Děsivé americké mosty: Má se na nich ozývat pláč utonulých dětí a křik zoufalých matek

Nejděsivější mosty v USA: Tajemné přízraky, pláč mrtvých dětí i zmizelí lidé
Zdroj: Unsplash

Je to věru podivná věc. Po celé Americe existují mosty, na kterých prý straší. Spoustu z nich mají obývat duše zemřelých dětí. Je něco takového vůbec možné?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 03. 2023 16:00

Crybaby Bridges mají být sužovány dušemi zemřelých dětí. Když někdo přes ně v noci přejde, prý slyší jejich pláč. Jak tato legenda vůbec vznikla?

Strašidelné mosty

Po celých Spojených státech bychom našli desítky takových mostů. Některé z nich, jako například ten ve Sleepy Hollow Road v Kentucky a Rogues Hollow v Ohiu, dělají svému jménu skutečně čest. Málokdo se na ně odváží vejít v noci. Ke všem se váže specifická místní tradice, některé znaky však mají společné.

Aby se stal most strašidelným, musí na něm, nebo pod ním, zanechat zoufalá matka své dítě. Důvody tohoto počínání jsou jasné. Buď se o dítě žena nemůže starat, nebo jde o nechtěný či zdeformovaný přírůstek do rodiny. Jakmile se na tomto mostě ocitnete, může vás vystrašit pláč dítěte anebo křik vyděšené matky, která si uvědomila, že udělala největší chybu ve svém životě.

Crybaby Bridge v Monmouthu

Jeden z nejvíc nechvalně známých mostů bychom našli v Monmouthu v Illinois. Ve třicátých letech byl přestěhován nad Cedar Creek, kde stojí dodnes. Dle zpráv z něho měl během povodní sjet autobus ze základní školy. Nikdo nepřežil. Dodnes se také povídá, že když dojedete s autem k okraji mostu, neviditelné ruce vás odtáhnou zpět doprostřed cesty. A když nasypete na nárazník dětský pudr, prý na něm uvidíte otisky dětských prstů.

Most zmizelých

Stát Ohio je, jak se zdá, epicentrem těchto děsivých mostů. Nejslavnější z nich se nachází v Egypt Road v Salemu. Dítě zde měla do vody hodit žena, které se po otěhotnění zřekla vlastní rodina. Jiná verze praví, že zatímco se rodiče batolete hádali, zabloudilo pod most, kde se utopilo ve vodě. Častokrát se u mostu má zjevovat přízračná postava otce hledajícího ztraceného potomka. V současnosti se traduje, že když zaparkujete před řekou auto a rozsvítíte v noci světla, zvedne se nepropustná mlha. A kdo projde most až na druhou stranu, prý nadobro zmizí.

Nesmíme však zapomenout ani na Texas, tam je toho taky dost. Kupříkladu Sarah Jane Bridge v Port Neches. Tam prý jeden muž hodil do řeky plné aligátorů malou holčičku a zoufalá matka ji má neustále hledat. Ve skutečnosti se však most jmenuje dle Sarah Jane Sweeney Block, která se dožila až 99 let.

Most mrtvol

A nakonec most v Bowie v Marylandu. Prašná ulička Lottsford Road vedoucí k mostu je skladištěm mrtvol. Bylo jich tam nalezeno více než pět. Říká se, že za jejich smrt mohl Goatman, napůl kozel a napůl člověk. Tyto příběhy nemají prakticky žádnou spojitost. Jde o pouhé povídačky, nebo je, jak se říká, na každém šprochu pravdy trochu?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ohio

Allthatsinteresting.com: The Ghostly Legends Of Crybaby Bridges, Where The Wails Of Murdered Infants Rise From The Waters Below

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články