Veselá vražedkyně Nannie Doss: Odpravila několik manželů, vlastních dětí i vnoučat

Veselá vražedkyně Nannie Doss: Odpravila několik manželů, vlastních dětí i vnoučat
Zdroj: Pixabay

Nannie Doss vypadá na každé fotce jako veselá a milá dáma v letech, pravděpodobně šťastná babička několika vnoučat. Ve skutečnosti však byla vraždící bestií. V roce 1954 se přiznala k tomu, že připravila o život své čtyři manžely. To ale nebylo vše. Měla na svědomí také životy svých dětí a vnoučat...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 04. 2021 15:30

„Hledala jsem jen dokonalého partnera,” vypověděla Doss policii poté, co byla zatčena a obviněna ze čtyřnásobné vraždy. Chtěla jsem ve svém životě zažít skutečnou romantiku.” A jak to vypadalo ve skutečnosti? Kdo požadavky na pana Dokonalého nesplňoval, zemřel...

Červená knihovna jako útěk před realitou

Nannie začala snít o dokonalém muži již v pubertě. Pocházela z farmářského prostředí, kde byl tvrdý život. Její otec byl navíc cholerik, který si svou zlost vyléval na dětech, zatímco matka v takových chvílích raději odvracela zrak. Dospívající dívka tak raději utíkala do vlastního světa plného romantických povídek a seznamky s názvem Osamělá srdce.

Její přání se jí poměrně rychle vyplnilo. V 16 letech se provdala za Charleyho Braggse, kterého však znala pouhé čtyři měsíce. Narodily se jim čtyři děti, pak přišel rozvod. Hlavní vinu na tom nesla Charleyho matka, u které pár žil. Byla totiž stejně agresivní jako otec Nannie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený History Uncovered (@realhistoryuncovered)

Střídání manželů

Manželé se nechali úředně rozvést v roce 1928, tedy rok poté, co jim za záhadných okolností zemřely dvě děti. Byly naprosto zdravé, a tak nikdo nechápal, co se stalo. Charley si po rozvodu u sebe nechal dceru Melvinu, Nannie si zase vzala do péče malou Florine.

Následující rok se Nannie provdala za Franka Harrelsona, s nímž se také seznámila skrze její oblíbenou seznamku Osamělá srdce. Harrelson jí zprvu psal romantické dopisy, Nannie mu na ně odpovídala hodně pikantním způsobem a nikdy také nezapomněla přiložit velmi intimní fotku. Vydrželi spolu šestnáct let.

Vraždy smějící se babičky

Během této doby zabila „veselá” babička, jak se jí později přezdívalo, děti své dcery Melviny. Čerstvě narozené holčičce zapíchla do hlavy sponku do vlasů, vnuka Roberta zase udusila. Další na řadě byl Frank. Psal se rok 1945 a všichni oslavovali konec války. Nannie využila toho, že alkohol tekl proudem, a svému muži, který byl už dlouhá léta alkoholikem, přimíchala do domácí pálenky jed. Když po týdnu zemřel, nikdo ji nepodezříval, lidé si mysleli, že šlo o otravu jídlem. Nannie mezitím inkasovala peníze z životní pojistky a koupila si dům poblíž Jacksonville.

Smrtící Nannie

Další obětí travičky se stal Arlie Lanning z Lexingtonu, který zemřel v roce 1952, jen několik let poté, co odpověděl na osudový inzerát v Osamělých srdcích. Tentokrát Nannie servírovala otrávené jídlo. „Asi infarkt,” konstatoval ohledávající lékař. „Byl to prostě pijan.”

Další láskou byl Richard Morton. Ten zemřel, jakmile Nannie zjistila, že ji podvádí. A posledním vyvoleným se stal Samuel Doss z Tulsy. Naštval ji tím, že sledoval pouze naučné pořady. Pomsta měla být sladká, čekal jej otrávený švestkový koláč. Muž ale naštěstí skončil v nemocnici, kde se ho podařilo vyléčit. Po návratu domů mu Nannie na uvítanou uvařila kávu. Tentokrát už ale jedem nešetřila...

Vražedné zklamání

Samuelův ošetřující lékař nakonec Nannie přesvědčil, aby dala svolení k pitvě svého partnera. Nebylo mu totiž jasné, jak mohl po návratu domů tak rychle zemřít, když byl propuštěn v dobrém zdravotním stavu. Záhy bylo jasno, v Samuelově těle se našlo obrovské množství arzenu. Po zatčení v roce 1954 se Nannie přiznala k vraždě partnerů, o dětech a vnucích však zarytě mlčela. Exhumace jejich těl ale potvrdila, že i oni byli otráveni arzenem nebo jedem na krysy. Výjimkou byly pouze děti dcery Melviny. Nannie měla celkově usmrtit dvanáct osob. Vše sváděla na poranění hlavy, které utrpěla v dětství. Možná právě proto se u popisování mordů neustále smála.

Přestože si pokaždé nechala vyplatit životní pojistky svých manželů, skutečným motivem k vraždám mělo být prosté zklamání. Celý život toužila po tom, aby prožila lásku jako z červené knihovny. Místo toho Nannie Doss zemřela v roce 1964 osamocená a ve vězení, kde si odpykávala doživotí...

Zdroje informací:

Allthatsinteresting.com: Nannie Doss spent decades murdering relatives and husbands

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články