8 nejbizarnějších alternativních trestů: Večeře s vlastní manželkou a 780 omluv

8 nejbizarnějších alternativních trestů: Večeře s vlastní manželkou a 780 omluv
Zdroj: Pixabay

Alternativní tresty využívá stále více soudců. Magazín Businessinsider posbíral ty nejbizarnější z nich a někdy až rozum zůstává stát nad tím, jak vynalézaví jsou muži a ženy v talárech. A leckdy jsou možná lehce škodolibí...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 11. 2021 14:00

Nejmenovaná žena z Karolíny to trošičku přehnala s alkoholem a byla policisty zadržena za řízení v opilosti. Soud jí za to přikázal, aby si přečetla Starý zákon. Další obžalovaný byl odsouzen k nošení kostýmu kuřete. Dva hříšníci zase museli rozdávat letáky o bezpečnostních zásadách pohybu u vodních ploch, kde hrozí riziko zranění či utonutí. Stáli u toho v dětském bazénku, kde jim byla voda po kotníky...

Beethoven, Chopin a Bach

Čtyřiadvacetiletý Andrew Vactor stanul před soudem kvůli tomu, že si v autě pouštěl příliš nahlas rapovou hudbu. Za to měl uhradit pokutu ve výši 150 dolarů. Soudkyně Susan Fornof-Lippencott mu nabídla možnost zaplatit pouze 35 dolarů, avšak pod podmínkou, že bude 20 hodin poslouchat klasickou hudbu. Chtěla mu ukázat, jaké to je, poslouchat žánr, který se mu nelíbí.

Po patnácti minutách to však Andrew vzdal a zaplatil plnou částku. Prý to nebylo kvůli tomu, že mu velikáni klasiky rvali uši, ale spěchal na basketbalový trénink...

Za trest večeře s vlastní ženou

Joseph Bray se jednoho dne dostal se svou manželkou do poměrně vyhrocené hádky, když zapomněl na její narozeniny. Nakonec ji povalil na gauč a zvedl pěst. K fyzickému násilí naštěstí nedošlo. Soudce John Hurley to vyhodnotil jako menší incident a zeptal se ženy, co by si přála jako omluvu. „Bowling a večeři v restauraci s humry,” odpověděla. A tak se i stalo.

Facebook anebo vězení

I Mark Byron byl nezdárný manžel, svou ženu Elisabeth obtěžoval nevhodnými příspěvky na Facebooku. Soudce mu dal na vybranou: buď půjde do vězení na 60 dní, anebo po dobu třiceti dní zveřejní každý den na svém účtu omluvu. Mark souhlasil s druhou možností. Po šestadvaceti dnech toho nechal, prý má právo na to, říct svůj názor.

Pobyt v divočině

Soudce Michael A. Cicconetti je zřejmě milovníkem koček. Michelle Murray měla v roce 2005 pohodit ve dvou parcích v Ohiu až 35 bezbranných koťátek. Devět z nich zemřelo, zbytek se potýkal s dýchacími potížemi. „Jak by se vám líbilo strávit noc v parku posloucháním vytí kojotů, o hladu a strachu, kde to vůbec jste?” ptal se Cicconetti bezcitné Michelle. A tak jí dal na vybranou. Buď si půjde sednout do chládku, anebo stráví noc v lese. Zvolila si les. Snad se konečně poučila.

780 pohlednic

Andrew Gaudioso pod vlivem drog srazil autem a usmrtil seržanta Thomase Towerse. Právník rodiny chtěl původně navrhnout osm let odnětí svobody, otec mrtvého však požadoval, aby se jim Andrew každý týden omluvil. A to skrze pohlednice. „Chci, aby si do konce života pamatoval, že mi zabil syna," řekl soudci Thomas Towers starší. Andrew musel po dobu 15 let posílat pozůstalým jednu omluvu týdně, což dohromady dělá 780 pohlednic.

Zdroje informací: 

Businessinsider.com: A chicken suit and 10 other bizarre courtroom punishments 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články