Řezník Robert Pickton házel mrtvé ženy prasatům: Jeho snem bylo 50 vražd, prý mu chyběla už jen jedna

Farma hrůzy: Sériový vrah Robert Pickton házel mrtvé ženy prasatům
Zdroj: Pixabay

Prasečí farma Roberta Picktona byla místem hrůzy. Policisté na ní našli ostatky 33 žen. Robert prý později přiznal, že má na svědomí až 49 vražd. Do splnění bizarního cíle mu chyběla jedna jediná...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 05. 2023 16:00

Robert Pickton je po právu řazen mezi nejšílenější sériové kanadské vrahy. Možná by si tento řezník zasloužil i první místo. Vždyť jen úplný zvrhlík může krmit svá prasata ostatky obětí.

Ponuré dětství brutálního řezníka

Robert Pickton se narodil 24. října 1949 Leonardovi a Louise, chovatelům prasat, kteří žili v Port Coquitlam v Britské Kolumbii. Vyrůstal se starší sestrou Lindou a mladším bratrem Davidem. Život na farmě nebyl lehký a zanechal na Robertově duši několik šrámů.

Vychovávala je pouze matka, drsná a výstřední žena, která sourozence nutila k těžké a mnohahodinové práci. Častokrát ve škole velmi páchli. Louise jim dovolila koupat se pouze občas, takže se nemohli před odchodem do školy rychle osprchovat.

Nedostatečná hygiena prý Roberta trápila natolik, že se raději schovával pod mršinami prasat, než aby musel přivítat nějaké hosty. Nedařilo se mu ani ve škole. Kvůli nesnesitelnému odéru o něho neprojevilo zájem ani to nejméně atraktivní děvče. Navíc byl zpomalený a zaostalý, a tak raději ze školy odešel.

Vraždy Roberta Picktona

Krvavé řemeslo začal provozovat v devadesátých letech, když pracoval na své farmě. Tu vlastnil spolu se svým bratrem Davidem ve Vancouveru. Šlo o děsivé místo. Jejich zaměstnanec Bill Hiscox později vypověděl, že místo psa objekt hlídal obrovský kanec, který vetřelce honil a kousal.

V roce 1996 založili Picktonovi charitativní organizaci Piggy Palace Good Times Society a měli v plánu provozovat speciální akce, které se týkaly čuníků. Ve skutečnosti však nešlo o bohulibou činnost spojenou s vybíráním prostředků na týraná a opuštěná zvířata, ale o párty, na kterých tekl alkohol proudem. Většinou se na nich sešlo až 2000 lidí, včetně motorkářů, prostitutek a dalších místních individuí.

V březnu roku 1997 byl Robert obviněn z pokusu o vraždu jedné z lehkých děv, Wendy Lynn Eistetter. Opakovaně ji bodnul nožem. Naštěstí se jí podařilo utéct. Obvinění bylo staženo, ale Billu Hiscoxovi se to nelíbilo. A tak začal svého zaměstnavatele bedlivě pozorovat. Díky tomu zjistil, že většina žen, která farmu navštívila, se již nevrátila domů. V roce 2002 vše nahlásil na policii.

Dopadení vraha s prasaty

Policejní prohlídka Picktonovy farmy odhalila ostatky nejméně 33 žen. Do roku 2005 bylo proti němu vzneseno 26 obvinění z vraždy, což znamená že patří mezi "nejvýkonnější" sériové vrahy v historii Kanady. Některé oběti byly spoutány a pobodány. Do jiných byla vstříknutá nemrznoucí směs. Po vraždě obvykle odnesl tělo do kafilerie, nebo mrtvolu rozdrtil a nakrmil prasata.

Robert Pickton byl odsouzen na doživotí. Ve vězení se pak prý přiznal jednomu policistovi v utajení, že ve skutečnosti zavraždil 49 žen. Roberta mělo velmi mrzet, že ho policie nechytila o něco později. Jeho cílem bylo sprovodit ze světa padesát žen. Ke splnění snu mu tak chyběla jen jedna jediná...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Robert Pickton

Allthatsinteresting.com: The Grisly Case Of Robert Pickton, The Canadian Serial Killer Who Fed His Victims' Remains To His Pigs

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články