Bizarní příběh o nevěře: Náruživá panička držela svého milence 10 let na půdě, manžel nic netušil

Bizarní příběh o nevěře: Dolly ukryla svého milence na půdě. Žil tam deset let, manžel nic netušil
Zdroj: Wikimedia Commons/Los Angeles Times photographic archive, Public domain

Milostný trojúhelník a vražda. Klasické téma detektivek? Možná. Avšak v podání Dolly Oesterreich spíše podivná noční můra. Kam až může zajít frustrace z nedostatečného sexuálního uspokojení?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 08. 2022 13:00

Walburga "Dolly" Oesterreich byla znuděnou ženou v domácnosti na prahu třicítky. Každý den musela čekat na svého manžela Freda, majitele továrny na zástěry, až se vrátí pozdě večer domů. Pokaždé doufala, že se na něco zmůže, on však byl buď unavený, nebo příliš opilý. Pak se ale během jednoho teplého podzimního dne roku 1913 u jejich dveří objevil sedmnáctiletý Otto Sanhuber. Za Dolly ho poslal sám Fred, aby jí opravil šicí stroj.

Svůdná Dolly

Ottovi otevřela jen v županu a punčochách. Zpočátku svůj úlet tajili a scházeli se po hotelech, pak se ale přesunuli přímo do manželské postele Freda a Dolly. Sousedé si samozřejmě všimli, že ji často navštěvuje nějaký mladík. Ona je však odbyla pouze tím, že je to její nevlastní bratr. Přesto učinila určitá opatření. Navrhla Ottovi, aby se k nim přestěhoval do podkroví.

To však znamenalo nikam nechodit, opustit práci v továrně a nesetkávat se s rodinou. Ottovi nezbývalo nic jiného, než se ve dne oddávat milostným hrátkám. V noci si při svíčkách četl hrůzostrašné povídky a psal příběhy o dobrodružství a chtíči. Vlastně měl ještě jednu povinnost – ve vaně vyráběl domácí gin.

Mrtvý manžel

Takto to vydrželo až do roku 1918, to už Otto strávil v podkroví pět let. Tehdy Fred oznámil Dolly, že by mohli prodat dům a odstěhovat se do Los Angeles. Souhlasila, ale nový dům vybrala sama. Otto se totiž stěhoval s nimi, aniž by o tom Fred věděl. Další čtyři roky se nic významného nedělo. Dvaadvacátého srpna 1922 Otto zaslechl divokou hádku. To už nevydržel. Vzal dvě pistole, které si pořídil kdysi dávno, a vběhl do obývacího pokoje.

Fred ho okamžitě poznal. Začali se prát a padly výstřely. Fred byl mrtev. Otto zamknul Dolly do skříně a utekl zpět na půdu. Po příjezdu policie čerstvá vdova vyhlásila, že je přepadl lupič. Po manželově pohřbu by dávalo smysl, kdyby s Ottou začala žít otevřeně. Jenomže on zůstal na půdě. A nehodlal odtamtud odejít.

Jeden milenec jí nestačil

Dolly byla velmi náruživá, a tak si časem sehnala dalšího milence. Stal se ním právník Herman S. Shapiro. Jenže ani on neměl moc času. Jako další tak přichází na scénu Roy Klumb, který pomohl Dolly zbavit se jedné pistole. Tu druhou zakopal na svém dvorku její soused. Stačilo pár sladkých řečiček... Klumb pak ale neunesl rozchod a šel se přiznat na policii. To samé učinil i soused. Zbraně však mezitím zkorodovaly, a tak je nešlo spojit s Dolly.

Mezitím z podkroví utekl “sexuální otrok” Otto, který s Dolly strávil dlouhých 10 let. Jeho místo, i když už na přízemí, zabral Shapiro. Když se po sedmi letech rozešli, pomstil se tím, že všechno vyklopil. Otto sice byl obviněn z vraždy, ale jeho čin už byl promlčen. Trestu ušla i samotná Dolly. Zemřela až v roce 1961 ve věku 80 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Walburga Oesterreich

Allthatsinteresting.com: The Story Of Dolly Oesterreich – The Woman Who Kept Her Secret Lover In The Attic For Years

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články