Tři pomocníci proti virům a bakteriím: Pomoc je překvapivě snadná

Tři pomocníci proti virům a bakteriím: Pomoc je překvapivě snadná
Zdroj: Pixabay.com
Speciální aktivní žehlicí prkno Laurastar Smart U obsahuje parní generátor a vzduchový ventilátor.Čistička vzduchu Sencor SHA 9400 je přístroj, který přinese spoustu užitku. Díky 8stupňové filtraci nabízí čistička efektivní účinnost.Multifunkční UV sterilizátor Deveroux MS1688-8 je vybaven UV lampami, které zbaví povrchy vložených předmětů během maximálně 5 minut až 99,9 % bakterií a virů.Dyson Pure Humidify+Cool je inteligentní přístroj s funkcemi 3v1 – vzduch čistí, hygienicky zvlhčuje a v horkých dnech osvěžuje.+ 2 fotky+ 3 fotky

Letošní rok se nese ve znamení boje proti koronaviru. A i když poctivě dodržujeme pravidla, vyhnout se kontaktu s dalšími lidmi je prakticky nemožné. Co můžeme dělat, je udržovat domácnost v hygienické čistotě.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 21. 11. 2020 12:00

Viry a bakterie  se mohou zachytit na různých materiálech, včetně textilií. Do domácností si touto cestou můžeme sami přinést nejrůznější choroby. Alergeny se k nám dostávají samozřejmě i při větrání.

Suchá pára

Dnešní technologie moderních pracích prostředků umožňují praní při velmi nízkých teplotách. Při tomto postupu však přežije celá řada mikroorganismů. Bakterie lze zničit zpravidla od teploty 60 °C výše, a to při jejím dlouhodobém působení. Je tedy řešením žehlení? Pára používaná při žehlení běžnou napařovací žehličkou je vlhká, a než se dostane systémem na látku, klesne její teplota přibližně na 90 °C. To účinnost hubení mikroorganismů opět snižuje. Vhodným řešením je hygienická suchá pára, kterou dokážou vyprodukovat jen parní generátory. Její teplota dosahuje až 150 °C a podle vědeckých studií hubí až 100 % prachových roztočů a 99,9 % virů a bakterií.

Praktický sterilizátor

Věděli jste, že například na povrchu mobilních telefonů je průměrně 1479 kolonií bakterií? To je asi sedmkrát víc než na záchodovém prkénku. Vhodným nástrojem pro udržování hygienicky čistého telefonu je sterilizátor. Je vhodný pro všechny předměty, včetně elektroniky nebo zdobených roušek, které nelze vyvařovat. Ovládání je snadné – do sterilizátoru vložíte předmět, zavřete víko a stiskem tlačítka spustíte proces.

Čistička vzduchu

Ať jsme sebeopatrnější, prach, alergeny a další mikroorganismy se do našich domácností dostávají také zvenku při větrání. Všechny uvedené částice lze ze vzduchu odstranit pomocí třetího účinného pomocníka – čističky vzduchu. Některé čističky kombinují také funkci ionizátoru a zvlhčovače, což vám pomůže z ovzduší nejen odfiltrovat prach, pyl, plísně, viry, bakterie, ale také zvlhčit suchý vzduch a odstranit kouřový zápach.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články