Tajemný les Pánova Březina: Má tragickou minulost, zvířata se ho prý bojí jako čert kříže

Tajemný les Pánova Březina: Má tragickou minulost, zvířata se ho prý bojí jako čert kříže
Zdroj: Pixabay

Co je děsivější? Branišovský les, nebo Pánova Březina? Na to zatím neexistuje odpověď. Jedno ale jasné je, na obě místa není radno chodit. Hlavně v noci. Pánovu Březinu nemají rády ani zvířata. Proč se jí vyhýbají obloukem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 05. 2021 16:30

Pokud byste si troufli navštívit toto tajemné místo, našli byste jej ve středních Čechách, mezi obcemi Žernovka a Mukařov. Les má být prosycený negativní energií, která láká tajemné síly, zločince i sebevrahy.

Zvířata se Pánově Březině raději vyhýbají

V Pánově Březině byl zaznamenán již bezpočet paranormálních jevů. Kvůli své tragické minulosti má toto místo být plné negativní energie. Kromě citlivých lidí se lesu vyhýbají i zvířata. Psy a koně byste tam dostali jen opravdu stěží. Prý se proti tomu zuřivě brání. Zajímavé také je, že v lese má panovat naprosté ticho. Ani ptáci to tam nemají příliš v lásce. Co se tedy na tomto prokletém místě kdysi stalo?

Brutální vražda i nešťastní milenci

V tajemném lese Pánova Březina se má zjevovat duch šlechtičny Ležárky, která zde prý zemřela během třicetileté války. Snažila se skrýt před rabujícími Švédy. Ti ji však dostihli a krutě mučili. Přesto jim neprozradila, kde ukryla zlatý pohár, jenž jí byl zřejmě velmi drahý. Její duše má bloudit mezi stromy dodnes.

V 19. století si měl zase v lesích vzít život pár mladých milenců. Jejich rodiny jim nepřály štěstí a nesouhlasili se sňatkem. Dokonce jim zakazovaly se i vídat. Raději tak zvolili smrt, nežli život mezi lidmi, kteří jsou proti jejich lásce. Měli se vysvléknout a zemřít na podchlazení, neboť tehdy panovaly silné mrazy.

Smrt v Pánově Březině

V Pánově Březině se rozhodl ukončit svůj život i student gymnázia. Traduje se, že to bylo kvůli špatnému vysvědčení, nebo nešťastné lásce. Tělo objevila až jeho babička, která zde sázela lesní školku. Ještě předtím stihl na stromě vyrýt malý křížek. Mělo to být nějaké znamení?

Psychotronici tvrdí, že za vše mohou negativní vibrace. Méně vnímaví jedinci si ale zase klepou na čelo a považují vše za pouhé báchorky. Jak to tedy ve skutečnosti je? Měli bychom se tomuto místu raději vyhýbat, nebo jde jen o babské povídačky?

Zdroje informací:

Mukarov.cz: Žernovka

Wikipedia.cz: Janovice (Babice)

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články