Krkavčí matka Diane Downs: Zastřelila vlastní děti, aby se k ní vrátil ženatý milenec

Krutá matka Diane Downs: Kvůli milencům zanedbávala své děti, jednoho dne se rozhodla zastřelit je
Zdroj: Wikimedia Commons/Betty Udesea, Public domain

Psal se rok 1983, když jednoho dne Diane Downs zastavila na kraji silnice a začala střílet na své tři děti. Policistům pak tvrdila, že se stala obětí loupeže...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 10. 2022 16:00

Zdálo se, že Diane Downs má skvělý život. Vdala se za svou středoškolskou lásku, pracovala na částečný úvazek v sekáči a měla tři děti - Christie Ann, Cheryl Lynn a Stephena Daniela. Na začátku osmdesátých let se ale tato idylka začala pomalu rozpadat.

Tragické mládí Diane Downs

Elizabeth Diane Downs (rozená Frederickson) se narodila 7. srpna roku 1955 v arizonském Phoenixu. Zdánlivě idylické dětství končilo za dveřmi domu. Její otec Wesley ji sexuálně zneužíval. Matka Willadene se zase snažila z rodiny udělat ukázkový příklad vyznavačů konzervatismu.

Už v prvním ročníku střední školy se Diane oblékala jako dospělá žena, čímž logicky přitahovala pozornost starších kluků. Jedním z nich byl Steven Downs. Postupem času se z nich stala nerozlučná dvojka. V roce 1973 pak došlo ke sňatku.

Štěstí jim ale nepřálo. Hádali se o peníze a navzájem se podezřívali z nevěry. A právě do tohoto toxického prostředí se jim narodily tři děti. Steven byl dokonce přesvědčený o tom, že Stephen Daniel není jeho syn, ale “produkt” aférky. Nezbývalo nic jiného, než požádat o rozvod.

Chladnokrevná vražda dětí

Diane nyní víc zajímala náklonnost jiných mužů. A své děti začala ignorovat, byly podvyživené a zanedbané. Často je nechávala u své matky, nebo na starosti teprve šestileté Christie. V roce 1981 se seznámila s Robertem Knickerbockerem, který se stal jejím milencem.

Jelikož byl sám ženatý, neměl zájem stát se náhradním otcem. Raději románek ukončil. To ale Diane nechtěla připustit. A kvůli rozchodu sáhla 19. května 1983 po zbrani a postřílela své děti. Doufala, že se k ní pak Robert vrátí. Pro všechny případy se ale střelila do předloktí a slimáčím tempem dojela do nemocnice. Policistům a lékařům sdělila, že se stala obětí loupeže. Neprojevila však žádnou lítost nad smrtí vlastních dětí. A tak byla hned podezřelou.

Návrat mezi živé

Ačkoli Diane tvrdila, že je nevinná, policisté u ní našli zbraň a deník, který byl plný zmínek o Knickerbockerovi a jeho nerozhodnosti. Zatčena byla 28. února 1984. Posledním hřebíčkem do rakve bylo svědectví malé Christine. Diane totiž doufala, že když nebude spěchat do nemocnice, děti vykrvácí. Christine však přežila. A když se probudila, řekla: Udělala to moje máma.” To zajistilo Diane Downs doživotí.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Diane Downs

Allthatsinteresting.com: Diane Downs, The Killer Mom Who Shot Her Kids So She Could Be With Her Lover

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články