Darina (27): Nejlepší kamarádka chodí s mým ex, ale neví o tom. Bojím se jí říct pravdu

Darina (27): Nejlepší kamarádka chodí s mým ex, ale neví o tom. Bojím se jí říct pravdu
Zdroj: Unsplash

Pro Darinu znamená přátelství s Kateřinou mnoho. Jsou si velmi blízké, přestože se znají jen dva roky. Když Darina zjistila, že se Katka dala dohromady s jejím bývalým přítelem, zhrozila se. Na Petra totiž dosud nezapomněla. Rozchod tenkrát nebyl nic hezkého...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 06. 04. 2023 13:00

Moje kamarádka Katka (28) pro mě byla moc důležitá, přála jsem jí toho nejlepšího chlapa pod sluncem. Proč musela narazit zrovna na mého bývalého? Tak to dodnes nepochopím. Ale neměla jsem odvahu jít s pravdou ven.

Kamarádce jsem přála lásku

S Katkou jsme byly nerozlučná dvojka. Seznámily jsme se v účtárně, kde mě zaučovala, když jsem nastoupila do nového zaměstnání. Po práci jsme zašly na víno a hned po první skleničce jsme si káply do noty. Začaly jsme se vídat častěji. Staly se z nás dobré přítelkyně.

Navzájem jsme se svěřovaly, prožívaly nevydařené románky a trávily spolu spoustu volného času. Když někoho potkala a zamilovala se do něj na první pohled, věděla jsem, že o ni částečně přicházím. Jak to tak bývá, ti dva se od sebe nemohli odtrhnout. Katce jsem štěstí v lásce moc přála, já ho zatím neměla. Pak mě konečně seznámila s tím svým objevem. A já zažila šok.

Můj ex předstíral, že mě nezná

Když mě představovala, byla jsem vděčná za přítmí restaurace. Cítila jsem, jak se mi hrne krev do hlavy. Ten její přítel byl totiž můj ex Petr (30)! Nehnul ani brvou a sebevědomě mi stiskl ruku. Tím mě dokonale zmátl, takže jsem i já předstírala, že ho vidím poprvé.

V hlavě se mi ale v rychlosti přehrál celý náš vztah. A hlavně jeho konec, který byl pro mě bolestivý. Petr mi dal „kopačky“ den před naší dovolenou. „Už nemůžu dál, nic k tobě necítím. Snažil jsem se to chvíli předstírat, ale je to jen horší,“ řekl, sbalil se a odešel.

Všechno jsem to jednou vyprávěla Katce. Věděla, jak moc jsem Petra milovala. Dokonce i to, že jsem s ním zažila ten nejlepší a taky nejvynalézavější sex. Z rozchodu jsem se dostávala dlouho. Ale nakonec všechno přebolelo. Jen jsem občas leknutím cukla ve chvíli, kdy jsem měla pocit, že jsem Petra někde zahlédla. A najednou jsem s ním musela večeřet a hrát podivnou hru před Katkou... Hloupé na tom je, že jsem jí nedokázala nic říct ani potom.

Nedokážu jí říct pravdu

Momentálně jsem v situaci, kdy se Katce snažím po práci vyhýbat. Nechávám jí prostor, aby mohla trávit čas s Petrem. Nehodlám se s nimi družit. Vyčítám si, že jsem něco neřekla hned v té restauraci. Mohla jsem to všechno uhrát s humorem.

Tajně doufám, že se nakonec rozejdou a Katka se o ničem nedozví. Nepřála bych jí zlomené srdce, ale také bych ji nerada nadobro ztratila. Mám totiž pocit, že když jí teď řeknu pravdu, všechno se tím jen zhorší. Zároveň ale hrozí, že na to Katka přijde jinak. Petrovi rodiče nebo přátelé si mě zřejmě pamatují. Musím se jim všem vyhýbat. Je smutné, že jsem kvůli chlapovi, který mě odkopnul, možná ztratila i nejlepší kámošku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články