Černý vdovec Randy Roth: Manželky ho nikdy nezajímaly. Nechtěl s nimi ani spát, prahl jen po penězích

Černý vdovec: Randy Roth nechtěl vztah ani sex, zajímaly ho jenom peníze
Zdroj: Pixabay

Randy Roth byl ženatý celkem čtyřikrát. Dva z těchto svazků skončily smrtí manželky. Janis zmizela a podle všeho i zemřela během túry v horách, Cynthia se utopila v jezeře Sammamish. To si shodou okolností kdysi vybral pro své zločiny i sám Ted Bundy...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 03. 2023 16:00

Randy nechal těla obou zesnulých manželek co nejrychleji zpopelnit. Zpočátku to vypadalo, že je jen smolař odsouzený k tomu, aby byl do smrti svobodný otec. Jenomže pak si vyšetřovatelé všimli, že si začal žít nad poměry...

Vraždící bratři

Randy Roth se narodil 26. prosince 1954. Po celý svůj život dával přednost otci. A když došlo na rozvod rodičů, matku zcela ignoroval. Dle jejích slov byl Randyho otec přísný a bez jakýchkoli emocí, považoval je za projev slabosti a ženskosti. To Randyho a jeho bratra Davida hluboce zasáhlo. A bohužel je to poznamenalo negativně.

V srpnu roku 1977 byl dvacetiletý David zatčen za držení marihuany, kterou policisté zajistili poté, co ho zadrželi za menší dopravní přestupek. Při prohlídce vozu objevili také pušku a náboje. O den později našli dva turisté v lese tělo mladé ženy, která byla uškrcena. Vraždu měl mít na svědomí právě David, kterého na policii udal jeho kamarád. Měl se mu svěřit, že když s ním nechtěla mít sex, uškrtil ji. A poté do jejího těla vystřelil celkem sedm ran.

Když byl David odsouzen k doživotnímu vězení, bylo Randymu pětadvacet. Zrovna se rozváděl se svou první manželkou Donnou. Myslel si totiž již na Janis Mirandu, se kterou se oženil o rok později. Kdyby jen věděla, co se na ni chystá...

První záhadná smrt

Randy se s Janis setkal na seznamce pro osamělé rodiče. Oba měli děti z předchozího manželství. Janis byla povahově nestálá, dalo by se říci, že ji vystihovalo rčení - kam vítr, tam plášť. Jediným pevným bodem v jejím životě byla dcera Jalina. Za tu by položila i vlastní život.

Randy Roth se tento fakt snažil využít na maximum. Když jí ukázal fotku svého syna, roztála. Konečně našla toho pravého. Byl jiný než ostatní. Spojovala je láska k vlastnímu dítěti i podobný osud. Děkovala Bohu za to, že ho našla. Po svatbě ale přišel prudký zvrat. Zamilovanost byla tatam. Randy se uzavřel do sebe a staral se jen o své potřeby. Dokonce ho již nezajímal ani sex.

Po návratu z líbánek někdo Mirandě vykradl auto. Vzniklo jí tak právo na peníze z pojistky. Následně ji Randy přesvědčil, aby dala výpověď v práci a v září roku 1981 podepsala životní pojistku na sto tisíc dolarů. Pojištění nabylo účinnost v listopadu téhož roku. O tři týdny později Roth navrhl pěší túru na Beacon Rock. Od té doby Mirandu již nikdo nespatřil. Svědkem jejího "nešťastného pádu" byl pouze Randy, který si již mnul ruce při pomyšlení na to, jak bude vybírat peníze z pojistky.

Dvojnásobný černý vdovec

Na jaře roku 1990 se Randy znovu oženil. Vzal si Donnu, která byla další svobodná matka. O něco později se však seznámil s Cindy Baumgartner, k níž zřejmě cítil větší "lásku" než k Donně. Následoval rozvod a další svatba. Spolu se svým synem Gregem se poté přestěhoval do jejího bytu v South Everettu.

Cindy na tom totiž byla finančně mnohem lépe, neboť Randy byl v té době nezaměstnaný. I ji přemluvil k uzavření životní pojistky. Šlo o částku ve výši 385 000 dolarů. Příjemci výplaty se však nestali její dva synové, ale sám Randy. Slíbil jí totiž, že změní i svou pojistku, aby případné vyplacení šlo na její účet. To byla lež. Navíc se k ní začal chovat stejně odtažitě jako k Mirandě. Cindy si začala myslet, že na ní nenávidí snad úplně všechno. V červenci roku 1991 se s ní vydal na výlet k jezeru Sammamish. Děti nechal, ať si hrají na břehu. S manželkou si vzal člun a vyjel na jezero. Není bez zajímavosti, že na tomto místě o několik let dříve unesl dvě ženy nechvalně proslulý vrah Ted Bundy.

Když se Randy vrátil zpět, byl již sám. Prý se loď převrhla a zachránil se jen on. A začal jednat. Nejprve vyprázdnil její bezpečnostní schránku, kde byly šperky a závěť. Mezitím však, na začátku srpna, nahlásila jistá Kristina Baker, že oba viděla na vlastní oči a že se s nimi žádný člun nepřevrátil. Roth byl následně zatčen a obviněn z vraždy Cynthie. Vyfasoval 55 let natvrdo. Ve vězení se pak setkal se svým bratrem Davidem. Přestože se věří, že zabil i Mirandu, nelze mu to dokázat...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Randy Roth

Allthatsinteresting.com: Randy Roth, The Cold-Blooded Killer Who Murdered At Least One Of His Wife

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články