Roman (34): Jako jediný jsem našel odvahu říct kamarádovi, že je s ním holka jenom pro peníze

Roman (34): Jako jediný jsem našel odvahu říct kamarádovi, že je s ním holka jenom pro peníze
Zdroj: Freepik

Roman zná Pavla už od vysoké školy a domníval se, že po těch letech si klidně mohou říkat pravdu. I když je někdy nepříjemná. A taky to udělal. Jenže Pavla to namíchlo a přestal s ním komunikovat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 05. 2023 07:00

Myslel jsem si, že upřímnost je v přátelství nejdůležitější. Evidentně jsem se spletl. Můj dlouholetý kamarád Pavel (34) neocenil, když jsem mu od srdce řekl, co si myslím o jeho nové přítelkyni. Přestal se mi ozývat.

Známe se už dlouho

Poznali jsme se na vysoké škole, kde jsme navštěvovali stejný obor. Pavel byl ten typ, který by většina lidí označila jako ukázkového ajťáka a nerda. Velmi těžko si hledal přátele. Já jsem jeho pravý opak. Mám rád publikum a nedělá mi problém začít se bavit s kýmkoliv.

Pavla jsem si všimnul na jednom semináři. Byl velmi chytrý a daleko před námi všemi. Chtěl jsem ho poznat, proto jsem ho pozval do menzy na jídlo. Ukázalo se, že toho máme hodně společného. Oba jsme bydleli na koleji, měli jsme rádi podobné věci a dokázali jsme se dlouhé hodiny bavit o seriálech. Tam někde se zrodilo naše přátelství.

Vydělává hodně peněz

Nakonec jsme si našli podnájem a začali spolu trávit víc volného času. Upřímně můžu říct, že mi Pavel hodně pomohl, abych vejšku nakonec dodělal. Za to jsem mu navždy zavázán. On už během studia dostával pracovní nabídky od těch nejlepších firem. Všem bylo jasné, že to dotáhne hodně daleko.

A Pavel to dokázal, v současnosti má vlastní firmu a zakázky se mu jen hrnou. Přesto ale zůstává tím typickým nerdem. Málokdy se stane, že by našel odvahu někoho oslovit. Proto je mi záhadou, jak se dal dohromady se svou současnou přítelkyni. Mia (20) je totálně mimo jeho ligu a všichni to vidí. Každý si myslí, že s ním je jenom pro peníze. Já jediný jsem ale měl odvahu říct mu to.

Řekl jsem mu pravdu

Když Pavel koupil Mii k narozeninám nové auto, rozhodl jsem se zakročit. „Opravdu si myslíš, že by s tebou byla, i kdybys jí ho nekoupil? Nebo ho dostala, protože se bojíš, že by tě jinak opustila?“ zeptal jsem se ho na rovinu. To Pavla naštvalo. „Naznačuješ, že je se mnou Mia jenom kvůli penězům? To jsi tedy pěkně na omylu,“ řekl mi a odešel od rozpitého piva. Zůstal jsem v hospodě sedět sám a přemýšlel nad tím, proč tak chytrý člověk dělá tak hloupé věci.

Snažil jsem se mu od té doby několikrát volat, ale on mi to vždy típnul. Nechce se mnou mluvit. Je mi jasný důvod, ale doopravdy kvůli tomu zahodí dlouholeté přátelství? Doufám, že ne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články