Dojemné shledání po 51 letech: Melissu Highsmith unesla chůva, domů se vrátila díky testům DNA

Podivuhodný příběh malé holčičky: Unesla ji chůva, domů se vrátila až po 51 letech
Zdroj: Pixabay

Manželé Highsmithovi přišli o svou dceru před půl stoletím. Tehdy dvouletou holčičku Melissu jim unesla chůva. Nepomohla ani policie, ani soukromí vyšetřovatelé. Náhoda však chtěla tomu, že Melissin táta podstoupil testy DNA. A ty ukázaly shodu s jistou ženou...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 01. 2023 16:00

„Je to pro mě ohromující a neuvěřitelné," svěřila se Sharon, mladší sestra Melissy. Nejdřív spolupracovali s policií, pak se snažili Melissu najít sami. Rodiče se chytali každého vodítka, najímali si soukromé vyšetřovatele i laboratorní techniky. Nakonec pomohly až testy DNA.

Návrat unesené dcery

Melissin otec Jeffrie se rozhodl, že zkusí využít služeb genealogické firmy 23andMe a zaslal jim svou DNA. Shoda se rychle ukázala. Šlo o tři děti, které se narodily jisté Melanie Brown. Krátce nato již věděli, že jde o Melissu. Měla i totožné mateřské znaménko. Její tři děti jsou vlastně Jeffrieho vnoučata. „Když mi po 51 letech sdělili, že je má dcera naživu, vytryskly mi slzy. Byl to velký nápor na nervy a zároveň úleva," prozradil šťastný dědeček.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Himeralive.it (@himeralive.notizie)

Melissa Highsmith zmizela v roce 1971. Došlo k tomu poté, co její matka Atla najala novou chůvu. Pracovala tehdy jako servírka, takže kvůli nedostatku času nechala v novinách otisknout inzerát. Kontaktovala ji jedna žena, která slíbila, že se u ní zastaví na pohovor. Nikdy se ale neukázala. Později jí však volala s tím, že má stále zájem. Žije prý v domě s velkým dvorkem a stará se již o několik dětí. Atla souhlasila, aby žena Melissu vyzvedla. Jenže chůva dítě již nikdy nevrátila.

Dojemné shledání

„Moje máma dělala to nejlepší, co mohla. Nemohla přijít o práci, a tak uvěřila ženě, která jí nabízela pomoc. Pak žila dalších padesát let s pocitem viny, že za zmizení Melissy může právě ona," dodala Sharon. Jejich opětovné shledání, jenž se událo v listopadu roku 2022, tak bylo pro Atlu vysvobození.

„Byl to ten nejlepší pocit na světě," svěřila se Melissa. Když jí otec poprvé poslal zprávu na messenger, myslela si, že jde o hloupý vtip. Na Den díkůvzdání si dali společně kávu. Nemohl od ní odtrhnout oči. Vypadala stejně jako její matka...

Myslela si, že už ji nikdy neuvidí

Melissina matka se za tak dlouhou dobu již vzdala veškeré naděje, že svou milovanou dceru znovu uvidí. O její únoskyni se toho stále moc neví. Když došlo k únosu, prý měla na sobě sluneční brýle, čepici a bílé rukavice. Bylo to divné, neboť byl horký srpen. Další informace chybí...

Samotná Melanie plánuje, že se přejmenuje zpět na Melissu. Konečně jsem opravdu šťastná. Mé srdce je plné pozitivních emocí a pocitů," nechala se slyšet. Snad se jí, a jejím skutečným rodičům, bude v budoucnu již jen dařit.

Zdroje informací:

Theguardian.com: Texas Woman Found by Family 51 Years After Being Kidnapped as Baby

Allthatsinteresting.com: Texas Woman Kidnapped As A Baby In 1971 Finally Found Thanks To A Family DNA Test

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články