Řezník Robert Berdella: Otcem šikanovaný samotář mučil a zabíjel mladé prostituty

Dědicové impérií, mediální magnáti a další boháči se setkali s drsnými únosy.
Zdroj: Pixabay

Na adrese 4315 Charlotte Street v Kansas City byste našli dům, který lze bez váhání označit za pekelný. Patřil muži jménem Robert Berdella, jednomu z nejvyšinutějších vrahů novodobé americké historie...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 03. 2021 13:02

Robert Berdella se narodil 31. ledna 1949 a byl to sériový vrah známý jako Řezník z Kansasu či Sběratel. Mezi roky 1984 až 1987 unesl, znásilnil, umučil a zabil nejméně šest mužů. Každou z obětí také dlouho věznil ve svém domě.

Introvert a snadný terč šikany

Robert Berdella byl povahou samotář. S krátkozrakostí, vysokým krevním tlakem a vadou řeči se stal snadným terčem šikany. Nezastal se ho ani vlastní otec, který ho fyzicky i psychicky týral. Během dospívání si Robert uvědomil, že ho přitahují muži. Ke coming outu se ale odhodlal až na univerzitních studiích umění.

Pobyt v uměleckém prostředí ho však také přivedl k drogám, které v něm vyvolávaly touhu mučit zvířata. Bohužel si myslel, že je to zcela normální. V rámci jednoho projektu mučil a poté zaživa uvařil kachnu. Profesoři mu samozřejmě po tomto výstupu ukázali dveře. Robert se po fiasku přestěhoval do Kansasu, kde si otevřel obchůdek se starožitnostmi a šperky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bruce and Amy (@madamsofmurder)

Zrod šílence

Osmdesátá léta strávil Berdella ve společnosti narkomanů, zlodějíčků a prostitutů. V každém, byť krátkodobém vztahu, mu šlo o absolutní nadvládu. Kdysi utiskovaný chlapec byl teď velmi dominantní muž. V roce 1984 si vyhlédl svou první oběť – Jerryho Howella, devatenáctiletého syna svého známého. Pátého července jej omámil mixem alkoholu a léků a zatáhl k sobě domů. Tam ho přivázal k posteli, na které ho následně dlouhých 28 hodin mučil a znásilňoval. Ignoroval veškeré prosby o slitování. Mladík se nakonec zadusil vlastními zvratky.

Berdella následně jeho tělo rozřezal, nechal vykrvácet a uložil do plastových pytlů, které druhý den ráno odvezli popeláři. Průběh první vraždy, stejně jako ty další, si Robert pečlivě zapsal, a to do nejmenších detailů.

Jak vraždí Berdella

O něco později se v jeho spárech ocitl třiadvacetiletý bezdomovec Robert Sheldon. Došlo „pouze“ na mučení, neboť ho zanedbaný muž fyzicky nepřitahoval. Ruce mu svázal drátem z klavíru, ve snaze mu trvale poškodit nervy, do očí nalil čistič odtoků a uši ucpal těsnící hmotou. Nakonec mu pod nehty zapíchl jehly.

A pokračoval dál. Walterovi Ferrisovi pouštěl do genitálií elektřinu a ubohý muž v důsledku nepředstavitelného trápení po dvou dnech zemřel. Toddu Stoopsovi se zase stal osudným natržený anální otvor, který měla na svědomí Robertova pěst, vykrvácel v jeho domě hrůzy.

Jen s obojkem kolem krku

Poslední oběť unesl Berdella 29. března 1988. Dvaadvacetiletý Christopher Bryson si však u něj dokázal získat důvěru a přesvědčil ho, ať vynechá přivazování k posteli. Díky tomu, že měl svázané pouze zápěstí, se dokázal osvobodit pomocí zápalek, které Robert v jeho pokoji zapomněl. Spálil provazy a po vyskočení z okna běžel na nejbližší policejní stanici.

Vzhledem k tomu, že měl na sobě jen psí obojek, věnovali mu policisté veškerou svou pozornost. Berdella se následně ke všemu přiznal. Trestu smrti se sice vyhnul, doživotnímu žaláři již ne. Zemřel na infarkt 8. října 1992 ve věku 43 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Robert Berdella

Allthatsintertesting.com: The Heinous Crimes of Robert Berdella – The Kansas City Butcher

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články