Tajemství Kurta Cobaina: Zpěváka fascinovala anatomie, sebevraždu spáchali i dva jeho strýcové

Slavný Kurt Cobain: 5 věcí, které jste nevěděli o lídru skupiny Nirvana
Zdroj: Profimedia

Kurt Cobain, frontman slavné grungeové kapely Nirvana, si vzal život 5. dubna 1994. Bylo mu pouhých 27 let, čím se zapsal do nechvalně proslulého klubu umělců, kteří zemřeli ve stejném věku. Přestože se o Cobainovi ví téměř všechno, některé věci zůstávají utajeny. Věděli jste, že sebevraždu měl, takříkajíc, v rodině?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 04. 2023 11:00

Kurt Donald Cobain byl americký kytarista, skladatel a zpěvák rockové kapely Nirvana. V roce 2003 byl časopisem Rolling Stone označen za dvanáctého nejlepšího kytaristu všech dob.

Hit, který Kurt Cobain neměl rád

Podařilo se mu napsat hned několik hitů. Song Smell Like Teen Spirit je pravděpodobně ten největší z nich. Ve skutečnosti byl ale vytvořen "na zakázku". Jinými slovy, nahrávací společnost po něm chtěla jednoznačný trhák, který vynese spoustu peněz. A tím tuto píseň Cobainovi vlastně znechutili. Na koncertech měli fanoušci smůlu. Kurt ji odmítal hrát.

Sebevraždy v rodině Kurta Cobaina

Život si vzali i jeho dva strýcové. Stejně jako Kurt, také oni se potýkali s bipolární poruchou. Cobain byl, co se týče citů, velmi otevřený. Takže víme, že stresující život, kdy je člověk jednou dole a jednou nahoře, rozhodně neprospívá správnému psychickému rozpoložení. Pak je již jen krůček k depresi, která může člověka donutit i k tomu nejhoršímu rozhodnutí...

Podivná sbírka Kurta Cobaina

Slavného zpěváka vždy fascinovala lidská anatomie. V jeho textech se často objevovaly narážky na dělohy a vagíny. Kromě odborné literatury měl známý rocker sbírat rovněž modely nenarozených jedinců. Alespoň doufejme, že šlo o modely určené ke studiu.

Napadení Courtney Love

Detaily incidentu jsou dodnes nejasné, nicméně hádka s jeho partnerkou Courtney Love se měla točit okolo toho, že mají v domě zbraně. Později ale přišla s jiným vysvětlením. Sousedé prý zavolali policii, neboť Cobain příliš hlasitě zkoušel v garáži. Po odjezdu policie měl Courtney napadnout a začít škrtit. Následně byl propuštěn na kauci ve výši 950 dolarů.

Tři pokusy o sebevraždu

Courtney Love později prozradila, že se Kurt pokusil o sebevraždu celkem třikrát. Třetí, demonstrativní, pokus proběhl v březnu roku 1994, kdy se Kurt zamkl ve skříni se zbraní a léky. Vysvobodili ho až policisté. O měsíc později své rozhodnutí bohužel dovedl až do tragického konce...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Kurt Cobain

Complex.com: 20 Things You Didn't Know About Kurt Cobain

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články