V bezpečí v družině i při cestě domů. S revolučním systémem budete mít děti pod dohledem, ať už jsou kdekoliv

Technologie společnosti Trade Fides nedovolí komukoliv jinému než rodičům a pověřeným osobách vyzvednout děti ze školy.
Zdroj: Archiv

Vyzvedáváte děti ze školky nebo školy? Zkuste si vybavit způsob, jakým se musíte prokázat, abyste si vaše dítě mohli odvést. V mnoha takových zařízeních většinou postačí zazvonit a ohlásit se… což ale může za vás udělat v podstatě kdokoliv. Ohrožení bezpečnosti dětí si je vědoma mateřská škola v Brně – Ivančicích. A tak ji vybavila špičkovým bezpečnostním systémem.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 09. 2017 13:36

Ten jí dodala společnost Trade Fides. Bezpečnost zajišťuje pomocí tří pilířů: čipové karty, hlasového komunikátoru a kamery.

Každý rodič nebo osoba pověřená k vyzvednutí dětí se musí nejprve prokázat čipovou kartou. Následně je vyzván svou identitu ověřit přes hlasový komunikátor. Tím se zamezí proniknutí neznámé osoby, která kartu např. odcizila. Celý systém je navíc pojištěn kamerou, na které si každý vychovatel či učitel může kohokoliv prohlédnout.

„Celý hlasový identifikační systém lze nahradit nebo doplnit vstupnou nástěnnou klávesnicí, kdy se dveře otevřou až po zadání hesla,“ dodal generální manažer poskytovatele zařízení Pavel Fiala.

Archiv

SOS tlačítko? Pomáhá seniorům, tak proč ne dětem?

Jakmile ale dítě povyroste, už nezbývá rodičovi kapacita na osobní dohlédnutí bezpečnosti při cestě domů. I v těchto případech by bezpečnostní systém firmy Trade Fides mohl pomoct. A to takový, který již nyní dodává sebedůvěru brněnským seniorům.

Jak takový pomocník funguje a jak by se jeho potenciál dal využít pro ochranu dětí? Jde o asistenční systém provozovaný Městskou policií v Brně a alfou omegou je technologie univerzitní firmy Clever Tech.

Potřebné pomoci se důchodci dostane pomocí telefonu, lehké pásky na ruce nebo speciálních hodinek s tlačítkem „SOS“. Když jej senior aktivuje, spojí se s asistenčním call centrem, které dokáže zjistit jeho polohu. Na základě rozhovoru pak asistent vyhodnotí, zdali je vhodné kontaktovat rodinného člena, odborný subjekt nebo integrovaný záchranný systém.

Pixabay.com

Technologie ukrytá v hodinkách, náramku nebo telefonu umí také detekovat pád, noční potíže nebo vyhodnotit situace, v nichž důchodce není schopen sám stisknout SOS tlačítko.

Dítě pod dohledem kdykoliv a kdekoliv

A právě na tomto principu by mohly v budoucnu fungovat i bezpečnostní doplňky pro děti, říká zástupce Trade Fides.

„Představte si, že je váš potomek vybaven komunikační jednotkou v podobě hodinek a je zařazen do popsaného sytému pouze s tím rozdílem, že se jeho asistenční profil nastaví podle školního rozvrhu, návštěvy kroužků a pravidelných cest domů. Dítě není doma v určený čas? Jednoduché, tak mu zavoláte na hodinky a vyplísníte jej za to, že už dobrou půlhodinku sedí s kamarádkou na schodech před školou.“

Zdroj: Tisková zpráva

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články