Diana (31): Můj mladší brácha je krásný a inteligentní. Bohužel má ale jednu vlastnost, kterou nedokážu tolerovat

zamyšlená, naštvaná, rozpačitá
Zdroj: Freepik

Diana nedá na svého bratra dopustit, ale všechno má své meze. Chlapec vyrostl do krásy a nyní mu padají ženy k nohám, čehož pěkně využívá. S každou novou přítelkyní se Diana seznamuje už jen velmi nerada – ví totiž, co bude následovat. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 08. 09. 2023 10:00

Můj brácha je pěkný po dědovi, který býval pořádný štramák. Jenže děda tehdy požádal o ruku babičku a bylo hotovo. Adam (25) neví, s jakou dívkou si dřív vyjít a pak jim sotva zavolá. Dost mě tím štve a těch holek je mi líto.

Brácha na rozdíl ode mě pobral krásu i inteligenci

Můj povedený bratříček má sakra štěstí. Vyrostl do krásy, a ještě není vůbec hloupý. To já jsem na rozdíl od něj ve všem průměrná, ale aspoň nemám tak komplikovaný milostný život. Adam mě svým povrchním postojem k holkám pořádně štve. V tomhle jsem jednoznačně na straně žen, přestože brácha je moje krev.

„Takže která přijde na tu máminu oslavu, Monika, nebo Lucie?“ vyzvídala jsem, protože mě zajímalo, jestli Adam s některou konečně chodí oficiálně. „Jozefína, tu ještě neznáš,“ mrkl na mě spiklenecky a já vrtěla hlavou. Ta jeho pěkná tvářička s modrýma očima musí nejedné holce pořádně zamotat hlavu. Však u nás od jeho puberty každý den zvonila nějaká spolužačka. Můj bratr ale nehledá tu pravou a jedinou – chce si jen užívat.

Podala jsem si ruku s jeho další holkou

Na mámině oslavě se po Adamově boku objevila mladičká kráska a já předem věděla, jak to dopadne. Brácha si někdy z holek dělá legraci, jak se dokážou vnucovat. V tu chvíli bych mu nejraději jednu ubalila. Podala jsem ruku jeho poslednímu objevu a bylo mi líto, jak se přede mnou snaží dělat dojem. Viděly jsme se poprvé a naposledy.

„Je to krasavec, ať si užívá,“ říkávala vždycky babička. Vyprávěla, jak se oni zamlada hned brali a nevěděli nic o životě. Já si ale myslím, že teď je to zase druhý extrém, a kdo přebírá, nakonec nemusí mít nic extra. Chtěla jsem bráchovi zkusit domluvit, ale bylo to jako mluvit do dubu.

„Adame, už nechci poznávat žádnou novou holku, je to trapný. Chováš se jako spratek, tohle už nebudu přehlížet,“ řekla jsem vážně. Ukazoval mi totiž zoufalé zprávy od Jozefíny, psala mu dokonce nějaké básničky. Adam se mi snažil vysvětlit, že těm holkám nic neslibuje, jedná s nimi na rovinu. Jenže nechápe, jak holky ve skutečnosti fungují. Vždy doufáme ve velkou lásku.

Brácha to pochopil, když se mnou můj přítel zametl

Pak se stala nemilá věc, můj přítel se se mnou po pěti letech rozešel. Nebylo to pěkné, vystěhoval mě z bytu skoro ze dne na den. Tvářil se, že chce být sám, ale pak se ukázalo, že už měl náhradu. Adam zuřil, byl najednou velký ochranář.

„Že tak najednou. Copak mi něco sliboval? Nebyli jsme svoji, nepatříme jeden druhému,“ namítla jsem podle jeho teorie. On ale viděl, jak jsem na dně, a myslím si, že začal svůj postoj k ženám přehodnocovat. Pevně věřím, že dospěje a až se doopravdy zamiluje, přestane holky střídat jako ponožky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články