Utrpení rodiny Broaddusových: Z vysněného domova je vyhnaly děsivé vzkazy od stalkera, věděl o nich úplně vše

Děsivý dům: Rodinu Broaddusových z něj vyštval záhadný stalker
Zdroj: se souhlasem Netflix

Derek a Maria Broaddusovi byli štěstím bez sebe, když se v roce 2014 mohli nastěhovat do svého vysněného domu v New Jersey. Ale když už se konečně usadili, obdrželi podivný vzkaz od stalkera... O jejich příběhu natočil Netflix seriál s názvem Vidím vás.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 04. 2023 16:00

Vzkaz byl odeslán poštou a pisatel se podepsal pouze pseudonymem Strážce. Z textů bylo jasné, že rodinu již delší dobu sleduje. Vyčetl jim, že začali dům "ničit" rekonstrukcemi. Také se zajímal o to, zda k jejich třem dětem přibude další "mladá krev"...

Stěhování rodiny Broaddusových

Maria vyrostla jen pár bloků od svého vysněného domu, její budoucí manžel Derek zase pocházel z dělnické rodiny z Maine. Později ale udělal závratnou kariéru v manhattanské pojišťovně. Ač pocházeli z odlišných prostředí, oba je spojoval sen o domově na klidném předměstí.

Kdyby tak tušili, co je bude v novém domově čekat. V dopise se také psalo, že tento dům sledoval již otec i děd stalkera. Derek to samozřejmě bral vážně a ohlásil vše policii. Ta mu doporučila, aby o tom raději nikomu neříkal, vyjma své rodiny. Měli totiž podezření, že by za tím mohl být jeden ze sousedů.

Děsivý vzkaz od stalkera

Broadddusovi kontaktovali rodinu Woodsových, od které dům koupili. Dozvěděli se, že i oni dostali "pozdrav" od stalkera, ale jen jednou. Nedělali z toho žádnou vědu. Derek a Maria se ale nemohli zbavit děsivého pocitu, že jsou sledováni.

Druhý dopis od Strážce přišel za 14 dní. V něm vyjmenoval všechny tři děti, včetně jejich přezdívek. Také se zmínil o malířském stojanu, který jedna z dcer postavila na verandě. A ptal se, zda jde o začínající umělkyni. Dereka a Marii dopis pořádně vyděsil. Děti raději z domu odvezli, ustaly také všechny renovace. O několik týdnů později přišel další dopis s dotazem: „Kam jste se poděli?"

Pátrání po stalkerovi

Případ stalkera rodiny Broaddusových dostal na starost detektiv Leonard Lugo. Nejprve podezíral jejich souseda Michaela Langforda, kterému byla diagnostikována schizofrenie. Ani na jedné z obálek se však nenašlo jeho DNA. Derek se ze zoufalství obrátil na agentku FBI, která byla inspirací pro postavu Clarice Starling z Mlčení jehňátek. Oslovil i bývalého agenta FBI Roberta Lenehana, jenž byl specialistou na písemný projev. Ten z dopisů usoudil, že autorem vzkazů je starší člověk.

To nebyli jediní odborníci, které rodina sehnala. Ale ani ti další nedokázali vypátrat stalkera. Nakonec se rozhodli dům prodat, pouhých šest měsíců od prvního dopisu. Jenomže právě kvůli stalkerovi neměl o nemovitost nikdo zájem. V roce 2015 podali na rodinu Woodsových žalobu, protože jim nic neřekli o tajemném vzkazu. Soud však žalobu zamítl. Broadddusovi se ještě pokusili dům zbourat a předělat, v tom jim ale zabránil další dopis. Stalker jim vyhrožoval, aby domu dali pokoj...

Štěstí se na ně nakonec usmálo v roce 2019, kdy dům konečně prodali. Finanční ztrátu za léta, kdy se domu pokoušeli zbavit, jim vynahradil Netflix, který koupil práva na jejich příběh a natočil seriál s názvem Vidím vás.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: The Watcher

Allthatsinteresting.com: Inside The Sppoky 'Watcher' House That Terrorized A Wealthy New Jersey Family

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články