Nejbizarnější úmrtí historie: Osudné uklouznutí na ovoci a útok vražedných jezevčíků

Nejbizarnější úmrtí historie: Osudné uklouznutí na ovoci a útok vražedných jezevčíků
Zdroj: Wikimedia Commons/Robert Leach, Public domain
Starosta a purkmistr Steiniger (často zaměňovaný s Hansem Langsethem) zakopl o vlastní vousy a zlomil si vaz.Steinigerovy vousy byly dlouhé asi 1,5 metru.Kaskadér Bobby Leach sice sjížděl Niagárské vodopády ve speciálních sudech, osudným se mu ale stalo uklouznutí na kousku ovoce.Bobby Leach si zlomil nohu. Zranění bylo ale tak vážné, že se muselo kvůli gangréně přistoupit k amputaci. O dva měsíce později zemřel.+ 5 fotek+ 6 fotek

Historie je plná podivných úmrtí. Vždyť koho by napadlo, že jeho poslední chvíle nastane, když zakopne o vlastní vousy, anebo že jej roztrhá smečka zuřivých jezevčíků? A to není zdaleka vše.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 03. 2022 14:00

Každý z nás má strach z něčeho jiného. Někdo se bojí třeba hadů, jiný pavouků. A tak se jim po celý svůj život instinktivně vyhýbáme, neboť podvědomě cítíme, že by nás z nich mohl, lidově řečeno, trefit šlak. Naší zkázou však mohou být paradoxně věci, které jsme vždy považovali za zcela neškodné. Třeba kaskadér Bobby Leach, který je na úvodní fotografii k článku, podlehl následkům uklouznutí na kousku ovoce.

Střevní potíže nepohodlného kněze

Měl tak kontroverzní názory, že byl Aerios církví označen za kacíře. Jeho poslední chvíle přišly v roce 336 našeho letopočtu, když ho během procesí postihly silné křeče ve střevech. Mohlo za to nějaké těžké jídlo, nebo alergie na určitý druh potraviny?

Kdepak. Otrávili ho jeho nepřátelé. Vše začalo průjmem a poté krvácením z konečníku. V krvi se však prý nenašel jen obsah střev, ale také části tenkého střeva, jater a sleziny. Tohle rozhodně nebylo slučitelné se životem.

Toxická dáma Gloria Ramirez

Její případ by se klidně mohl dostat na televizní obrazovky v jedné z epizod seriálu Akta X. Přezdívku toxická dáma získala kvůli tomu, že téměř každý člověk, jenž se podílel na záchraně jejího života, nevysvětlitelně onemocněl.

Vše začalo 19. února 1994, kdy ji do nemocnice přivezla rodina. Glorii prudce bilo srdce, klesal jí tlak a nebyla schopna souvisle odpovídat na otázky. Lékaři ji znali již z dřívějška, léčila se totiž na rakovinu děložního čípku. Během nutné defibrilace zjistili, že má kůži pokrytou jakýmsi mastným povlakem. Z úst se jí navíc linul zvláštní ovocně-česnekový zápach. Za chvíli začali omdlévat první zaměstnanci nemocnice. Někteří z nich nemohli dokonce po probuzení hýbat končetinami.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený A Little Wicked (@littlewickedpodcast)

Dodnes se přesně neví, co symptomy vyvolalo. Nejpravděpodobnější verze je ta, že Gloria použila na bolest dimethylsulfoxidový krém, jenž byl však v 60. letech, kvůli vedlejším účinkům stažen z distribuce. Když je vystaven kyslíku (kupříkladu kyslíková maska), promění se na dimethylsulfát, který způsobuje křeče a delirium. Její rodina však popírá, že by tento krém používala. Mohlo za to ještě něco úplně jiného? To už se asi nedozvíme. Gloria zemřela ještě v ten den, ale ani jedna z pitev nepřinesla tolik žádané odpovědi.

Na další neobvyklá úmrtí se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Death of Gloria Ramirez 

Allthatsinteresting.com: Gruesome, odd, and some unsolved: 16 of the most unusual deaths from history 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články