Krvavé Vánoce: 5 brutálních případů, které otřásly nejhezčími svátky roku

Krvavé Vánoce: 5 brutálních případů, které otřásly nejhezčími svátky roku
Zdroj: Unsplash

Vánoce by sice měly být svátky klidu, míru a pokoje, přesto se v tomto období odehrála řada brutálních vražd. Na Štědrý den zemřela třeba šestiletá královna dětské soutěže krásy JonBenét Ramsey a jedna rodina byla vyhlazena plamenometem.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 19. 12. 2021 15:00

Klasický horor Černé Vánoce z roku 1974 pojednává o vrahovi, který se o nejhezčích svátcích roku vplíží na dívčí koleje a začne tam řádit. Pokud si myslíte, že něco takového se může stát jen ve filmu, neboť vánoční atmosféra zklidní i ty nejhorší lidi, jde o hodně velký omyl.

Vražedné Vánoce

Bruce Pardo dorazil na štědrovečerní večírek oblečený jako Santa Claus, ovšem místo nadílky dárků měl u sebe čtyři pistole a plamenomet.Postřílí celou moji rodinu. Mámin dům hoří," zní na nahrávce z tísňové linky. Žena, která byla na večírku a volala o pomoc, ještě stihla dodat, že Bruce střelil její dceru do obličeje.

Bývalý letecký inženýr Pardo měl v té době za sebou hořký rozvod, a tak si to šel "vyřídit" s exmanželkou Sylvií. Výsledkem byl hořící dům a devět mrtvých, včetně Sylvie. Pardo o několik hodin později spáchal sebevraždu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Horror Soup Podcast (@horrorsoup)

Rozvod byl příčinou i dalšího masakru z roku 2011. Aziz Yazdanpanah tehdy zabil sedm lidí a byl u toho oblečený jako Santa Claus. Na rodinu, včetně svých dvou dětí a manželky, zaútočil těsně poté, co otevřeli dárky. Patrně šlo od "odplatu" za to, že jej nepozvali na vánoční večírek. Po masakru obrátili zbraň proti sobě...

Justin Lee Klopp také nezvládl o Vánocích vztah s manželkou. Na Štědrý den, po drsné hádce, udeřil Stephanii několikrát sekerou do hlavy a pak jí podřezal hrdlo. Tělo zabalil do pytle a schoval. Následně odvezl jejich dvě děti ve věku pěti a dvou let ke svým rodičům na vánoční oslavu. Když se vrátil domů, zavolal policii a všechno přiznal. Později se oběsil ve vězení.

Smrt malé královny krásy

Na Štědrý den roku 1996 byla v Coloradu nalezena šestiletá JonBenét Ramsay ubitá a uškrcena. Šlo o malou královnu krásy, kterou rodiče nejdříve nahlásili jako oběť únosu. Dokonce našli i žádost o výkupné. Pak ale John Ramsay našel bezvládné tělo své pohřešovaná dcery ve sklepě. Přestože policie věnovala případu mimořádnou pozornost, skutečný vrah malé JonBenét Ramsay se nikdy nenašel. A to stín podezření padl i na jejího devítiletého bratra Burkea.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Memento Mori 💋💀🖤 (@mementomoripod)

Mučení a vražda o Vánocích

Na Štědrý den bylo objeveno také tělo patnáctiletého Kristyho Bamua. Jeho sestra Magalie totiž i se svým partnerem Ericem nabyla dojmu, že je čaroděj a musí ho zabít. Paradoxní je, že pár byl posedlý takzvaným kindoki, cože je druh čarodějnictvím provozovaný v jejich rodné Konžské demokratické republice.

Kristyho nejdřív obvinili z toho, že očaroval jedno dítě, pak ho brutálně mučili a utopili ve vaně. Na chlapcově těle bylo v průběhu pitvy nalezeno přes 130 ran. Magalie a Eric byli shledáni vinnými z vraždy a skončili za mřížemi.

Zdroje informací:

Intouchweekly.com: On the Twelfth Day of Christmas … A Round-Up of Murders That Took Place on the Holiday

Mirror.co.uk: The 12 murders at Christmas: Horrific killings which took place as tensions exploded during the festive season

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články