Nejstrašidelnější lesy na světě: Prý v nich lze potkat duchy, paní v bílém i Jerseyského ďábla

Mezinárodní den lesů: Co ukrývají ty nejstrašidelnější na světě?
Zdroj: Pixabay
Londýnský hřbitov Highgate je tak zarostlý, že připomíná les. Proslavil ho román Drákula od Brama Stokera. A údajně tam lovci upírů na tyto bytosti narazili...Rumunský les Hoia-Baciu je známý jako "Bermudský trojúhelník Transylvánie". Prý se v něm zjevuje UFO a nechybí ani portály do jiných světů.Hustými jedlemi Schwarzwaldského lesa neproniknou téměř žádné sluneční paprsky. Není tak divu, že zde bratři Grimmové umístili děj hned několika svých pohádek. Má tam strašit bezhlavý jezdec na velkém bílém oři, který unáší ženy do svého doupěte.Mexický ostrov panenek hovoří sám za sebe. Vystavil je tam Julian Santa Barrera, který našel v nedalekém kanálu tělo mrtvé dívky. Chtěl tím zahnat zlé duchy.+ 12 fotek+ 13 fotek

Jste milovníci přírody a holdujete procházkám v lese? Tak to jistě víte, že se 21. března slaví Mezinárodní den lesů. S lesy se to má tak. Některé nás nabijí energií, nebo naopak zklidní, další nám nabídnou dary v podobě hub a různých plodů. Pak ale existují takové, jenž usilují o náš život... A těm bychom se raději měli vyhnout obloukem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 03. 2023 16:00

Mezinárodní den lesů je připomínkovým dnem OSN. V jednotlivých státech by měly probíhat třeba kampaně za výsadbu nových stromů. Poprvé se slavil v roce 2013.

Les jako od Tolkiena

Elfin Forest by mohl klidně patřit do fantaskního světa spisovatele J. R. R. Tolkiena. Prý v něm straší duše mrtvých lidí a goblini. Na konci 19. století měli les obývat Romové. Jednoho dne je ale odtamtud vyhnali místní. Kdo nechtěl odejít, zemřel. Není divu, že les prokleli. Má se v něm zjevovat i paní v bílém a tajemný přízrak jedoucí na černém koni.

Domov Jerseyského ďábla

Hustě zalesněné Pine Barrens v New Jersey zabírá svou rozlohou přes 400 000 hektarů. Oblast vzkvétala hlavně v období koloniální éry. Lidé tam stavěli pily, papírny a mlýny. Jenomže když se na západě Pensylvánie objevila ložiska uhlí, lidé se začali houfně stěhovat.

A tak se z městeček v Pine Barrens stala opuštěná, hrůzu nahánějící místa. Jedinými "obyvateli" mají být duše poutníků. Nesmíme ale zapomenout také na slavného Jerseyského ďábla. Podle legendy se tento okřídlený tvor s koňskou, kozí, nebo psí hlavou, kopyty a dlouhým ocasem, narodil v roce 1735 Deborah Leeds, jakožto její třináctý "potomek". Ihned prý vyletěl komínem a od té doby má spadeno na lidi i dobytek.

Duch záhadně zesnulé hraběnky

Wychwood Forest je spojen s postavou Amy Robsart, manželkou hraběte z Leicesteru. Ta si v roce 1560 záhadně zlomila vaz. Na jejího ducha hrabě narazil o několik let později, když se do lesa vydal na lov. Přízrak mu řekl, že za pár dní se k němu připojí. A skutečně, hrabě záhy onemocněl a zemřel. Povídá se, že kdokoli Amy spatří, musí počítat s brzkou smrtí.

Na další tajemné lesy se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Mezinárodní den lesů

Cntraveler.com: These Haunted Forewst Are As Eerie As It Gets

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články