Děsivá smrt herečky Susan Cabot: Trpasličí syn ji připravil o život skalpelem a činkou

Tragický život Susan Cabot: Nezájem rodičů, sexuální zneužívání i nepříčetný trpasličí syn
Zdroj: Wikimedia Commons/Allied Artists, Public domain

Psal se 10. prosinec roku 1986 a do mírně zchátralého domu v Kalifornii byli přivoláni záchranáři. Před domem je čekal mladý muž nízkého vzrůstu. Prý ho omráčil násilník v kostýmu nindžy, který zřejmě ublížil i jeho matce...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 04. 2023 16:00

A skutečně. V domě objevili devětapadesátiletou filmovou hvězdu Susan Cabot, která ležela na posteli se zakrvaveným kusem látky přehozeným přes obličej. Krev byla doslova všude - na stěnách i stropu. Záhy se hlavním podezřelým stal její dvaadvacetiletý syn Timothy Scott Roman. Ten mladý muž, který přivolal záchranku...

Nešťastné dětství Susan Cabot

Její původní jméno bylo Harriet Pearl Shapiro a narodila se 9. července 1927 v Bostonu. Otec se o ni nechtěl starat, matka skončila v pečovatelském ústavu. Další na řadě byly dvě tety, které pěstounství taktéž odmítly. Nakonec ocitla u náhradní rodiny, kde byla emocionálně a sexuálně zneužívána, což vyústilo v posttraumatickou stresovou poruchu.

V padesátých letech to vypadalo, že se jí konečně daří v továrně na sny. V roce 1957 ale raději odešla k divadlu a začala se angažovat v béčkových filmech jako Machine-Gun Kelly (1958) a The Wasp Woman (1959). O dva roky později navázala vztah s jordánským králem Husajnem, s nímž se seznámila na večírku v Los Angeles. Ten v rámci utužení vztahů s blízkovýchodní královskou rodinou pořádala CIA...

Komplikovaný syn Susan Cabot

V roce 1964 přivedla na svět Timothyho, o kterém se dlouho říkalo, že je Husajnovým synem. Porod byl velmi obtížný. Chlapec se navíc narodil předčasně a s poškozeným mozkem, kvůli čemuž celý život trpěl akutními záchvaty hypoglykémie. První čtyři měsíce svého života musel strávit v kyslíkovém stanu. Trpěl také dwarfismem, což se Susan rozhodla léčit experimentální hormonální medikací. Dosáhla však jen toho, že se u něho začaly měnit nálady jako na houpačce.

Není tak divu, že policistům moc neseděla jeho verze, že matku napadl jakýsi záhadný nindža. Odkud by se tam vzal? A hlavně proč? Do očí bil také fakt, že zatímco jeho matka byla ubita k smrti, on měl jen povrchové zranění. Pokud "nindža" zaútočil na oba, měli by mít alespoň podobná zranění.

Pravda o smrti Susan Cabot

Po tříhodinovém výslechu se Timothy ke všemu přiznal. K vraždě použil činku a skalpel. Prý jako první zaútočila jeho matka, které se té noci měl rapidně zhoršit psychický stav. Údajně na něho křičela a dožadovala se, aby jí řekl, kdo je. Nepoznávala ho. Na Timothyho měla zaútočit v jeho pokoji.

Právníci se snažili mladíka hájit pomocí nepříčetnosti a tím, že za jeho povahu mohla Susan a experimentální hormonální léčba. Navíc prý byla citově nestálá a přehnaně ochranářská. Soudkyně sice brala v potaz jeho psychický stav, zároveň však odmítala, že by to byla jen vina Susan. Za neúmyslné zabití si nakonec odseděl tři roky. Zemřel v roce 2003 ve věku 39 let.

Wikipedia.org: Susan Cabot

Grunge.com: Tragic Details About Susan Cabot's 1986 Killing

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články