Krásná vnučka Ernesta Hemingwaye: Modelka Margaux zaplatila za slávu duševními problémy

Margaux Hemingway: Vnučka slavného spisovatele byla úspěšnou modelkou, ale nezvládla své deprese
Zdroj: Profimedia
"Když jste spokojeni se svým tělem, jste spokojeni i sami se sebou.""Mé příjmení? Určitě mi pomáhá, jsem hrdá na to, že ho mohu využít.""Mám ráda Francii. Tam totiž respektují vaše soukromí.""Nejsem milovnicí Hemingwaye."+ 1 fotka+ 2 fotky

Vnučka spisovatele Ernesta Hemingwaye zažila rychlý vzestup, Margaux se doslova přes noc stala celebritou ve světě módy a filmu. Jenže zažila také tvrdý pád na samotné dno. Jaký byl život, kariéra a smrt Margaux Hemingway?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 06. 2022 11:00

Margaux Hemingway vtrhla na módní scénu v roce 1975, bylo jí jednadvacet let. O něco později dostala milionovou smlouvu. A to nebylo vše. Hrnuly se jí také nabídky na filmy. S rostoucí slávou se však u ní začalo zhoršovat duševní zdraví. Od dospívání se potýkala s depresemi, poruchami příjmu potravy a potížemi s alkoholem.

Vnučka Ernesta Hemingwaye

Margot Louise Hemingway se narodila 16. února 1954 v Portlandu. Její dětství bylo poznamenané neustálým stěhováním. Rodina se z Oregonu přestěhovala na Kubu, pak se vrátila do USA, kde se usadila v San Franciscu a o něco později v Idahu. Možná právě tyto změny prostředí měly vliv na její psychiku.

Depresi, bulimii a epilepsii se Margot rozhodla “léčit” alkoholem. Když se to její rodiče dozvěděli, nesnažili se o nějakou intervenci. Jen ji přejmenovali po francouzském víně Chateau Margaux. Tehdy se Margot změnila na Margaux. Ač měla spoustu osobních problémů, nepřestala pokukovat po modelingu. Se svou výškou a štíhlou postavou byla ideální kandidátkou na přehlídková mola. Zanedlouho se objevila i na obálkách časopisů Cosmopolitan, Elle a Harper’s Bazaar.

Deprese Margaux Hemingway

Pro prostou dívku z Idaha to bylo sice zpočátku těžké, ale postupem času se s popularitou uměla srovnat. Zvláště poté, co se dokázala prosadit i v Hollywoodu. Hrála ale víc v béčkových produkcích, jako bylo drama Rtěnka (1975), thriller Ryba zabiják (1979) nebo akční komedie Říkají mi Bruce (1982). Pak se ale v roce 1984 zranila během lyžování, kvůli čemuž začala nabírat na hmotnosti a zažívat depresivní stavy. V té době si prý připadala jako v “oku hurikánu”.

Ale i tak se chtěla vrátit na stříbrné plátno. Po vynucené pauze se však musela spokojit jen s rolemi v menších produkcích a snímcích, které putovaly rovnou na videokazety. V roce 1990 se jí ještě poštěstilo ukázat se na obálce Playboye. Podepisování fotek se pak stalo jejím jediným zdrojem příjmu.

Tragický konec Margaux Hemingway

V jednadvaceti se provdala za Errola Wetsona, kvůli kterému se přestěhovala do New Yorku. Žádná idylka to ale nebyla. Následovalo druhé manželství s francouzským filmařem Bernardem Faucherem, s nímž strávila rok v Paříži. Po šesti letech se ale rozvedli. Oporu nenašla ani ve své rodině. S matkou ji pojil spíše chladný vztah, otce obvinila ze sexuálního obtěžování.

Margaux Hemingway si vzala život 1. července 1996. Předávkovala se. Rodina se snažila zjistit, co ji k tomuto rozhodnutí vedlo. Spokojit se však museli pouze s oficiální toxikologickou zprávou. I přes poměrně krátký život si Margaux vydobyla status kultovní hvězdy. Její modelingové fotografie se zapsaly do historie a i filmy se dodnes těší přízni fanoušků.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Margaux Hemingway

Allthatsinteresting.com: How Margaux Hemingway Became ‘The Face Of A Generation’ Before Her Tragic Suicide At 42

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články