu a zároveň si udržet svůj styl

Móda pro ženy po 40, které chtějí vypadat mladší: Skvěle fungují denimové kalhoty ve střihu flare
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Dospělý, ale mladistvý. Styl, který mi osvojíte se čtyřicítkou, rozhodně není nudný.Džíny střihu flare, Reserved, 699 KčSeri=izní, ale s kapkou extravagance, styl pro 40+ jako stvořený. (CCC)Kalhotový kostým. Jasná volba, které mladistvý look dodá kombinace s basic tričkem a teniskami.+ 13 fotek+ 14 fotek

Přestože se řídíte heslem, že věk je jenom číslo, čtyřicítka často znamená v životě ženy jistý milník. Stále jste mladistvě svěží, navíc ale disponujete pevným zázemím, jasnými prioritami, kam se váš život bude i nadále ubírat a v neposlední řadě už také moc dobře víte, co vám sluší. Po čtyřicítce tedy při výběru toho, co budete nosit, ani tak nezáleží na trendech či konkrétním stylu, jako na jasných pravidlech, která vám zaručí, že všechno oblečení, které máte ve skříni nebo si v budoucnu pořídíte, je pro vás to pravé.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 29. 10. 2023 09:00

Zásadními parametry nadčasového a bezpodmínečně slušivého šatníku bez ohledu na váš aktuální věk je s přibývajícími roky a zkušenostmi fakt, že vám každý kousek musí dokonale sedět. Při nákupech se tedy už neřídíte striktně danou konfekční velikostí pro všechny jednotlivé díly vaší módní skládačky, ale dobře víte, jaké velikosti vybírat pro jednotlivé partie. Zásadní totiž není, zda nosíte o pár čísel menší či větší velikost než ve dvaceti, ale schopnost vybrat takovou, abyste se v ní cítila komfortně, bez výzev k dodatečnému hubnutí či jiným, často nedosažitelným předsevzetím.

Hubnout do džín? Po 40 nikdy!

Zapomeňte tedy na výčitky a rozjímání nad minulostí a řiďte se svými současnými mírami. I když už se nenasoukáte do slim-fit džín velikosti 26, stejně dokonale můžete vypadat v denimových kalhotách s nohavicemi typu flare ve velikosti 40 a více. Zvolna se rozšiřující zvonové nohavice jsou jedním z nejslušivějších střihů, kterých se i s ohledem na aktuální trendy s přibývajícím věkem určitě nezbavujte. Sice už je nejspíš neunosíte s crop topy nebo košilí zavázanou v pase na uzel, podobné výstřelky ale s klidem přenechejte náctiletým. Sofistikovanost vytříbeného stylu bez ohledu na číslovku vašeho věku najdete ve zcela jiných kombinacích. A garantujeme vám i jejich dlouhověkost.

Zásadní omlazovač: Denim

S podzimem je upotřebíte nejen s košilí a úpletovou vestou, kldině v prodloužené délce, můžete sáhnout i po stylovém svetříku s výraznějšími rukávy a stojáčkem či rolákem a vše korunovat skvěle padnoucím trenčkotem nebo pláštěm s co nejjednodušší fazonou.

Hledáte vysoce mladistvý look? Zkuste kompletní džínový outfit. Nejenže vám všechny jednotlivé kousky jako sukně, vesty, bundy, šaty i košile z denimu vytvoří pevný základ dokonale kombinovatelného kapsulového šatníku, ve kterém jistě najdete zalíbení, i samostatně dovedou všechny džínové prvky modelům zajistit omlazující efekt.

Kapsulová klasika okořeněná leskem či barvami

Svěží styl dodáte vytříbenému šatníku důmyslnými kombinacemi nadčasovosti a žhavých módních výstřelků. Těmi ale neplýtvejte, spíš naopak. Nabízí se z aktuálních hitů vybrat jeden výrazný prvek, kterým oživíte ozkoušenou slušivou kombinaci klasiky. Zkuste třeba zapojit módní flitry nebo si místo obligátního neutrálně zbarveného kabátu letos pořidťe podzimní či zimní plášť v některé z výrazných barev roku. Nadčasovost takto zářivému kousku zajistí perfektně padnoucí minimalistický střih.

Tipy na základní kousky i aktuální módní výstřelky, kterých se po čtyřicítce rozhodně nemusíte vzdávat, najdete ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články