Děsivé historky z hor: Údolí bezhlavých mužů i 800 koster v Himalájích

Děsivé historky z hor: Údolí bezhlavých mužů i 800 koster v Himalájích
Zdroj: Unsplash
V kanadských Skalnatých horách můžete přijít o hlavu a nikdo nebude vědět proč.Brown Mountains v Pisgah National Forest přitahují turisty tajemnými světly.Po Untersbergu se prý potuluje Karel Veliký s partou trpaslíků. V okolí Roan Mountain jsou slyšet záhadné hlasy. Anebo je to jen vítr?+ 2 fotky+ 3 fotky

Pro někoho mohou být hory oblíbenou destinací, jiný se jimi kochá na krajinomalbách či plechovkách od piva. Ryzích zlatých moků z hor je ostatně ve světě víc než dost. Pro další lidi ale hory můžou být pořádně děsivé místo. Někdy se tam totiž mají dít opravdu podivné věci.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 08. 2021 14:00

Nevysvětlitelná zmizení lidí, zvláštní světla a zvuky, či různé přízraky. Historek o tom, co všechno vás může potkat na horách, je opravdu mnoho. Některé mají za úkol ostatní varovat, další naopak lákají senzacechtivé turisty. Které z nich patří mezi ty nejlepší?

Údolí bezhlavých mužů ve Skalnatých horách

V kanadských Skalnatých horách se můžete setkat s Údolím bezhlavých mužů. Je poměrně těžké se k němu dostat. Zvládnete to pouze lodí anebo letadlem. V roce 1904 se tam měli vydat bratři McLeodovi. Nikdy se však již nevrátili. Byly nalezeny pouze jejich kostry. Lebky zmizely neznámo kam.

Jak je to možné? Mohlo za to nějaké divoké zvíře, nebo něco nadpřirozeného? Ať už to bylo jakkoli, jedno je jisté, sourozenci nebyli jedinými oběťmi hor. Stejná situace se během několika příštích let opakovala. 

Podivná světla na Brown Mountain

Kdo touží po setkání s UFO, měl by navštívit Brown Mountain poblíž Morgantownu. Záhadná světla se mají nad horou vznášet již několik desetiletí. Někdo v tom vidí mimozemšťany, jiný zase duše zemřelých lidí.

Objevila se však teze, že jde o pouhé atmosférické jevy, které vytvářejí toto divadlo spolu se světlem z táboráků a světlometů. Na rozdíl od jiných lokalit ale byly tyto neobvyklé jevy zachyceny na kameru. Doposud se je však nepodařilo identifikovat a záhada přetrvává i nadále.

Děsivý Untersberg

Strašidelné hory by se našly i u nás v Evropě, konkrétně v Alpách. Poblíž hranic mezi Rakouskem a Německem se nachází hora Untersberg, která se díky strašidelné pověsti stala oblíbenou turistickou destinací. Prý tam můžeme narazit na Barbarossu i Karla Velikého, kterého má doprovázet skupinka trpaslíků.

Přestože to vypadá jako hodně přitažené za vlasy, existuje řada svědků, jenž vypověděla, že se nad horou vznáší podivné předměty, přestávají zde fungovat hodinky a zjevují se domy a sídla, která tam nemají co dělat. A nesmíme také zapomínat na nevysvětlitelná zmizení osob.

Tajemné hlasy v horách

Nikde ani živáčka, všude okolo hustá mlha a neodbytný pocit, že vás někdo sleduje. To vše nabízí Roan Mountain v Severní Karolíně. Již od devatenáctého století jsou zde slyšet podivné hlasy, které se některým návštěvníkům jeví jako andělský zpěv, jiným jako křik lidí odsouzených na věčné zatracení. Je to pravda, nebo si s lidskou myslí pohrává pouze vítr, jenž se prohání všemi skulinkami a škvírami ve skalách?

Vražedné jezero v Himalájích

Nakonec se podíváme do Himaláje. Jezero Rúp Kund, které se nachází v odlehlé části Indie, je zajímavé tím, že se okolo něj povalují kosterní pozůstatky asi 800 lidí. Má jít o vojáky, kteří se pokusili v devatenáctém století proniknout do Tibetu. Legenda však praví, že jde o oběti bohyně Nandu Nevi. Následné zkoumání ale došlo ke zcela jinému závěru. Jde pouze o kosti dospělých lidí, a navíc nepocházejí ze stejného století. Odkud se tam tedy vzaly? Přinesl je tam někdo, nebo jde o zásah vyšší moci?

Zdroje informací: 

Grunge.com: Mysteries of The Mountains You’ve Never Heard Of 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články