Největší dvojčata na světě: Billy a Benny měli víc než 300 kilo, ke slávě jim „pomohly“ zarděnky a problémy s hypofýzou

Největší dvojčata na světě: Podle Guinnessovy knihy rekordů Billy vážil 337 a Benny 328 kilogramů
Zdroj: Profimedia

Svět profesionálního wrestlingu má mnoho legend, mezi ty méně známé patří bratři McGuirovi. Byli to vskutku mimořádní chlapíci, kteří se proslavili svou neobvyklou váhou a výškou. Jaký byl jejich život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 06. 2023 16:00

Billy a Benny McGuireovi (původním příjmením McCrary) se narodili 23. července 1946 v Hendersonville, který bychom našli v Severní Karolíně. Jejich rodičům, Ethel a Williamovi, bylo ihned jasné, že dali život výjimečným chlapcům. Tělesně se vyvíjeli tak rychle, že záhy předčili všechny vrstevníky. Důvodem enormního růstu a přibírání na váze byly zarděnky, které prodělali ve 4 letech. Ty pak způsobily problémy s hypofýzou.

Cesta ke slávě

Síla a tělesná hmotnost dvojčat začaly přitahovat wrestlingové promotéry. Koncem šedesátých let se tak Billy a Benny dali na zápasení. Díky impozantním postavám, podle Guinnessovy knihy rekordů Billy vážil 337 a Benny 328 kilo, přičemž oba měřili 213 centimetrů, se stali vskutku důstojnými, a hlavně těžko porazitelnými soupeři. V ringu však neukazovali pouze svaly a bojové schopnosti. Publikum je milovalo také kvůli jejich smyslu pro show.

Wrestlingová kariéra zavedla dvojčata na různé propagační akce a do arén po celých Spojených státech. Tam měli možnost setkat se s těmi největšími hvězdami zápasů. Sláva si však začala vybírat svou daň. Zátěž na klouby a vnitřní orgány jim způsobovala nejeden zdravotní problém, byť se oba snažili dodržovat zdravý životní styl.

Billy a Benny byli v pravém slova smyslu průkopníky. Díky nim se totiž mohli do wrestlingu zapojit další lidé s atypickými postavami. Talent a charisma zvítězily nad zkostnatělými dogmaty. Dvojčata byla skutečnou anomálií, vzbuzovala obdiv a vyvolávala pozornost prakticky na každém kroku.

Konec nejtěžších dvojčat

Billy zemřel v červenci 1979 ve věku 32 let po nehodě na motocyklu na Niagarských vodopádech. Benny se po jeho smrti pokusil pokračovat v zápasení. Kvůli tomu se dal dohromady se slavným obrem Andrém. Štěstí mu to ale nepřineslo. A tak změnil profesi.

Otevřel si zastavárnu. Zároveň pracoval jako dražitel. Pak ho ale začala trápit chrupavka v koleně, což ho upoutalo na lůžko. Na Bennyho přišla řada v březnu roku 2001, ve věku 54 let ho zradilo srdce. Spočinul vedle svého bratra na hřbitově poblíž rodného Hendersonville. Na náhrobku jsou zobrazeny jejich oblíbené motocykly Honda a nápis: "Největší dvojčata na světě."

Zdroje informací:

Wikipedia.org: The McGuire Twins

Historyofyesterday.com: McGuire Twins: The Forgotten 1500 Pounds Twin Wrestler

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články